M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Toscane & Rome 2022

9 dagen  -  za 14 mei t/m zo 22 mei
uitgesteld 2022
Toscane & Rome 2022

Reisformule

Datum

9 dagen | za 14 mei t/m zo 22 mei 2022

Prijs per persoon

(prijzen 2022 nog niet gekend)

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, uitgezonderd dag 5 in Rome.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en middagmaal dag 5.

Hotels ***(*)

Zeer goede toeristenhotels onderweg. We logeren in Tuscany Inn Hotel**** in Montecatini en Hotel Best Western Blu**** in Rome. Beide hotels beschikken over een comfortabele accommodatie: alle kamers hebben bad/douche en toilet, TV en airconditioning. Elke morgen ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd driegangenmenu.

Deze reis is reeds vele jaren één van de toppers uit ons aanbod!

Ons hoofddoel is uiteraard Rome, de ‘Eeuwige stad’, oude hoofdstad van het fameuze Romeinse Rijk, hoofdstad van Italië en vooral de pauselijke stad. Geen enkele stad ter wereld heeft zo’n uitstraling en zoveel cultuurschatten. Maar deze reis heeft nog heel wat andere troeven. Op de heenreis bezoeken we de ‘highlights’ van Toscane: Pisa met zijn Scheve Toren, het onvolprezen Firenze en het kleinere maar schitterende Siena met zijn Piazza del Campo. Op de terugweg is het middeleeuwse bedevaartstadje Assisi een prachtige bekroning van deze reis.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Piotta.

Vertrek om 5u30 en via Brussel naar Wanlin voor een koffiestop. Daarna via Luxemburg naar Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar - Bazel en het mooie Vierwoudstedenmeer, door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Piotta - Montecatini Terme.

Na een vroeg ontbijt via Milaan en de Po-vlakte naar Sarzana voor het middagmaal. Daarna naar Pisa voor een bezoek aan het Campo dei Miracoli (het Plein der Mirakelen), waar niet alleen de wonderbaarlijke Scheve Toren, maar ook de Dom en het Baptisterium u zullen verrassen door hun blanke schoonheid. Ongetwijfeld een eerste hoogtepunt van onze reis. Na het bezoek rest ons nog een uur rijden naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we twee keer overnachten.

Dag 3: Firenze.

Vandaag staat de beroemdste kunststad van Italië op het programma: Firenze. De stad van Michelangelo en de Medici is een uniek openluchtmuseum met een enorme waaier aan kunstschatten: ongeëvenaarde kerken, majestueuze pleinen, schitterende standbeelden en fonteinen. We starten op de Piazzale Michelangelo, waar je een onvergetelijk panoramisch zicht krijgt op deze fantastische stad. In het verkeersvrije centrum volgen de beroemde bezienswaardigheden elkaar op: de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het ruiterstandbeeld van Cosimo I, de reusachtige Neptunus fontein en de David van Michelangelo. In de buurt ligt ook de pittoreske Ponte Vecchio waar de goudhandelaars hun producten al eeuwenlang verkopen. Wandelend door pittoreske straatjes komen we zo bij het meest fantastische monument van Firenze: de reusachtige Dom. Haar ongeëvenaarde koepel zal u verbazen door zijn veelkleurig marmer en zijn enorme afmetingen. Maar Firenze is niet alleen een stad van kunst en cultuur.

Na het middagmaal, voor wie graag winkelt, is Firenze het paradijs van de Italiaanse mode! Rond San Lorenzo is er elke dag een  typische ledermarkt. En voor wie nog een museum wil meepikken, keuze te over! De gids zal u graag hierover de nodige inlichtingen bezorgen. Terug naar Montecatini voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Siena - Rome.

Een voormiddag met een andere parel van Toscane! Door een golvend Toscaans landschap naar Siena voor bezoek en aansluitend middagmaal. Siena is ongetwijfeld dé parel van Toscane, met zijn Piazza del Campo, één der mooiste pleinen ter wereld en een onvergetelijke Dom, met o.a. de wellicht mooiste marmervloer ter wereld.

Na het middagmaal via de Autostrada del Sole naar Rome, waar we drie keer overnachten in het Best Western Blu Hotel****.

Dag 5: Rome.

We starten in de voormiddag met het antieke Rome. Onze ontdekkingstocht leidt ons naar het Capitool, het Forum Romanum, de Triomfboog van Constantijn om te eindigen bij het Colosseum, beroemd om zijn gladiatorengevechten. Allemaal indrukwekkende getuigenissen van de macht van het oude Romeinse Rijk. Vrij middagmaal.

In de namiddag wandelen we door het oude schilderachtige Rome met de Trevifontein, het Pantheon om te eindigen op de gezellige Piazza Navona.

Dag 6: Rome.

Vandaag staat het christelijke Rome op het programma. In de voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan het St.-Pietersplein en de majestueuze St.-Pietersbasiliek. Het interieur is indrukwekkend en herbergt verschillende wereldberoemde kunstwerken (o.a. de Pieta van Michelangelo). We bezoeken ook de pauselijke crypte.

Na het middagmaal bezoek aan Vaticaanstad met als hoogtepunt de beroemde Sixtijnse kapel met heerlijke fresco’s van Michelangelo.

Dag 7: Rome - Umbrië - Assisi - Poggibonsi.

Vertrek uit Rome en langs de Via Flaminia richting Umbrië, het groene hart van Italië. Langs Terni naar Assisi, waar we eerst een bezoek brengen aan de basiliek van Santa Maria degli Angeli, een klein plaatsje net buiten Assisi. We bezoeken in de basiliek de Portiunculakapel en de kapel waar de H. Franciscus in 1226 overleed. Aansluitend naar Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio.

Na het middagmaal bezoek aan het oude Assisi. We starten met de basiliek van de H. Clara, waar zij ook begraven is, daarna naar de Piazza del Comune of marktplein. Dan volgt het hoogtepunt van Assisi met een bezoek aan de dubbelkerk van de H. Franciscus met enig mooie fresco’s van Giotto. Omstreeks 17u vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Poggibonsi.

Dag 8: Poggibonsi - Feldkirch.

Na een vroeg ontbijt rijden we rond Firenze en verder door de Apennijnen via Bologna en Mantova naar Peschiera aan het Gardameer voor het middagmaal. Daarna richting Zuid-Tirol. Doorheen een prachtig landschap langs Trento - Bolzano en de Brenner naar de Oostenrijkse grens. We eindigen in Feldkirch voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: Feldkirch - Tielt.

Na het ontbijtbuffet via Zürich - Bazel naar Ostheim voor het middagmaal. Daarna via Straatsburg - Luxemburg terug naar Tielt.

Gebruik van een tourguide systeem bij de culturele rondreizen en de citytrips.

Alleen maar voordelen:

  • eenvoudig in gebruik
  • betere verstaanbaarheid van de gids
  • geen last van omgevingslawaai
  • meer bewegingsvrijheid voor de klant