M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Praag - Bohemen

Reisformule

Datum

6 dagen | zondag 7 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Prijs per persoon

€ 776 op basis van 2 p. kamer
€ 125 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken.

Hotels

Verblijf in Praag in een goed 3/4-sterrenhotel. Op de heen- en terugreis logeren we ook in comfortabele 3/4-sterrenhotels.

Munt

Tsjechische Kroon

Praag, één der mooiste en meest bezochte steden van Europa!

Waarom niet eens Praag bezoeken in de vroege herfst? De hete zomer is voorbij, de massa’s toeristen zijn verminderd zodat we aan een rustig tempo en op een ontspannen manier deze prachtstad kunnen bezoeken. Praag is één der mooiste en meest bezochte steden van Europa! Praag is één openluchtmuseum. De laatste jaren is er ongelooflijk veel gerestaureerd en dit heeft een nieuwe luister gegeven aan deze unieke stad. Het goud op de daken en de beelden schittert zoals nooit voorheen. De hele stad is trouwens door de Unesco als werelderfgoed uitgeroepen.

Bovendien bezoeken we op de heenreis de stijlvolle kuuroorden Mariënbad (Mariánske Lázné) en Karlsbad (Karlovy Vary) en op de terugreis Zuid-Bohemen met o.a. het middeleeuwse pareltje Cessky Krumlov. Zonder twijfel geven deze twee bezoeken een grote meerwaarde aan deze reis!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - omgeving Mariënbad.

Vroeg vertrek om 5u en via Keulen - Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Daarna over Nürnberg naar de Duits-Tsjechische grens en dan naar de omgeving van Mariënbad voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Omgeving Mariënbad - Praag.

In de voormiddag bezoeken we het bekende kuuroord Mariënbad dat zich na een grondige restauratie presenteert in een nieuwe glans. U zult er bekoord worden door de flair van deze stijlvolle stad met zijn mooie gebouwen, parken en dansende fonteinen. Voor het middagmaal rijden we naar het nabijgelegen Karlsbad, het meest beroemde Boheemse kuuroord. De stad is bekend om zijn talrijke warmwaterbronnen die geneeskrachtige eigenschappen bezitten. Het 19de eeuwse centrum met zijn vele baden en chique hotels bezit een unieke charme. Na het bezoek zetten we koers naar Praag voor 3 overnachtingen.

Dag 3: Praag.

We beginnen deze dag met een wandeling door de Joodse wijk en vandaar naar Stare Mesto, de oude stad met op het prachtige marktplein het Raadhuis met het beroemde astronomische uurwerk, de Tynkerk, de St.-Niklaaskerk en het standbeeld van Jan Huss. Een bezoek aan het Representatiehuis, een cultureel centrum met concertzaal uit het begin van de 20ste eeuw gebouwd in Art Nouveau stijl, zal zeker iedereen bekoren. Het interieur is nog authentiek en toont de pracht en praal van weleer. In de buurt ligt ook het Wenceslasplein. Dit is het meest representatieve plein van de stad, waar de nationale held Jan Palach zijn dramatische zelfverbranding voltrok. Het plein is eigenlijk een lange boulevard met hotels, winkelgalerijen, terrasjes en bloemenkraampjes. ’s Avonds kunt u genieten van een gezellige folklore avond met 3-gangenmenu en dranken inbegrepen.

Dag 4: Praag.

Na het ontbijt verdere kennismaking met deze prachtige stad. We wandelen naar het klooster Strahov, vanwaar we een heerlijk panorama hebben over de stad. Daarna starten we het bezoek aan de wijk Hradscany met de Praagse burcht: een majestueus complex van paleizen, kerken, kloosters, pleinen en parken. Eén der hoofdattracties is ongetwijfeld de St.-Vituskathedraal, het mausoleum van de Boheemse koningen. Verder zien we verschillende burchtpleinen, het voormalige koninklijke paleis, de St.-Joris-basiliek en uiteraard het pittoreske Gouden Straatje, met zijn kleurrijke huisjes uit de 16de eeuw. Na het middagmaal dalen we af naar de Mala Strana,een schilderachtige wijk onderaan de burcht, met o.a. bezoek aan de H. Maria Victoriakerk met het beroemde beeld van het Heilig Kindje Jezus van Praag. ‘s Avonds een boottocht op de Moldau, inclusief buffet.

Dag 5: Praag - omgeving Deggendorf.

We verlaten Praag en rijden naar Zuid-Bohemen waar we eerst een bezoek brengen aan het kasteel van Hluboka. Dit kasteel uit de 13de eeuw werd in de 19de eeuw door de rijke familie Schwarzenberg omgetoverd tot een prachtig Tudorachtig kasteel met een zeer mooi interieur. Na het middagmaal naar Cesky Krumlov, het mooiste stadje van Zuid-Bohemen en sinds 1992 Unesco werelderfgoed. Bezoek aan deze parel van Bohemen met zijn uniek middeleeuwse stadsbeeld. Daarna naar de omgeving van Deggendorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Omgeving Deggendorf - Tielt.

Na het ontbijtbuffet via Nürnberg - Würzburg naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Daarna via Frankfurt - Keulen - Luik terug  naar Tielt.

Troef

Er wachten u 2 leuke avondprogramma’s: een 2 uur durende boottocht op de Moldau met koud en warm buffet en muziek en ook een typische folklore-avond met 3-gangen diner incl. drank, muziek en Tsjechische dansen. Ambiance verzekerd!