M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Rhein in Flammen 2022

3 dagen  -  vr 6 mei t/m zo 8 mei
uitgesteld 2022
Rhein in Flammen 2022

Reisformule

Datum

3 dagen | vr 6 mei t/m zo 8 mei 2022

Prijs per persoon

(prijzen 2022 nog niet gekend)

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle middagmalen, alle bezoeken en vermelde inkomgelden, alsook de prachtige rondvaart op de Rijn.

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ****s

We logeren in het superior 4-sterrenhotel Hotel Clostermanns Hof in Niederkassel. Dit prachtig hotel beschikt over kamers met alle moderne comfort: bad/douche en wc, telefoon en TV. Gratis Wi-Fi is aanwezig. U kunt ook ontspannen in de biertuin en buiten op het terras een kopje koffie drinken.

Beleef het grootste vuurwerkspektakel aan de Rijn!

De 250ste verjaardag van Beethoven in 2020 werd helaas geen uitbundig feestjaar zoals gepland, maar deze schade wordt goedgemaakt in 2022. Daarom mag een bezoek aan het Beethoven Haus, waar we alles leren over deze wereldberoemde muziekvirtuoos, niet ontbreken. In Bergheim doorkruisen we het bruinkoolwinningsgebied en in Mayschoss gaan we wijnproeven. Kers op de taart is de avondrondvaart op de Rijn met onvergetelijk vuurwerk!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Aken - Bergheim - Niederkassel.

Vertrek om 6u30. We rijden naar de voormalige hoofdstad van het rijk van Karel de Grote, Aken, en bezoeken er de monumentale Dom. Onze gids vertelt meer over dit uniek stuk Unesco Werelderfgoed. Middagmaal. In de namiddag staat er een heel bijzonder bezoek op het programma. We maken een rondrit door het bruinkoolwinningsgebied. Met gigantische machines wordt hier de vervuilende bruinkool in dagbouw gewonnen. Hiervoor werden al verschillende dorpen volledig verplaatst. Een indrukwekkende en controversiële site. Doorreis naar Niederkassel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Bonn.

Na het ontbijt vertrekken we naar Bonn, de geboorteplaats van grootmeester Ludwig van Beethoven en brengen een bezoek aan het Beethoven Haus. Tijdens een rondgang wandelen we door 12 kamers die het verhaal van Beethoven vertellen. Middagmaal. In de namiddag kuieren we verder langs de Münsterplatz met het standbeeld van Beethoven en verder langs o.a. de Sint-Remigiuskerk, Altes Rathaus …

Daarna de autocar op voor een bezoek aan de Doppelkirche in Schwarzrheindorf. De kerk is vooral bijzonder vanwege de 12de eeuwse muurschilderingen en wordt mede daardoor gezien als één van de voornaamste romaanse kerken van Duitsland. Omstreeks 17u schepen we in voor een rondvaart op de Rijn. We genieten van een 3-gangen avondmaal met livemuziek aan boord en als kers op de taart het indrukwekkende vuurwerkspektakel. Terugkeer in het hotel omstreeks 1u ’s nachts.

Dag 3: Linz am Rhein - Mayschoss - Tielt.

Na het ontbijt volgen we de loop van de Rijn richting het kleurrijke Linz am Rhein. Korte wandeling in dit gezellig stadje met zijn mooie vakwerkhuizen en middagmaal ter plaatse. In de namiddag naar het wijnstadje Mayschoss. Hier bezoeken we de wijnkelder van de Winzergenossenschaft, de oudste coöperatieve van wijnboeren in Duitsland. Na het bezoek en uiteraard degustatie vangen we de terugreis aan. Thuiskomst omstreeks 20u30.

Meibloem-troef

Een dichtbij bestemming met heel wat interessante bezoeken zoals onze rondrit door het bruinkool-winningsgebied.