M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Rhein in Flammen 2021

3 dagen  -  vr 30 april t/m zo 2 mei
Rhein in Flammen 2021

Reisformule

Datum

3 dagen | vr 1 mei t/m zo 3 mei 2020

Prijs per persoon

nog niet gekend

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle middagmalen, alle bezoeken en vermelde inkomgelden, ook de prachtige rondvaart op de Rijn is inbegrepen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotel ****s

We logeren in Hotel Clostermanns Hof ****s.

Beleef het grootste vuurwerkspektakel aan de Rijn!

Ter ere van de 250ste verjaardag van Beethoven barst er in 2020 een groot feestjaar los in Bonn en worden er talrijke evenementen geprogrammeerd waarop we niet mogen ontbreken. In het Beethoven Haus leren we meer over deze wereldberoemde muziekvirtuoos. In Bergheim maken we een rondrit in het bruinkoolwinningsgebied en in Mayschoss gaan we wijnproeven. Kerst op de taart is de avondrondvaart op de Rijn met onvergetelijk vuurwerk!

Reisprogramma

Dag 1 : Tielt - Aken - Bergheim - Bonn.

Vertrek om 6u30. We rijden naar de voormalige hoofdstad van het rijk van Karel de Grote: Aken. We bezoeken er de Dom. De unieke bouwstijl en de prachtige binnenversiering van de Dom, waar ook de troon van Karel prijkt, zal ieders bewondering wegdragen. Onze gids vertelt meer over dit uniek stuk Unesco-werelderfgoed. Middagmaal.

In de namiddag staat er een heel bijzonder bezoek op het programma. We maken een rondrit door het bruinkoolwinningsgebied. Met gigantische machines wordt hier de vervuilende bruinkool in dagbouw gewonnen. Hiervoor werden al verschillende dorpen volledig verplaatst. Een indrukwekkende en controversiële site. Doorreis naar Niederkassel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 2 : Bonn.

Ter ere van de 250ste verjaardag van Beethoven kan een bezoek aan het Beethoven Haus niet ontbreken. Na het ontbijt gaan we naar de geboorteplaats van deze grootmeester. Tijdens een rondgang wandelen we door 12 kamers die het verhaal van Beethoven vertellen. Middagmaal. In de namiddag kuieren we verder langs de Münsterplatz waar we het standbeeld van Beethoven vinden en verder langs o.a. de Sint-Remigiuskerk, Altes Rathaus …

Daarna de autocar op voor een bezoek aan de Doppelkirche in Schwarzrheindorf. De kerk is vooral bijzonder vanwege de 12de-eeuwse muurschilderingen en wordt mede daardoor gezien als één van de voornaamste romaanse kerken van Duitsland. Omstreeks 17u schepen we in voor een rondvaart op de Rijn. We genieten van een 3-gangenavondmaal met livemuziek aan boord en als kers op de taart het indrukwekkende vuurwerkspektakel. Terugkeer in het hotel omstreeks 1u ’s nachts.

Dag 3 : Bonn - Linz am Rhein - Mayschoss - Tielt.

Vandaag slapen we wat langer uit. Na het ontbijt volgen we de loop van de Rijn richting het kleurrijke Linz am Rhein. Korte wandeling in dit gezellig stadje met zijn mooie vakwerkhuizen en middagmaal ter plaatse. In de namiddag naar het wijnstadje Mayschoss. Hier bezoeken we de wijnkelder van de Winzergenossenschaft, de oudste coöperatie van wijnboeren in Duitsland. Na het bezoek en uiteraard degustatie keren we terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 20u30.

Meibloem-troef

Op dag 2 gaan we ’s avonds aan boord van een VIP schip en maken een sfeervolle, muzikale rondvaart met diner op de Rijn. Het spektakelvuurwerk is meer dan de moeite waard!