M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Salzkammergut

8 dagen  -  zo 26 juli t/m zo 2 augustus
Volzet
Nieuw!
Salzkammergut

Reisformule

Datum

8 dagen | zo 26 juli t/m zo 2 augustus 2020

Prijs per persoon

€ 1286 op basis van 2 p. kamer
€ 172 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en bezoeken.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels ***(*)

Hotel Hubertushof**** ligt in Anif op 10 km ten zuiden van Salzburg. Het is een familiaal hotel met 84 ruime, comfortabele kamers, voorzien van alle modern comfort. Heerlijk ontbijtbuffet en een uitstekend restaurant. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar. Het hotel beschikt verder over een sauna, stoombad én het hotel heeft een groot zonneterras waar het zalig vertoeven is. Op de heen- en terugreis verblijven we in goede 3-sterrenhotels

Salzkammergut is beroemd om zijn oogstrelende landschap.

Door zijn prachtige landschap van meren en bergen en zijn duizenden jaren geschiedenis behoort Salzkammergut tot de mooiste gebieden van Midden-Europa. Het gebied is uniek door de talrijke bergketens, de vele meren en de pittoreske steden en dorpen zoals vb. Salzburg en Sankt Wolfgang. Salzkammergut kan niet anders dan als muziek in de oren klinken! Het land van “The Sound of Music” beschikt over sterke troeven om de veeleisende toerist te bekoren. Salzburg, de stad van Mozart; Sankt Wolfgang, het dorp van het “Witte Paard”, gelegen aan het gelijknamige meer; Bad Ischl met de keizersvilla van Sissi; het zoutstadje Hallstatt, de Krimmler watervallen, het Arendsnest van Hitler in Berchtesgaden, een boottocht op de Chiemsee en bezoek aan het indrukwekkende kasteel, zijn de vele hoogtepunten van deze boeiende reis.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Rohrdorf.

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder langs de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Rohrdorf - Berchtesgaden - Anif.

Dit wordt reeds een toeristische topdag! In de voormiddag staat de Kehlsteinberg (1.854 m) met het Arendsnest van Hitler op het programma. Met een postwagen en een grote lift bereiken we het “theesalon” van de dictator, gebouwd op een hoge rots. Een unieke belevenis aan het begin van deze reis.

Middagmaal in het panoramisch gelegen restaurant met zicht op de omringende bergen. Daarna rijden we naar Schönau voor een uurtje vrije tijd aan de mooie Königssee. Vandaar naar ons hotel in Anif.

Dag 3: Salzburg - Schloss Hellbrunn.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het prachtvolle Salzburg, waar de geest van Mozart nog steeds voelbaar is. Wandeling in de tuinen van Schloss Mirabel en over de Salzach naar de “Altstadt”. Via de Kapittel- en de Mozartplatz naar de schitterende Domkerk voor een bezoek.

Middagmaal en bezoek aan het geboortehuis van Mozart en aansluitend vrije tijd in de gezellige Getreidegasse. In de late namiddag bezoek aan de tuin van het Schloss Hellbrunn, een voormalig verblijf van de aartsbisschoppen ten zuiden van Salzburg. De tuinen van dit kasteel met zijn wereldberoemde waterspelen zorgen voor een uniek en ludiek spektakel.

Dag 4: Bad Ischl - Sankt Wolfgang.

Na het ontbijtbuffet via de Mondsee naar het mondaine kuuroord Bad Ischl in het hart van Salzkammergut. Bezoek aan de Kaiservilla, het geliefd vakantieoord van Franz Jozef en “Sissi”. Middagmaal. Daarna naar Sankt Wolfgang, onsterfelijk door de operette “Im weissen Rössl am Wolfgangsee.” Bezoek aan de parochiekerk met het beroemde vleugelaltaar van Michael Pacher. Vervolgens een boottocht op de romantische Wolfgangsee in een schitterend natuurkader tot Sankt Gilgen in de noordpunt van het meer. Langs de Fuchlsee terug naar Anif.

Dag 5: Hallstatt.

Na het ontbijt naar Hallstatt, een oud dorpje gelegen aan de voet van het Dachsteinmassief en aan het gelijknamige meer. Het plaatsje is met zijn smalle straatjes een levende ansichtkaart, opgehangen tegen de steile wand van het Dachsteinmassief. In 1997 werd Hallstatt omwille van zijn uniek landschap en zijn schilderachtig stadsbeeld toegevoegd aan het Werelderfgoed van de Unesco. Hallstatt is ook een zoutstadje waar 5.000 jaar geleden reeds zout werd gedolven.

Middagmaal. We bezoeken er ook het eigenaardige, ietwat lugubere knekelhuis, waar honderden schedels sinds de 12de eeuw opgestapeld liggen. Na het middagmaal maken we nog een 50 minuten durende boottocht op het meer, een geweldige manier om te genieten van spectaculaire uitzichten en voor fotografen de uitgelezen kans om foto’s te maken.

Dag 6: Met de autocar en trein naar de Krimmler Watervallen.

Met onze autocar rijden we naar Mittersill, waar we overstappen op de Pinzgauer “Dampzug” naar de Krimmler Watervallen, met zijn 380 m de hoogste watervallen van Europa. Middagmaal. Deze geweldige watervallen, misschien wel de mooiste van de Alpen, storten zich in drie fases naar beneden. De bovenste fase heeft een valhoogte van 140 m, de middelste van 110 m en de laagste weer van 140 m. Momenteel trekken de watervallen zo’n 400.000 bezoekers per jaar.

Dag 7: Anif - Chiemsee - Adelsried.

Na het ontbijtbuffet over de Duitse grens naar Prien aan de westoever van de Chiemsee. Per boot naar de Herreninsel en wandeling naar Schloss Herrenchiemsee, gebouwd door de Beierse koning Ludwig II die zich spiegelde aan het kasteel van Versailles. We bezoeken het slot met zijn indrukwekkende spiegelzaal, de pronktrap, de slaapkamer… en de tuinen in Franse stijl. Per boot terug naar Prien voor het middagmaal. Daarna naar ons overnachtingshotel in Adelsried.

Dag 8: Adelsried - Tielt.

Via Ulm - Stuttgart - Karlsruhe naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin (halte) - Brussel terug naar Tielt.

Meibloem-troef

  • Zeer veel inbegrepen: bezoeken, kabeliften, boottochten, treinrit.
  • Verblijf in een schitterend viersterrenhotel.