M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Westerwald & de Vulkaaneifel 2021

4 dagen  -  zo 8 augustus t/m wo 11 augustus
Westerwald & de Vulkaaneifel 2021

Reisformule

Datum

4 dagen | zo 8 augustus t/m wo 11 augustus 2021

Prijs per persoon

(nog even geduld)

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 4.

Inbegrepen

Alle vermelde inkomgelden en bezoeken.

Niet inbegrepen

De tafeldranken.

Hotel ***

Hotel Zur Post*** is een gemoedelijk familiaal hotel, gelegen in het stadje Waldbreitbach. Smaakvol ingerichte kamers met alle modern comfort, zoals douche/wc, haardroger, kabel-TV en telefoon, gratis Wi-Fi, minibar en safe. Verder beschikt het hotel over een gezellige bar en sauna/dampbad. ’s Morgens worden we verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangenmenu of buffet.

“Mooie bestemmingen vind je soms dichtbij”

Vulkaaneifel en Westerwald zijn twee boeiende dichtbij bestemmingen in Duitsland. Wellicht nog een beetje onbekend, maar de moeite waard voor een paar dagen met nieuwe ontdekkingen. Westerwald is een heuvelachtig bosgebied met vele schilderachtige dorpjes, waarvan het vakwerkstadje Hachenburg de parel is. In de Vulkaaneifel maken we kennis met het vulkanisme in de boeiende Lava-Dome en aan het meer van Maria Laach. Op de heenreis staan het schitterend kasteel van Augustusburg en het kleurrijke stadje Linz op het programma en op de terugreis bezoeken we het “keizerlijke” kuuroord Bad Ems en het pittoreske Limburg an der Lahn.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Augustusburg - Linz - Waldbreitbach.

Vertrek om 6u30. Via Brussel naar Luik (vrije koffiehalte) en via Aken naar Brühl waar we een bezoek brengen aan Schloss Augustusburg, een pareltje van rococobouwkunst in Duitsland. Niet zo groot, maar wondermooi! Sinds 1984 staat het kasteel trouwens op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Tot 1994 was Schloss Augustusburg ook de plaats waar de toenmalige Bondspresident, omwille van het unieke kader, zijn officiële recepties hield. Het bezoek duurt een klein uur met behulp van een audioguide in het Nederlands. Bij mooi weer nog even tijd in het prachtige park en daarna naar een nabijgelegen restaurant voor het middagmaal.

Vervolgens rijden we via Bonn naar Linz, de “bonte stad aan de Rijn”, zo genoemd om zijn vele kleurrijke vakwerkhuizen. Linz am Rhein is een bijzonder mooi middeleeuws stadje, met vele schilderachtige pleintjes en straten, stadsmuren en een kasteel, dat nu allerhande toeristische attracties herbergt, zoals een wapen- en folterkamer, een glasblazerij en zelfs een kersttentoonstelling. Na de rondleiding en een beetje “flaneertijd” rijden we naar ons hotel in Waldbreitbach in het Westerwald.

Dag 2: Lava-Dome - Maria Laach.

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar de Vulkaaneifel, waar het ruige landschap en de kratermeren herinneren aan de tijd dat hier de vulkanen nog actief waren. De laatste uitbarsting dateert van 12.900 jaren geleden, en bedolf een groot deel van de Eifel onder puimsteen en as. In het plaatsje Mendig, niet ver van de Laacher See, ligt de Lava-Dome een prachtig museum over de Vulkaaneifel en vulkanisme. De multimediashow is indrukwekkend en je voelt echt de intensiteit van de vernietigende uitbarstingen.Aansluitend bezoeken we de Lavakelder. Diep onder de grond, 32 m onder het aardoppervlak bevindt zich een stelsel van gangen en kamers, die o.l.v. een plaatselijke gids bezocht worden. Na het middagmaal rijden we naar Maria Laach waar we de alombekende abdij bezoeken. Eerst genieten we van een film over het leven in de abdij. Daarna is er voldoende tijd om een wandeling te maken aan het meer, de schitterende abdijkerk en de verschillende winkels te bezoeken. In de late namiddag terug naar het hotel.

Dag 3: Hachenburg - likeurdegustatie.

Na een stevig ontbijt rijden we naar Hachenburg, een juweel van een stadje, hooggelegen op een basaltheuvel. We brengen een bezoek aan dit toeristische stadje, dat u zeker zal bekoren met het mooiste marktplein van de regio en eeuwenoude straatjes en huizen in de schaduw van het kasteel. Verder bezoeken we een klein streekmuseum waar in acht gebouwen uit de 19de en 20ste eeuw de levenswijze van boeren en arbeiders wordt geëvoceerd.

Na het middagmaal gaan we de gezellige toer op. We bezoeken de Birkenhof Brennerei, in de wijde omgeving bekend om zijn uitstekende geestrijke dranken. Tijdens een amusante en boeiende rondleiding worden we ingewijd in de kunst van het distilleren. Uiteraard wordt er afgerond met een smakelijke degustatie. Gezelligheid troef! Daarna terug naar het hotel.

Dag 4: Bad Ems - Limburg an der Lahn.

Naar het mondaine kuuroord Bad Ems. We maken het u gemakkelijk en verkennen dit vroeger “keizerlijke” kuuroord met een boottocht op de Lahn en komen zo voorbij aan de belangrijkste monumenten zoals het Kurhaus, het casino, het kuurpark, de Russisch-Orthodoxe kerk … Vandaar via een heerlijke route naar Limburg an der Lahn voor middagmaal en bezoek. Blikvanger is de kleurrijke Dom met zijn zeven torens, die het oude stadscentrum met zijn middeleeuwse vakwerkhuizen domineert. Na het middagmaal via Keulen - Luik - Brussel terug naar Tielt.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

  • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
  • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
  • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
  • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
  • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
  • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
  • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
  • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
  • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.