M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Sloveense Alpen & Istrië

9 dagen  -  za 12 juni t/m zo 20 juni
Sloveense Alpen & Istrië

Reisformule

Datum

9 dagen | za 12 t/m zo 20 juni 2021

Prijs per persoon

€ 1438 op basis van 2 p. kamer
€ 155 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle inkomgelden en bezoeken.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels ***(*)

In Bled logeren we 2 nachten in het 4-sterrenhotel Hotel Savica Garni. Alle kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten zoals: douche, toilet en TV. In het pittoreske Porec logeren we voor 4 nachten in Hotel Valamar Rubin. Dit zeer goed 3-sterrenhotel ligt op wandelafstand (10 minuten) van het historische centrum. Kamers zijn voorzien van alle moderne comfort. In het hedendaagse restaurant serveert men zowel ’s morgens als ’s avonds rijkelijke buffetten.

Munt

Kroatische Kuna + Euro

Welkom in Slovenië, het land aan de zonnige kant van de Alpen.

Net over de Oostenrijkse grens komen we in één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa: Slovenië met zijn prachtig Alpengebied en ietwat zuidelijker de mooie Adriatische kust met zijn schilderachtige stadjes en de hoofdstad Ljubljana. In een eerste deel van de reis verkennen we vanuit Bled de magnifieke Sloveense of Julische Alpen. Daarna gaat het naar het vakantiestadje Porec, en maakt u onvergetelijke uitstappen naar het antieke Pula, het kunstenaarsstadje Rovinj, de befaamde Lim Fjord, het gezellige kustplaatsje Piran en de fantastische grotten van Postojna.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Bad Aibling.

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder via de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg, voorbij München naar Bad Aibling voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Bad Aibling - Bled.

Na het ontbijt doorkruisen we de Oostenrijkse Alpenwereld. Via de Tauerntunnel en een hoekje van Karinthië, bereiken we tegen de middag Bled. Na het middagmaal bezoek aan dit schilderachtig plaatsje met zijn imposant kasteel en als hoogtepunt een boottocht op het meer met bezoek aan het barokke kerkje ter ere van Maria Hemelvaart. Avondmaal en overnachting in Bled.

Dag 3: Bohinj - Vogel - Vintgar.

Na het ontbijtbuffet ontdekken we de magnifieke Julische Alpen. De dag begint met een bezoek aan het meer van Bohinj. We maken een rondrit tot bij de Slap Savica watervallen en daarna nemen we de kabelbaan naar de berg Vogel (1.922 m) waar we genieten van een schitterend uitzicht op de Julische Alpen.

Middagmaal in een restaurant in Bohinjska Bistrica en daarna maken we een wandeling langs een houten wandelpad door de Vintgarkloof, tot aan de 26 m hoge waterval. Een stuk schitterende natuurbeleving. Daarna terug naar ons hotel in Bled voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Ljubljana - Postojna - Porec.

We verlaten Bled en vertrekken naar de hoofdstad Ljubljana voor een geleide wandeling in deze mooie barokstad. De burchtheuvel domineert de oude stad met zijn jugendstilgebouwen en smalle klinkerstraatjes. We ontdekken de mooiste plekjes in het oude centrum waar de beroemde architect Plecnik zijn stempel op drukte.

Daarna gaat het naar het bekende Postojna voor het middagmaal, gevolgd door een bezoek aan de fameuze grotten, die we deels met de trein, deels te voet bezoeken. In de late namiddag zetten we koers naar Porec, onze verblijfplaats voor de komende dagen in het Kroatische deel van Istrië.

Dag 5: Pula - Porec.

Vandaag rijden we naar Pula, de meest zuidelijke stad van Istrië en die vooral getuigt van zijn Romeins verleden. Het oude centrum is bezaaid met resten uit de Romeinse tijd, maar vooral bekend is het goed bewaard Romeins amfitheater, gebouwd door keizer Augustus in de 1ste eeuw. Het kon 20.000 toeschouwers bevatten en diende overwegend voor gladiatorengevechten. Tegenwoordig wordt het monument gebruikt voor concerten. Middagmaal.

In de namiddag verkennen we Porec, gelegen op een schiereiland. Porec is een aantrekkelijke toeristenstad gelegen aan de Adriatische Zee. Een bijna 200 jaar oude stad, die verdiend op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De oude stadskern heeft nog veel sporen van de Romeinen en de Venetianen, omdat Porec vele eeuwen de zomervakantieplaats was van de rijke Venetiaanse families. Vooral de Euphrasiusbasiliek uit de 6de eeuw zal u bekoren met o.a. zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken. Maar Porec is niet alleen een stad van monumenten, maar ook een bruisende toeristenstad met alles erop en eraan.

Dag 6: Rovinj - Lim Fjord.

Na het ontbijt rijden we naar een ander schilderachtig plaatsje Rovinj, bijgenaamd de ‘blauwe parel van de Adria’ en één van de meest bezochte plaatsjes van Kroatië. Het is terzelfdertijd een populaire badplaats én een kunstenaarsstadje met pittoreske straatjes, gevels in warme kleuren, fotogenieke hoekjes, kunstgalerijtjes, leuke winkels en terrassen …

Na het middagmaal rijden we naar Rovinj waar we inschepen voor een excursie van een klein uur op de Lim Fjord of ook wel Lim Baai genoemd. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 7: Piran - vrije namiddag.

Na het ontbijt gaat het richting Piran. Onze lokale gids laat ons kennismaken met dit kustplaatsje. Piran behoorde eeuwenlang toe aan Venetië en ademt dus een mediterrane charme. U ontdekt er palazzi van marmer en lichte piazza’s, een kleurrijke vissershaven, … Dit alles maakt van Piran de ‘Parel van de Adriatische Zee’. Na het middagmaal genieten we van nog wat vrije tijd in Piran. In de late namiddag keren we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 8: Skofja Loka - Bad Aibling.

Na het ontbijt vertrekken we richting Oostenrijk. Maar het wordt geen hals over kop naar huis. We maken er nog een mooie toeristische dag van met een bezoek aan Skofja Loka, een pareltje van een middeleeuws plaatsje, rijk aan historische gebouwen en pittoreske steegjes. Dit rijk patrimonium, omgeven door de mooie natuur zal u ongetwijfeld heel erg bevallen. Na het bezoek middagmaal en daarna gaat het naar Bad Aibling voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: Bad Aibling - Tielt.

Via Augsburg - Ulm - Stuttgart naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin - Brussel terug naar Tielt.