M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Veelzijdig Nederland

5 dagen  -  wo 1 juli t/m zo 5 juli
Utrecht, Noord-Holland, Drenthe & Groningen
Veelzijdig Nederland

Reisformule

Datum

5 dagen | wo 1 juli t/m zo 5 juli 2020

Prijs per persoon

€ 735 op basis van 2 p. kamer
€ 207 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.w.z. telkens avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet + 2 eenvoudige lunches.

Inbegrepen

Lichte lunch op dag 3 en dag 4, alle inkomgelden, lokale gidsen en boottochtjes.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 1, dag 2 en dag 5. Tafeldranken bij alle maaltijden.

Hotels ****

Eerste overnachting in het gerenoveerde hotel Van der Valk te Breukelen, de volgende 2 nachten in het familiehotel Wesseling in Dwingeloo, de laatste nacht in het nieuwe hotel Van der Valk te Zwolle, alle hotels met zeer goede beoordelingen. De Van der valk hotels bieden de klant bovendien airco en minibar op de kamers en koffie/thee faciliteiten alsook gratis gebruik van fitnessruimte en sauna. In Breukelen beschikt het hotel ook over een zwembad! Alle kamers beschikken over TV, een kluisje, badkamer met  bad/douche, toilet, haardroger, telefoon, airco, gratis Wi-Fi. U kan elke ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een lekker 3-gangen menu.

Ideaal voor de Nederland liefhebber die houdt van natuur, cultuur en landelijke sfeer.

De rit brengt ons via Utrecht naar Noord-Holland, over de Markerwaarddijk en het IJsselmeer naar Drenthe en Groningen en terug via Overijssel en Gelderland. Van het waterliniemuseum gaat het naar de pracht en praal van Kasteel de Haar, van een groenteveiling te water naar Zuiderzeesfeer in Enkhuizen. In het land van Bartje vinden we prachtige boerderijen, hunebedden, heide en fietsroutes, kamp Westerbork en het indrukwekkende Drentse museum in Assen. Natuurgebied Lauwersmeer, zeehondenopvang Pieterburen en universiteitsstad Groningen mogen niet ontbreken en voor de tuinliefhebber zijn er de vijvertuinen van Ada Hofman. We gaan op ontdekking in de Hanzestad Zwolle op een koopzondag en als afsluiter nemen we een kijkje in het kleine museum van de beroemde Anton Pieck in het gezellige kleine vestingstadje Hattem!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Waterliniemuseum Fort bij Vechten Bunnik - Kasteel de Haar - Breukelen.

Vertrek om 7u. Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is een museum waarin aandacht wordt besteed aan de verdediging van Nederland door water. We nemen er even een kijkje. Vrij middagmaal in het koetshuis (selfservice) van Kasteel de Haar. Bezoek aan dit ronduit schitterende kasteel met omliggende park. Je waant je even in een sprookjeswereld. Achter elke deur schuilt een verhaal. Dit grootste kasteel van Nederland was ooit privébezit van de familie van Zuylen en Coco Chanel en Roger Moore waren hier te gast! Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar herbouwde het vervallen familiekasteel met het fortuin van zijn vrouw, barones Hélène de Rothschild, o.l.v. architect Pierre Cuypers van het Rijksmuseum en het centraal station Amsterdam. Daarna naar hotel Van der Valk Breukelen**** voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Breukelen - Broek op Langedijk - Enkhuizen - Dwingeloo.

Ontbijtbuffet. Museum Broeker Veiling is de oudste groenteveiling ter wereld en er worden nog dagelijks groenten geveild. Neem plaats in de veilingbanken, zie de schuiten met aardappelen en groenten die het veilinghuis binnenvaren en biedt mee! Een prachtig historisch gebouw op het water in de stijl van de late Jugendstil, uniek! U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging.

