M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Wenen

7 dagen  -  zo 26 september t/m za 2 oktober
Wenen

Reisformule

Datum

7 dagen | zo 26 september t/m za 2 oktober 2021

Prijs per persoon

€ 1105 op basis van 2 p. kamer
€ 135 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal. Uitgezonderd middagmaal dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden t.w.v. € 120! Op dag 4 genieten we van een muzikaal spektakel van Strauss en Mozart.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 5 en de tafeldranken.

Hotel ***

Dit jaar opteerden we opnieuw voor een hotel aan de rand van Wenen, wat de reis naar het dure Wenen heel wat prijsgunstiger maakt. Cityhotel Stockerau***(*) is een uitstekend 3-sterrenhotel met ruime kamers die alle moderne comfort bieden (gratis Wi-Fi). Er wordt elke ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd en ‘s avonds een verzorgd 3-gangenmenu of buffet.

De lof van Wenen hoeft niet meer bezongen te worden. Wenen is sinds jaren de gedroomde bestemming van miljoenen toeristen.

Deze stad van Strauss en Sissi heeft zoveel te bieden dat zelfs de meest verwende toerist niet uitgepraat geraakt over Schönbrunn, de vele schitterende monumenten, de St.-Stefansdom, de Sachertaart, de Weense muziek … Maar er is meer! Ook de schitterende abdij van Melk en een prachtroute langs de Donau staan op het programma en vormen een perfecte aanvulling op deze schitterende reis. Op de terugreis bezoeken we het kasteel Artstetten, zomerverblijfplaats van de Habsburgers en nog bewoond door Anita Hohenberg, achterkleindochter van Frans-Ferdinand. Een passende afsluiter voor deze reis.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Regensburg.

Vertrek om 6u stipt. Via Brussel - Luik - Aken (koffiehalte) - Keulen - Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Daarna via Würzburg - Nürnberg naar Regensburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Regensburg - Melk - Stockerau.

Na het ontbijt rijden we via Passau naar het beroemde klooster Melk, waar we eerst middagmalen. Daarna bezoek aan deze schitterende abdij, die behoort tot de mooiste voorbeelden van Zuid-Duitse barok. Gedurende een rondleiding van een uur worden we bekoord door de schitterende architectuur van dit barokke klooster. Na vele jaren restauratie staat de abdij sinds een paar jaar in al haar glorie te pronken! De keizerlijke zalen, de bibliotheek, de marmerzaal en de abdijkerk zullen u verbazen door hun pracht en praal.

Daarna volgen we een prachtroute langs de Donau naar ons hotel gelegen in Stockerau, ca. 20 autocarminuten van Wenen verwijderd. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Eerste kennismaking met het Keizerlijke Wenen.

Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met een stadsrondrit waar we vanop de ring een blik werpen op de vele prachtige historische gebouwen. Onze chauffeur brengt ons vervolgens naar de Maria-Theresienplatz, waar onze daguitstap begint. Al wandelend ontdekken we de schitterende binnenstad. Moet je zeker gezien hebben: de Heldenplatz, de Hofburg, de Graben met zijn prachtige Paleizen en Pestzuil. We brengen een bezoek aan de Peterskirche en aan de Stephansdom die met zijn 137 m één der hoogste kerktorens ter wereld is.

Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de Kaisergruft met de praalgraven van de Habsburgers en o.a. het graf van Sissi, Franz Joseph en hun zoon Rudolf. Na een korte wandeling door de Burggarten (standbeelden van Franz Joseph en Mozart),  bezoeken we de Schatzkammer in de Hofburg. Ze lokt heel veel bezoekers omdat je hier de fabelachtige schatten van de Habsburgers kunt zien, die ze overal ter wereld ‘verzamelden’: juwelen en goud verwerkt in kronen, scepters, sabels en nog veel meer. We worden rondgeleid door een 40-tal vertrekken tot het je duizelt van zoveel pracht en praal. Daarna vrije tijd voor een wandeling in de tuin met o.a. een mooi panorama bij de Glorietta.

Na de lunch rijden we terug naar de stad langs o.m. de beroemde Naschmarkt en brengen we een bezoek aan de mooie Karlskirche. Vervolgens naar het stadspark voor een groepsfoto aan het gouden standbeeld van Johann Strauss. Hierna genieten we van enkele uren vrije tijd in de binnenstad.

Na het avondmaal in het hotel worden we om 20u30 verwacht in Wenen voor een muzikaal hoogtepunt met schitterende melodieën van Strauss en Mozart.

Dag 5: Mozartwandeling in de binnenstad van Wenen.

In de voormiddag verkennen we verder het oude centrum van Wenen en maken we een wandeling langs pleintjes, huizen en straten waar Mozart weer tot leven komt. We bezoeken o.a. de Minoritenkirche waarin zich een prachtige replica van het laatste avondmaal bevindt en wandelen langs Café Central (het lievelingscafé van Sissi en Franz Joseph). Ook zien we het paleis waar de jonge Mozart zijn eerste concert gaf, de Jodenplatz met monument, de Hohermarkt met het beroemde Ankeruhr en het Mozarthuis.

Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de Augustinerkirche waar de meeste Habsburgers en ook Sissi en Franz Joseph zijn gehuwd. Vervolgens staat een bezoek aan het Sissi Museum, de Keizerlijke appartementen en de zilver- en  porseleinkamers in de Hofburg op ons programma.

Dag 6: Artstetten (kasteel van Frans-Ferdinand) - Maria Taferl - Regensburg.

Na het ontbijt verlaten we Wenen, maar het wordt nog een indrukwekkende dag: we bezoeken het kasteel van Artstetten in de buurt van Melk. Dit werd bewoond door Frans-Ferdinand, de toekomstige troonopvolger, vermoord in Sarajevo in 1914. Het wordt nu nog bewoond door Anita Hohenberg, de achterkleindochter van Frans Ferdinand.

Na het middagmaal rijden we nog even langs de mooie Wachauvallei en brengen we een kort bezoek aan Maria Taferl, één van de grootste bedevaartsoorden van Oostenrijk met zijn prachtige basiliek en schitterende vergezichten. Hierna vervolgen we onze weg via Passau naar de omgeving van Regensburg voor een laatste overnachting.

Dag 7: Regensburg - Tielt.

Na een stevig ontbijt vatten we de terugreis aan. Via Würzburg naar Idstein voor het middagmaal. Daarna langs Keulen naar Luik voor een laatste halte en dan vol mooie herinneringen terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30. 

Meibloem-troef

Op dag 4 genieten we ’s avonds van schitterende melodieën tijdens een muzikaal spektakel van Mozart en Strauss.