M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

The Cotswolds

Reisformule

Datum

4 dagen | wo 1 mei t/m za 4 mei 2019

Prijs per persoon

€ 568 op basis van 2 p. kamer
€ 120 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension : ontbijtbuffet en verzorgd 3-gangenmenu ’s avonds.

Inbegrepen

Alle bezoeken, inkomgelden, 1x lunch dag 3 & afternoon tea dag 4.

Niet inbegrepen

Tafeldranken en middagmaal op dag 1, 2 en 4.

Hotel ****

Het 4-sterrenhotel Four Pillars Witney is een aanrader! Dit hotel biedt u kamers met alle mogelijke moderne comfort, Engels ontbijtbuffet en ‘s avonds een verzorgd 3-gangenmenu. Er is een gezellige bar, een zwembad en een sauna.

Munt

Pond Sterling (£)

Een reisje naar het hart van Engeland met als hoogtepunten mooie pittoreske dorpjes in honingkleurige steen als Engelse prentbriefkaarten in een idyllisch heuvelachtig landschap, Blenheim Palace geboortehuis van Winston Churchill en UNESCO werelderfgoed, Shakespeare’s geboorteplaats Stratford-upon-Avon, 2 toptuinen: Hidcote Manor Gardens en Sudeley Castle & Gardens, alsook de wereldberoemde universiteitsstad Oxford.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Windsor - Oxford - Witney.

Vertrek om 5u45. Overtocht met de shuttle en doorreis naar Windsor. Korte wandeling langs Windsor Castle en Eton College en aansluitend vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we universiteitsstad Oxford. Verkennende stadstour o.l.v. uw gids langs o.a. de Radcliffe Camera, het All Souls College, de Bodleian Library, de Bridge of Sighs, Broad Street met de Clarendon Building, het Sheldoniantheater, … Een bezoek aan Christ Church College, het grootste en meest prestigieuze college van de stad, waar Harry Potter films werden gedraaid mag niet ontbreken!

Dag 2: Stratford-upon-Avon - Hidcote - Chipping Campden - Stowon-the-Wold.

Busrit naar Stratford-upon-Avon, stad van William Shakespeare. Wandeling vanaf Shakespeare´s geboortehuis naar zijn grafzerk in de Holy Trinity kerk. Vrij middagmaal. We bezoeken de schitterende tuinen van Hidcote Manor en ontdekken het wolstadje Chipping Campden, met zijn mooie botermarkt, zijn merkwaardige “almshouses” en mooie wolkerk. Korte busrit naar Broadway Tower, één van de hoogst gelegen uitzichtpunten van de Cotswolds en vrije wandeling naar het lager gelegen, gezellige stadje Broadway. Terug naar Witney voor het avondmaal.

Dag 3: Sudeley Castle & Gardens, Bourton-on-the-Water en Bibury.

Via Burford rijden we naar Sudeley Castle, een prachtige tuin en een interessant kasteel, ooit toebehorend aan Katherine Parr, één van de vrouwen van Henry VIII. Lunch in een typisch Engelse pub in Bourton-on-the-Water. Vrije tijd of rustige wandeling naar The Slaughters, 2 authentieke dorpjes. Doorreis naar Bibury waar we de beroemde Arlington Row Cottages bewonderen en een kort bezoek brengen aan de forellenkwekerij. Onderweg naar het hotel halte in Cirencester, gekend als “the Capital of the Cotswolds”!

Dag 4: Witney - Bladon - Blenheim - Tielt.

Na het ontbijt korte halte aan de markt van Witney en aan het graf van Winston Churchill in Bladon. Bezoek aan Blenheim Palace, geboortehuis van Winston Churchill. Dit gebouw pronkt met een opmerkelijke gevel in Italiaanse barok, een schitterend interieur en een mooie landschapstuin ontworpen door de beroemde Capability Brown.

Vrij middagmaal in de selfservice van Blenheim Palace. Terug naar Dover voor overtocht met de ferry naar Calais. Late Full afternoon tea buffet aan boord van het schip. Thuiskomst om 22u45.