M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Périgord-Quercy

7 dagen  -  zo 23 augustus t/m za 29 augustus
Périgord-Quercy

Reisformule

Datum

7 dagen | zo 23 augustus t/m za 29 augustus 2020

Prijs per persoon

€ 1036 op basis van 2 p. kamer
€ 140 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 7.

Inbegrepen

Alle uitstappen en vermelde toegangen, treintje en boottocht op de Dordogne.

Hotel ***

L’Hostellerie du Causse is een charmant 3-sterrenhotel aan de rand van Gramat. Het behoort tot de Logis de France met de hoogste waardering van 3 kookpotjes. Het hotel werd in 2011 volledig gerenoveerd. De smaakvol ingerichte kamers hebben bad/douche, WC, telefoon, TV en airco. Gratis Wi-Fi aanwezig. Verder ook een zwembad met terras en een uitstekende, gevarieerde keuken. Bij de maaltijden is trouwens de wijn inbegrepen. ‘s Morgens kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds worden we verwend door de chef met heerlijke 4-gangen menu’s.

Een onvermijdelijke bestemming door zijn schoonheid, verscheidenheid en rijkdom van het erfgoed.

U wilt een unieke streek ontdekken, nog niet platgelopen door het massatoerisme? Dan hebben we voor u de gedroomde oplossing: de Périgord-Quercy. Dit mooie stukje Frankrijk heeft de bezoeker heel wat te bieden! Het vriendelijke en afwisselende landschap langs de kronkelende Dordogne, oude kastelen en schilderachtige steden en dorpen, de mooiste grotten van Frankrijk en wereldberoemde prehistorische grotten, trekken ieder jaar meer en meer toeristen aan. Voeg daarbij nog een aangenaam klimaat en een vermaarde streekgastronomie en je weet het zeker: de Périgord-Quercy zal u niet teleurstellen!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Vierzon - Gramat.

Vertrek om 5u30. Via Rijsel - Parijs naar Assevillers voor een koffie/toilet halte. Vervolgens rond Parijs en Orléans naar Vierzon voor het middagmaal. In de namiddag gaat het doorheen de landelijke departementen van Berry en Limousin. Daarna via Limoges naar Gramat, onze verblijfplaats voor de komende dagen.

Dag 2: Gouffre de Padirac - Rocamadour.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Gouffre de Padirac, één der hoogtepunten van de Dordognestreek. Een 75 m diepe put geeft toegang tot verbazingwekkend mooie grotten. De rondleiding gebeurt per lift en boot en is een onvergetelijke belevenis. Naar ons hotel voor het middagmaal.

In de namiddag staat het pittoreske Rocamadour op het programma. Rocamadour is één der meest bezochte middeleeuwse bedevaartsoorden van Frankrijk, met als hoogtepunt het heiligdom van de Zwarte Madonna. Een en al geschiedenis, geloof en legendes. Bovendien is de locatie tegen een 150 m hoge rots ongelooflijk mooi. Na de geleide wandeling nemen we nog wat vrije tijd voor een terrasje en shopping en keren daarna terug naar Gramat.

Dag 3: Sarlat - bezoek La Roque Christophe.

Na het ontbijt naar Sarlat, de parel van de Périgord. Dit eeuwenoude stadje met zijn smalle, kronkelende straatjes en pittoreske pleintjes, zal u aangenaam verrassen met zijn subliem gerestaureerd centrum. Een topper uit de Périgord! Geleide wandeling gevolgd door vrije tijd. Daarna naar het stadje Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, de hoofdstad van de prehistorie, voor het middagmaal.

Na het middagmaal bezoeken we de Roque Saint-Christophe, een grote rots met rotswoningen, over een lengte van 900 m en 5 verdiepingen hoog, ongeveer 100 m boven de rivier Vézère. De rots staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is de meest spectaculaire en grootste van Europa. De natuurlijke holen werden bewoond vanaf de prehistorie en werden tot in de 15de eeuw gebruikt als fort. 

Dag 4: Château de Milandes - Croisière op de Dordogne.

In de voormiddag naar het Château de Milandes, dat ooit toebehoorde aan de beroemde filmactrice en revuester Josephine Baker, u weet wel met haar bananenrokje. Eerst een geleid bezoek aan het kasteel, met een mooi opgezette tentoonstelling over haar leven en daarna kunnen we genieten van een spectaculaire roofvogelshow.

Na het middagmaal in het kasteel rijden we naar La Roque-Gageac, waar we inschepen op een “gabare”, een traditionele boot uit de streek, voor een schitterend boottochtje op de rivier de Dordogne. Tijdens deze tocht van een uur ontdekken we langs de Dordogne pittoreske dorpjes en verschillende kastelen. Na de boottocht gelegenheid tot een mooie wandeling door de schilderachtige straatjes van dit uniek gelegen dorp.

Dag 5: Marktdag Gramat - Figeac.

Vrije voormiddag in Gramat. Gelegenheid om de markt te bezoeken waar plaatselijke producenten hun gastronomische en artisanale producten aanbieden. Middagmaal in het hotel. In de namiddag brengen we een bezoek aan Figeac, gelegen aan de oevers van de Cèle, één der mooiste stadjes van de Quercy. Dit oude handelsstadje heeft met zijn labyrint van smalle en kronkelige straatjes zijn middeleeuws stadsbeeld behouden.

Dag 6: Village de Saint-Cirq-Lapopie - Grot van Pech Merle.

In de voormiddag staat Saint-Cirq-Lapopie op het programma, één der voornaamste trekpleisters in het dal van de Lot. Het plaatsje is magnifiek gelegen, boven op een steile rots en kijkt van 80 m hoog uit over de rivier en de hoge kliffen aan de overkant van de rivier. Dit schitterende plaatsje is ook uitgegroeid tot een echt “kunstenaarsdorp”.

Na het middagmaal een nieuw hoogtepunt: de grot van Pech Merle, niet alleen een bezoek waard omwille van de wonderlijke, kleurrijke druipstenen, maar vooral een schitterend voorbeeld van authentieke grotschilderkunst uit de prehistorie. Unieke afbeeldingen van mammoets, bizons en van gestippelde paarden, daterend van circa 15.000 jaar geleden.

Dag 7: Gramat - Vierzon - Tielt.

Na een stevig ontbijtbuffet vangen we de terugreis aan. Via Brive naar Vierzon voor een lekker middagmaal. Verder over Parijs en Péronne (vrije avondstop) terug naar Tielt.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.