M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Vendée, Puy du Fou & Charente-Maritime

1 dag  -  wo 14 juli
Volzet
Laatste plaatsen
Vendée, Puy du Fou & Charente-Maritime

Reisformule

Datum

7 dagen | wo 14 juli t/m di 20 juli 2021

Prijs per persoon

€ 1128 op basis van 2 p. kamer
€ 154 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal. Wijn bij alle maaltijden inbegrepen.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden, wijn bij alle maaltijden.

Hotel ***

Hotel Le Rabelais *** ligt in een rustig park met een seizoensgebonden verwarmd buitenzwembad, een groot terras en een bloemrijke tuin. Alle 54 kamers zijn ingericht in warme kleuren en beschikken over alle modern comfort, gratis Wi-Fi en lift. Verder is er nog een fitnessafdeling en spa. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds zorgt de chef voor verzorgde lekkere maaltijden, drank inbegrepen. Een heerlijk hotel dat door u zeker zal gewaardeerd worden.

Een harmonie van zon, zee, natuur, cultuur en gastronomie. De topattractie ‘Puy du Fou’ is onvergetelijk!

De departementen Vendée en Charente-Maritime, gelegen aan de Atlantische kust tussen Bretagne en Bordeaux, zijn wellicht nog een beetje onbekend, maar hebben alle troeven om de meest veeleisende toerist te bekoren. Meer dan 2.200 zonuren per jaar, de nabijheid van de Atlantische Oceaan die zorgt voor milde temperaturen, een boeiende natuur zoals het Marais Poitevin,
schitterende cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals La Rochelle, Rochefort en Brouage en enkele leuke gastronomische troeven zoals de oesters en de Pineau de Charente. Alles samengenomen een heerlijk gevarieerde bestemming, met verblijf in een 3-sterren tophotel. 

 

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Chartres - Fontenay-Le-Comte.

Vertrek om 5u30. Via Lille - Assevillers (koffiehalte) - Parijs naar Chartres voor bezoek aan de schitterende kathedraal met de mooiste glasramen. Aansluitend middagmaal. Daarna via Le Mans - Angers naar Fontenay-Le-Comte, een aangenaam stadje dat in 2018 aankomst was van de 1ste rit van de Tour de France. ‘Cocktail de bienvenue’ en avondmaal.

Dag 2: Marais Poitevin.

Vandaag staat een verkenning van dit uitzonderlijk moerasgebied van 112.000 ha op het programma. Dit gebied wordt terecht het ‘groene Venetië’ genoemd en is een uniek natuurgebied met een ongelooflijk rijke fauna. De Franse toeristische dienst heeft het gebied terecht bekroond als ‘Grand Site de France’. Onderweg bezoeken we eerst de abdij van St. Vincent in Nieul-sur-l’Autize, een ongekend pareltje en meesterwerk van Romaanse kunst. We beleven er het monastieke leven tijdens de regering van de machtige Eleonora van Aquitanië, koningin van Engeland en Frankrijk. Aansluitend een boeiend bezoek aan een eeuwenoude watermolen o.l.v. de molenaar. Middagmaal in het Marais Poitevin.

In de namiddag maken we een boeiende boottocht in het moeras, waar de schippers tal van anekdotes vertellen en er zelfs in slagen om het water te laten branden.

Dag 3: C’est fou, le Puy du Fou, un spectacle “du jamais vu”.

Misschien een eigenaardige titel, maar terecht! Puy du Fou is verkozen tot het beste attractiepark ter wereld. In 2019 waren er 2.300.000 bezoekers! Overdag beleef je er indrukwekkende spektakels en 20 historische shows. Reis door de eeuwen van voorstelling tot voorstelling en herbeleef de avonturen van adembenemende gladiatorengevechten, ruige Noormannen, stoere ridders en galante musketiers. Na het avondmaal, als de schemering valt, begint het hoogtepunt van Puy du Fou. De Cinescénie is een ongeziene show op het grootste openluchtpodium ter wereld. Tussen 14.000 andere bezoekers genieten we ademloos van dit spektakel. Wat op ons afkomt is: meer dan 2.400 acteurs, honderden paarden, spectaculaire projecties en geluidseffecten, en als apotheose een grandioos vuurwerk.

