M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Seelisberg

7 dagen  -  zo 8 augustus t/m za 14 augustus
Volzet
Seelisberg

Reisformule

Datum

7 dagen| zo 8 augustus t/m za 14 augustus 2021 

Prijs per persoon

€ 1182 op basis van 2 p. kamer
€ 149 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden (ook boottochten en kabelbanen), ¼ fles wijn of 2 biertjes en water bij de avondmalen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel ***

We verblijven in Hotel Bellevue*** een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het meer. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer, TV, haardroger en balkon. ‘s Morgens wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen zijn met veel zorg klaargemaakt door een uitstekende chef.

Munt 

CHF (Zwitserse Frank)

‘Zowel letterlijk als figuurlijk een topreis vol hoogtepunten.’

Seelisberg, in het hart van Zwitserland, is een dorp prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstedenmeer op een hoogte van 800 m. Men kan er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. Seelisberg staat trouwens bekend als het ‘zonneterras van het Vierwoudstedenmeer’. Rond het meer vind je zowat alles wat Zwitserland te bieden heeft: een majestueuze bergwereld, kleine gezellige dorpjes en wereldberoemde steden zoals Luzern, bergmeren, indrukwekkende watervallen … Seelisberg is ideaal gelegen en biedt vele mogelijkheden om een uitzonderlijk mooi programma samen te stellen: korte, maar mooie panoramische wandelingen, enkele uitstappen met onze autocar in de prachtige bergwereld, boottochten op het meer of met kabeltreintjes de bergen in. Tradities, zoals o.a. een bezoek aan een kaasmakerij vervolmaken deze reis. Lees ons programma en je zult ongetwijfeld bekoord worden door de vele gevarieerde uitstappen in de wonderbare bergwereld van Centraal-Zwitserland.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Seelisberg.

Vertrek om 5u30. Via Brussel - Wanlin (koffiehalte), langs Luxemburg en Straatsburg naar Obernai voor het middagmaal. Daarna via Colmar - Bazel en Luzern naar Seelisberg. Aankomst in Hotel Bellevue, subliem gelegen in het noorden van het Vierwoudstrekenmeer. Welkomstaperitief en aansluitend avondmaal.

Dag 2: Bergdorp Isenthal en rondvaart op de Urnersee.

Om kennis te maken met het dorpsleven wandelen we eerst naar de dorpskaasmakerij Aschwanden, waar we een deskundige uitleg krijgen en proeven van de lekkere kaas. Nadien wandeling naar de Tsb-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons van Seelisberg naar Treib. Daar nemen we de boot en varen via Brunnen, Rütli, Bauen tot Isleten. Eenmaal aangekomen worden we opgehaald met een postauto die ons naar het mooie bergdorpje Isenthal brengt. Middagmaal ter plaatse.

Nadien bezoek aan dit mooie bergdorp met zijn lokale tradities. Dan terug met de speciale postauto naar Isleten waar we opnieuw de boot nemen via Bauen, Rütli, Brunnen naar Treib. Het kabeltreintje brengt ons weer naar Seelisberg.

Dag 3: Naar het dak van Urnerland - Sustenpas en het natuurwonder Aareschlucht.

Door het kanton Uri volgen we de bergrivier de Reuss tot Wassen. Daarna door het romantische Meiental klimmen we naar de Sustenpas tot op een hoogte van 2.224 m en genieten we van de mooie bergwereld. Daarna dalen we af tot aan de Steingletscher met halte en zicht op de sneeuwmassa. Middagmaal.

We vervolgen onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht in Meiringen. Bezoek aan dit natuurwonder, waar een wilde rivier zich door een kloof wringt. Na al het natuurschoon reizen we door Meiringen naar de Brünigpas. Verder langs de Lungern- en Sarnersee tot Sarnen. Aan de Sarnersee kunnen we nog even verpozen of rustig vlak wandelen. Nadien via Kerns, Stans terug naar Seelisberg.

Dag 4: Rothenflue in de schaduw van de Grote Mythe en boottocht op de Zugersee.

Via de Axenstrasse rijden we naar het kanton Schwyz. Eenmaal aangekomen in Rickenbach nemen we de supermooie gondelbaan naar Rothenflue tot 1.571 m. Hier hebben we een prachtig uitzichtpunt in de schaduw van de ‘Grote Mythe’. Tijd om te genieten van het wondermooie landschap. Middagpauze in een bergrestaurant.

Daarna nemen we de gondelbaan terug naar Rickenbach en via Schwyz, Sattel, langs de Aegerisee via Oberen Unter Aegeri naar Zug. Rustige kennismaking met de Altstadt en wat vrije tijd aan het meer. Nadien nemen we de boot voor een romantische boottocht van 1u15 op de schilderachtige Zugersee tot Arth Am See. Daar komt onze autocar ons halen en via de Lauzersersee rijden we via Brunnen - de Axenstrasse - Flüelen opnieuw naar Seelisberg.

Dag 5: Berner Oberland en reuzewaterval binnen in de berg.

Onze dagreis gaat via Stans, Sarnen naar de Brünigpas op 1.002 m. Hier komen we in Berner Oberland en onze eerste halte is Brienz, een mooi dorp gekend om zijn houtsnijkunst. Na het bezoek reizen we verder via de mooiste zijde van de Brienzersee tot Interlaken en volgen vanaf daar de rivier de Lütschine tot Lauterbrunnen. Iets voorbij het dorp komen we aan een reuzewaterval binnen in de berg, de Trummelbach waterval. Een kabelbaan brengt ons boven de waterval, vanaf daar dalen we af langs de waterval naar de ingang. Middagmaal in Lauterbrunnen.

Nadien terug tot Zwei Lütschinen en nu de mooie vallei in tot het gekende vakantieoord Grindelwald. Vrij bezoek. De terugreis gaat nu via de andere oever van de Brienzersee tot Brienz en terug over de Brünigpas verder langs de Lungernsee, Sarnersee tot Sarnen en verder via Stans, Beckenried terug naar Seelisberg.

Dag 6: Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer, Luzern en Brunnen.

Vandaag gaan we volledig het blauwe meer rond! In Beckenried nemen we de autosnelweg naar Luzern, ook wel de mooiste stad van Zwitserland genoemd. In Luzern eerst een geleide wandeling van 1 uur. Daarna kunt u op eigen houtje de stad verkennen. Dan rijden we via Meggen naar Küssnacht. Hier houden we even halt aan de Astridkapelle, opgericht als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van de Belgische Koningin Astrid. Middagmaal in het stadje Küssnacht.

Na het middagmaal rijden we langs de oever van de Küssnachtersee tot Vitznau waar we de Seeroute nemen via Vitznau en Gersau naar Brunnen. Vrije bezoek aan Brunnen met mogelijkheid kennis te maken met de wereldberoemde Zwitserse messen van Victorinox. Via de Axenstrasse en Flüelen keren we terug naar Seelisberg.

Dag 7: Terugreis naar België.

Na het ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan naar België. Via Bazel naar het schitterende kleine Elzasserplaatsje Eguisheim voor een korte halte en daarna naar Ostheim voor het middagmaal. Vervolgens via Straatsburg - Luxemburg naar Wanlin (halte) en dan via Brussel terug naar Tielt.