M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Normandië

Reisformule

Datum

5 dagen | zo 4 augustus t/m do 8 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 692 op basis van 2 p. kamer
€ 102 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

alle uitstappen, alle inkomgelden en degustaties.

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ***

Hôtel Le Fruitier*** is een gezellig familiaal hotel dat deel uitmaakt van Logis de France. Het telt 48 kamers, alle uitgerust met complete badkamer, haardroger, tv en telefoon. In het mooie restaurant kan u ’s morgens genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds een kwaliteitsvol driegangenmenu. Een gezellig, mooi hotel dat iedereen zal tevreden stellen, vooral door zijn lekkere keuken.

75ste verjaardag van de landing in Normandië.

Normandië is de streek waar Vlamingen graag komen: het is niet zo ver, heeft een grote verscheidenheid aan unieke bezienswaardigheden en is een paradijs voor fijnproevers. Bovendien lonkt het nabije Bretagne voor een prachtige dagexcursie. Automatisch denken we aan de beroemde landingsplaatsen van 6 juni 1944, dit jaar vindt de 75 jarige herdenking plaats. Maar Normandië heeft zoveel meer te bieden: de monumentale Mont Saint-Michel, het pittoreske Honfleur, het bedevaartsoord Lisieux en vooral ook zijn vele fantastische streekgerechten zoals cider en calvados, beroemde kazen, fruits de mer …

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Honfleur - Villedieu.

Vertrek om 6u. Via Rijsel en Péronne (koffiestop) naar Honfleur voor het middagmaal. Daarna bezoek aan ‘le vieux port’ en de merkwaardige houten St. Catharinakerk. Verder naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies.

Dag 2: Dinan - Saint-Malo - Cancale.

Vandaag staat een dag Bretagne op het programma! We starten met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Dinan. Binnen de vestingmuren vind je stemmige steegjes, leuke pleintjes en prachtige vakwerkhuizen. 

Daarna rijden we naar het voormalige zeeroversnest Saint-Malo, waar je kunt genieten van een prachtwandeling op de vestingen en even verpozen op een gezellig terrasje. Aansluitend naar Cancale, met bezoek aan de schilderachtige vissershaven en mogelijkheid tot proeven van oesters.

Dag 3: Villedieu - Mont Saint-Michel.

Na het ontbijtbuffet vrije tijd om rond te kuieren op de plaatselijke dinsdagmarkt; nadien bezoek aan de ‘Fonderie des Cloches’, waar je in één der oudste klokkengieterijen de productie van klokken kunt volgen. In de namiddag naar de Mont Saint-Michel. Dit unieke rotseiland met bovenop een machtige abdij behoort tot de topattracties van Frankrijk! Mogelijkheid tot vrij bezoek aan de abdij.

Dag 4: de Landingsplaatsen.

Bezoek aan de Pointe du Hoc, waar de Amerikaanse Rangers één der hevigste gevechten leverden om op de rotsen te geraken. Daarna naar de Amerikaanse begraafplaats van St-Laurent-Colleville, gelegen boven Omaha Beach. Vervolgens naar Arromanches voor het middagmaal, gevolgd door een bezoek aan Cinéma 360°, waar u zich tussen de gevechtslinies waant! We sluiten deze dag af met een plezieriger bezigheid; we worden verwacht bij een plaatselijke calvadosboer voor bezoek en degustatie.

Dag 5: Lisieux - Tielt.

We rijden naar het bedevaartsoord van de H. Theresa te Lisieux voor een bezoek aan de basiliek en crypte. Aansluitend bezoek aan ‘Le Village Fromager’ in Livarot, waar we op een boeiende manier de productie van de beroemde kazen kunnen volgen, gevolgd door een proevertje. Na het middagmaal begint onze terugreis naar Tielt.