Bezoek aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen en vrije lunch. Dit openluchtmuseum brengt de verhalen van de vroegere bewoners rond de Zuiderzee tot leven en biedt de grootste collectie houten schepen in Nederland, oude werkplaatsen, visrokerij, nettenslager aan het werk … 130 authentieke huizen, winkels en werkplaatsen tonen de historie en de cultuur van deze aparte regio. 3-gangen avondmaal en overnachting in hotel Wesseling **** gelegen in het Drentse brinkdorp Dwingeloo, behorend tot de mooiste typische dorpen van Drenthe.

Dag 3: Westerbork - Borger - Assen - Dwingeloo.

Ontbijtbuffet. Via een mooie route doorheen het Drentse platteland rijden we naar het herinneringscentrum Kamp Westerbork waar je een beeld krijgt van wat er in Nederland tijdens Wereldoorlog II is gebeurd. Vanaf deze plek werden Joden gedeporteerd. Die geschiedenis is voelbaar door persoonlijke verhalen en filmbeelden, tekeningen, …. een indringend bezoek! U kan ook kiezen voor bezoek aan het autovrije Drentse museumdorp Orvelte Dit eeuwenoude dorp kreeg in 1967 de status “beschermd dorpsgezicht”. Een aantal typische boerderijen zijn toegankelijk en je kan zien hoe men in vroeger tijden leefde en werkte. OF u maakt een fietstocht in de voormiddag op eigen houtje vanuit het hotel. Gelieve uw keuze door te geven bij inschrijving. Snacklunch in het Museumcafé de Trechterbeker in Borger met zicht op het grootste hunebed van Nederland. Bezoek aan het Hunebedcentrum. Waan jezelf in de prehistorie! Kom interactief in contact met de hunebedbouwers en hun leven. In het Oertijdpark sta je oog in oog met de oermens. De dag wordt besloten met een rondleiding langs de topstukken van het Drents museum in Assen, hoofdstad van Drenthe. Het museum zelf is een schitterend gebouw, waarvan het oudste gedeelte oorspronkelijk een klooster was. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: Pieterburen - Groningen - Zwolle.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nederlands meest noordelijke provincie Groningen. In Pieterburen nemen we een kijkje in het opvangcentrum voor zeehonden gesticht door Lenie ’t hart. Lunch in het gezellige hotel-restaurant “Waddengenot” met een visbuffetje van o.m. diverse gerookte vissoorten en brood.

Daarna ruilen we het platteland voor de provinciehoofdstad Groningen. We ontdekken deze universiteitsstad tijdens een relaxte rondvaart op de grachten en genieten varend van de bezienswaardigheden. Vervolgens heeft u ofwel vrije tijd of u maakt met de gids een wandeling langs de mooiste plekjes in het historische hart van de stad met als blikvanger de toren van de Martinikerk op de Grote Markt. Doorreis naar het Van der Valk hotel **** te Zwolle, uw verblijfshotel in luxe voor de laatste nacht. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Zwolle - Ada Hofman vijvertuin Loozen - Hattem - Tielt.

Ontbijtbuffet en uitchecken. Deze voormiddag komt de tuinliefhebber aan zijn trekken! We nemen een kijkje in de ruim 2 ha grote Vijvertuin van Ada Hofman. Rondom 3 grote natuurvijvers liggen ca. 30 kleine tuinen met daarin vele grote en kleine vijvers. Overal zijn zitjes om heerlijk van rust, geuren, kleuren en geluiden van flora en fauna te genieten. De tuin is internationaal bekend. Uniek is de daktuin met vijver op de voormalige privéwoning. Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend overzicht. In juli staan vooral de borders en waterlelies in bloei en is het vlindertijd. Daarna zetten we koers naar de middeleeuwse Hanzestad Zwolle, hoofdplaats van de provincie Overijssel.

Vrije lunch in het hart van de stad gevolgd door korte geleide wandeling binnen de stadsgrachten langs historische gevels, kunstwerken en karakteristieke panden of gewoon vrij genieten van de sfeer tijdens de koopzondag in de winkelstraten. Op de terugreis houden we nog even halt in het kleine vestingstadje Hattem, waar de tijd bleef stil staan, en brengen er een bezoekje aan het kleine Anton Pieckmuseum, de gekende schilder en graficus. Thuiskomst is voorzien omstreeks 21u30.