M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Ontdekking Hampshire

Meerdere afreisdata beschikbaar
2 afreizen!
Ontdekking Hampshire

Afreisdata voor deze reis

3 dagen | vrijdag 30 april t/m zondag 2 mei 2021 [VOLZET]
3 dagen | vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 495 op basis van 2 p. kamer
€ 54 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Bijna volpension: ontbijtbuffet, lichte lunch en 3-gangen menu ‘s avonds, uitgez. middagmaal dag 3.

Inbegrepen

Middagmaal dag 1 + 2 en afternoon tea op dag 3. Véél bezoeken: Brooklands Museum, Great Hall + kathedraal van Winchester,
Sir Harold Hillier Garden en Highclere Castle.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3, de tafeldranken.

Hotel ***

We verblijven in het gezellige Apollo Hotel in Basingstoke. Alle kamers zijn uitgerust met alle moderne comfort. Gratis Wi-Fi. Vergeet je zwemgerief niet want dit hotel beschikt over een zwembad.

Munt

Britse Pond

Reisdocumenten

Uw geldig identiteitskaart volstaat

Met bezoek aan Highclere Castle, gekend van de serie Downton Abbey!

Tijdens deze 3-daagse keren we terug in de geschiedenis! Op dag 1 brengen we een bezoek aan het Brooklands Museum waar we topstukken zien uit de Britse motorsport en luchtvaart. Verder staat ook een bezoek aan de historische stad Winchester op het programma met bezoek aan de kathedraal én Great Hall. Hoogtepunt is het bezoek aan Highclere Castle, gekend van de serie én film Downton Abbey. Uiteraard zorgen we ook voor de nodige ontspanning met een glas gin tonic en een gezonde wandeling in de Sir Harold Hillier Gardens.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Brooklands Museum - Bombay Gin Distillery.

Vertrek in Tielt om 6u. We nemen de shuttle vanuit Calais naar Folkestone. Eenmaal aangekomen rijden we door naar het Brooklands Museum in Weybridge. Brooklands is een fantastisch openluchtmuseum op een locatie die van groot belang is geweest voor de ontwikkeling van de Britse motorsport en luchtvaart. Hier werd in 1907 het allereerste racecircuit ter wereld gebouwd: 5 kilometer lang en met 2 opstaande bochten. We krijgen een inleiding en daarna vrij bezoek. Broodjeslunch.

Daarna rijden we door naar Laverstoke voor een bezoek aan Bombay Gin Distillery. Hier ontdekken we de wereld van gin en dat in het huis van één van ‘s werelds meest geliefde merken. Nadat we genoten hebben van een lekkere gin tonic rijden we naar ons hotel.

Dag 2: Sir Harold Hillier Gardens - Winchester.

Na het ontbijt naar Sir Harold Hillier Gardens. Deze wereldtuin is 73 hectare groot en is een plezier voor iedereen! Het is een must  voor planten- en bomenliefhebbers, maar ook ‘niet-kenners’ zullen genieten van een wandeling door deze prachtig aangelegde tuin. Hier doe je ideeën op voor je tuin thuis. Lunch.

In de namiddag rijden we naar Winchester. Deze historisch belangrijke stad heeft vele oude gebouwen, waaronder de beroemde 12de eeuwse kathedraal met praalgraven van vroeg-Engelse koningen. We nemen ook een kijkje in de imposante ‘Great Hall’, waar je de Ronde Tafel van koning Arthur kan bewonderen. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Highclere Castle - Tielt.

Na het ontbijt rijden we naar Highclere Castle, bekend van de serie én de film Downton Abbey. Hier wanen we ons even in een heel ander tijdperk. We worden er rondgeleid door o.a. de salons waarin Lord en Lady Grantham uit de serie en hun dochters flaneren, de vertrekken van mister Carson, de butler, en van de dienstmeid Anna en haar geliefde, de kamerdienaar mister Bates … Zelfs als je de serie niet hebt gezien, zal je van het prachtige kasteel genieten! Verder is ook de permanente Egyptische tentoonstelling meer dan de moeite waard. Ga ook zeker eens rondkuieren in de mooie tuinen rond het kasteel. Vrije lunch. Halverwege de namiddag rijden we naar Folkestone - onderweg stop in Ashford voor een afternoon tea - voor de shuttle naar Calais. Thuiskomst is voorzien om 23u.

Meibloem-troef

Highclere Castle is nog steeds bewoond en dus beperkt open voor het publiek. Grijp deze unieke kans om een bezoek mee te maken.