M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Sloveense Alpen & Istrië

Reisformule

Datum

9 dagen | za 15 juni t/m zo 23 juni 2019

Prijs per persoon

€ 1.396 op basis van 2 p. kamer
€ 138 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle inkomgelden en bezoeken, alsook de tafeldranken bij de avondmalen in Hotel Tamaris zijn inbegrepen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels ***(*)

In Bled logeren we 2 nachten in Hotel Savica ***(*). Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, TV én balkon. In het restaurant serveert men zowel ’s morgens als ’s avonds rijkelijke buffetten. In het pittoreske Porec logeren we voor 4 nachten in Hotel Tamaris. Dit zeer goede 4-sterrenhotel ligt in een groene omgeving dicht bij de zee. Alle kamers zijn voorzien van alle moderne comfort. In het hedendaagse restaurant serveert men zowel ’s morgens als ‘s avonds rijkelijke buffetten. Vergeet ook uw zwemgerief niet, want beide hotels beschikken over een zwembad.

Munt

Euro en Kroatische Kuna (in het Kroatisch gedeelte van Istrië)

Welkom in Slovenië, het land aan de zonnige kant van de Alpen.

Net over de Oostenrijkse grens komen we in één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa: Slovenië met zijn prachtig Alpengebied en ietwat zuidelijker de mooie Adriatische kust met zijn schilderachtige stadjes en de hoofdstad Ljubljana. In een eerste deel van de reis verkennen we vanuit Bled de magnifieke Sloveense of Julische Alpen. Daarna gaat het naar het vakantiestadje Porec, en maakt u onvergetelijke uitstappen naar het antieke Pula, het kunstenaarsstadje Rovinj, de befaamde Lim Fjord, het gezellige kustplaatsje Piran en de fantastische grotten van Postojna.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Bad Aibling/Rohrdorf.

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder via de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg, voorbij München naar Bad Aibling/Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Bad Aibling/Rohrdorf - Bled.

Na het ontbijt doorkruisen we de Oostenrijkse Alpenwereld. Via de Tauerntunnel en een hoekje van Karinthië, bereiken we tegen de middag Bled. Na het middagmaal bezoek aan dit schilderachtig plaatsje met zijn imposant kasteel en als hoogtepunt een boottocht op het meer met bezoek aan het barokke kerkje ter ere van Maria Hemelvaart. Avondmaal en logement in Hotel Savica in Bled.

Dag 3: Bohinj - Vogel - Vintgar.

Na het ontbijtbuffet ontdekken we de magnifieke Julische Alpen. De dag begint met een bezoek aan het meer van Bohinj. We maken een rondrit tot bij de Slap Savica watervallen en daarna nemen we de kabelbaan naar de berg Vogel (1.922 m) waar we kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Julische Alpen.

Middagmaal in een restaurant in Bohinjscka Bistrica en daarna maken we een wandeling langs een houten wandelpad door de Vintgarkloof, tot aan de 26 m hoge waterval. Een stuk schitterende natuurbeleving. Daarna terug naar ons hotel in Bled voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Ljubljana - Postojna - Porec.

We vertrekken naar de hoofdstad Ljubljana en maken een geleide wandeling in deze mooie barokstad. De burchtheuvel domineert de oude stad met zijn jugendstil gebouwen en smalle klinkerstraatjes. We ontdekken de mooiste plekjes in het oude centrum waar de beroemde architect Plecnik zijn stempel op drukte. Daarna gaat het naar het bekende Postojna voor het middagmaal, gevolgd door een bezoek aan de fameuze grotten. De grotten bezoeken we deels met de trein, deels te voet en zetten in de late namiddag koers naar Porec, onze verblijfplaats voor de komende dagen in het Kroatische deel van Istrië. We verblijven in het 4-sterrenhotel Tamaris.

Dag 5: Porec - Rovinj.

Na het ontbijt verkennen we Porec, gelegen op een schiereiland. Porec is een aantrekkelijke toeristenstad gelegen aan de Adriatische Zee. Een bijna 200 jaar oude stad, die verdiend op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De oude stadskern heeft nog veel sporen van de Romeinen en de Venetianen, omdat Porec vele eeuwen de zomervakantieplaats was van de rijke Venetiaanse families. Vooral de Euphrasiusbasiliek uit de 6de eeuw zal u bekoren met o.a. zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken. Porec is niet alleen een stad van monumenten, maar ook een bruisende toeristenstad met alles erop en eraan.

Na het middagmaal rijden we naar een ander schilderachtig plaatsje Rovinj, bijgenaamd de ‘blauwe parel van de Adria’ en één van de meest bezochte plaatsjes van Kroatië. Het is terzelfdertijd een populaire badplaats én een kunstenaarsstadje met pittoreske straatjes, gevels in warme kleuren, fotogenieke hoekjes, kunstgalerijtjes, leuke winkels en terrassen … Een niet te vergeten sfeervol plaatsje, dat u zal overdonderen door zijn charme! 

Dag 6: Pula - Lim Fjord.

Vandaag rijden we naar Pula, de meest zuidelijke stad van Istrië en die vooral getuigt van zijn Romeins verleden. Het oude centrum is bezaaid met schitterende resten uit de Romeinse tijd, maar Pula is voornamelijk bekend om zijn goed bewaard Romeins amfitheater, gebouwd door keizer Augustus in de 1ste eeuw. Het kon 20.000 toeschouwers bevatten en diende overwegend voor gladiatorengevechten. Tegenwoordig wordt het monument gebruikt voor concerten. 

Na het middagmaal rijden we naar Rovinj waar we inschepen voor een excursie van een klein uur op de Lim Fjord of ook wel Lim Baai genoemd. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 7: Piran - vrije namiddag.

Na het ontbijt rijden we naar Piran. Onze lokale gids laat ons kennismaken met dit kustplaatsje. Piran behoorde eeuwenlang toe aan Venetië en ademt dus een mediterrane charme. U ontdekt er palazzi van marmer en lichte piazza’s, een kleurrijke vissershaven, … Dit alles maakt van Piran de ‘Parel van de Adriatische Zee’. Middagmaal in een plaatselijk restaurant.

Na het middagmaal genieten we van nog wat vrije tijd in Piran. In de late namiddag keren we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 8: Skofja Loka - Bad Aibling/Rohrdorf.

Na het ontbijt vertrekken we richting Oostenrijk. Maar het wordt geen hals over kop naar huis. We maken er nog een mooie toeristische dag van met een bezoek aan Skofja Loka, een pareltje van een middeleeuws plaatsje, rijk aan historische gebouwen en pittoreske steegjes. Dit rijk patrimonium, omgeven door de mooie natuur zal u ongetwijfeld heel erg bevallen. Na het bezoek middagmaal en daarna gaat het naar Bad Aibling/Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: Bad Aibling/Rohrdorf - Tielt.

Via Augsburg - Ulm - Stuttgart naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin - Brussel terug naar Tielt.