Dag 4: Vrije voormiddag - Kasteel de Terre Neuve.

Ietwat uitslapen en vrije voormiddag in Fontenay; mogelijkheid tot een bezoek aan de markthallen waar de zaterdagmarkt is van lokale producten. Middagmaal in het hotel en in de namiddag geleid bezoek aan het 16de eeuwse Château de Terre Neuve, een prachtig kasteel uit de renaissance, ooit bewoond door de auteur Georges Simenon. Het kasteel is zeer bekend om zijn rijke collectie aan waardevolle meubelen en schilderijen. 

Aansluitend bezoek aan het schilderachtige middeleeuws stadje Vouvant, uitgeroepen tot ‘un des plus beaux villages de France’.

Dag 5: Rochefort - oesters - Brouage.

We starten deze dag met een interessant bezoek aan de Corderie Royale van Rochefort. Een indrukwekkend gebouw uit de 17de eeuw aan de oevers van de Charente. Het gebouw met een lengte van 374 m en een hoogte van 8 m werd gebruikt om de touwen voor de oorlogsschepen van Lodewijk XIV te slaan. Het museum vertelt de geschiedenis van de site, de fabricatie van de koorden en hun gebruik aan boord. Vervolgens gaat het naar het oesterstadje Marenne, waar we ontvangen worden in een oesterbedrijf en na het bezoek kunnen we genieten van 3 oesters met een glas witte wijn.

Na het middagmaal volgen we nog onze gids voor een bezoek aan het versterkte stadje Brouage, dat ooit een bloeiende haven was voor de zouthandel in de 17de eeuw. Het is een bijzondere ervaring om door het moeras te rijden en terecht te komen in een boeiend stuk geschiedenis. Het uitzicht van de vesting van buiten af, de muren met een weids uitzicht, de vele oude gebouwen, de vele winkeltjes en terrassen … maken het bezoek de moeite waard. 

Dag 6: La Rochelle - Ile de Ré.

Na het ontbijt rijden we naar de havenstad La Rochelle, de hoofdstad van de Charente-Maritime. La Rochelle heeft een rijke  geschiedenis en dat proef je bij elke stap. O.l.v. een lokale gids ontdekken we het schitterend historisch erfgoed van deze oude havenstad. De gezellige omgeving van de oude haven met zijn 3 torens is de blikvanger van La Rochelle. Maar ook de oude  binnenstad met zijn leuke steegjes, zijn schaduwrijke arcaden en monumenten is meer dan de moeite waard.

Voor het middagmaal rijden we via een 3 km lange brug naar Île de Ré, bijgenaamd het ‘witte eiland’ omwille van zijn vele witte huisjes. Middagmaal in de hoofdstad Saint-Martin-de-Ré, een versterkt kleurrijk stadje. Na het middagmaal nog vrije tijd in de gezellige havenbuurt en we besluiten deze dag in een proeverij van Pineau de Charente, de bekende aperitief van de streek. Een “geestig” einde van deze dag!

Dag 7: Fontenay - Villandry - Amboise - Tielt.

Begin van de terugreis maar geen vlucht naar huis. We maken er nog een mooie toeristische dag van met in de voormiddag een bezoek aan de tuinen van Villandry. Aan de voet van het renaissancekasteel van Villandry strekken zich tuinen uit in 4 niveaus, met bovenaan een zonnetuin, verder de watertuin, daaronder de siertuin en tenslotte de moestuin, de origineelste van de vier. Deze lijkt op een veelkleurig schaakbord met negen vakken, die geometrisch met groenten en fruit zijn beplant. Alles samen een uniek ensemble.

Daarna naar Amboise voor het middagmaal en dan via Blois - Orléans en Parijs met een koffer vol mooie herinneringen terug naar huis.

Meibloem-troef

Puy du Fou is twee jaar op rij uitgeroepen tot het beste amusementspark ter wereld!