M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Wijnreis Bordeaux

6 dagen  -  zo 10 oktober t/m vr 15 oktober
Nieuw!
Wijnreis Bordeaux

Reisformule

Datum

6 dagen | zo 10 t/m vr 15 oktober 2021

Prijs per persoon

€ 1068 op basis van 2 p. kamer
€ 230 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension met uitzondering van het middagmaal dag 3. ’s Avonds zijn ook de tafeldranken in het verblijfshotel inbegrepen.

Inbegrepen

Héél veel inbegrepen:

  • bezoek aan 2 wijnhuizen incl. degustatie in Saint-Émilion
  • toeristisch treintje in Saint-Émilion
  • bezoek aan La Cité du Vin
  • rondrit met bezoek wijnhuis in de Médoc
  • oesterproeverij Arcachon.
Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3 en tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel***

We verblijven in het gezellige 3-sterren hotel Les Secrets Château Pey la Tour in Salleboeuf. De kamers zijn uitgerust met alle  moderne comfort en er is gratis Wi-Fi. De chef verwent ons ’s morgens met een lekker ontbijt en ’s avonds met een uitgekiend  driegangen menu. De ligging van het hotel is uitstekend voor onze excursies en rondom liggen prachtige wijngaarden. Er is eveneens een tuin met terras.

Welkom in de wijnhoofdstad van Frankrijk!

De laatste jaren heeft Bordeaux een echte metamorfose ondergaan: architecturale parels schieten als paddenstoelen uit de grond. Parel aan de kroon van deze wijnhoofdstad is Cité du Vin maar ook de oude binnenstad is meer dan de moeite waard en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is dus hoog tijd om ‘la ville pétillante’ gelegen aan een rivierbocht van de Garonne te ontdekken! Verder op het programma: dagexcursie naar het bekende Saint-Émilion met bezoek aan 2 wijnhuizen, ontdekkingsrit langs de vele wijngaarden en -kastelen van de Médoc en we gaan oesters degusteren in Arcachon. Leven als God in Frankrijk … het bestaat echt!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Tours - Salleboeuf.

Vertrek in Tielt om 6u. Via Péronne (vrije ontbijtstop) en Parijs naar Tours voor het middagmaal. Via Poitiers verder naar ons verblijfshotel in Salleboeuf.

Dag 2: Saint-Émilion.

Na het ontbijt rijden we via Pomerol naar Saint-Émilion. We passeren de brug over de Dordogne en komen in Libourne. Via Lalande-de-Pomerol en Pomerol bereiken we de satellietgemeenten van Saint-Émilion (Montagne, Lussac en Puisseguin) en arriveren zo in het gekende wijndorp. De combinatie van wereldberoemde wijngaarden en de prachtige architectuur maakt van Saint-Émilion één van de meest interessante plaatsen om te bezoeken in de Bordeauxstreek. 

We ontdekken er twee wijndomeinen met een Belgisch kantje. We worden hartelijk ontvangen door de familie De Schepper in Château Tour Baladoz en Château La Croizille. Beide domeinen liggen vlak naast elkaar maar zijn toch heel verschillend. Tijdens een rondleiding vertellen de eigenaars hun verhaal en de historiek van hun wijndomeinen. Nadien gaan we (uiteraard) hun wijnen degusteren. Lunchbuffet ter plaatse.

Daarna verder naar Saint-Émilion waar we een rondrit maken met het toeristisch treintje langs de Grands Crus van Saint-Émilion  Het treintje brengt ons dwars door de wijngaarden, langs hellingen en beroemde wijndomeinen. Eenmaal terug in Saint-Émilion  maken we een korte wandeling en genieten we van wat vrije tijd in het gezellige centrum. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Kennismaking met Bordeaux - La Cité du Vin.

Sinds de fraai uitgevoerde restauratie schittert Bordeaux als nooit te voren! Te voet verkennen we de verkeersvrije binnenstad en zien enkele bekende bezienswaardigheden zoals Place de la Bourse met zijn prachtige 18de eeuwse architectuur en vlakbij zien we de ‘Miroir d’Eau’, een 3.450 m2 groot waterbassin. Andere blikvangers zijn Place de la Comédie gedomineerd door het indrukwekkende Grand Théâtre met zijn 12 Korintische zuilen, de Porte Cailhau en de kathedraal Saint André. Vrij middagmaal.

Halverwege de namiddag naar het befaamde ‘La Cité du Vin’. In deze architecturale parel huist het mekka voor de wijnliefhebber. Het gebouw zelf lijkt op een walsende wijn in een glas … Een interactieve tentoonstelling leidt langs de geschiedenis van de wijnbouw van 85 wijnproducerende landen. Na afloop gaan we even tot het 8ste verdiep om - uiteraard met een glas wijn in de hand - te genieten van het uitzicht over de stad. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: Rondrit wijnen van de Médoc.

De wijngaarden in de Médoc brengen enkele van de beste wijnen ter wereld voort. Vandaag ontdekken we deze regio tijdens een rondrit met onze autocar. Zodra we Bordeaux verlaten, duiken al snel de prachtige wijngaarden op. Een eerste stop is voorzien in de vatenmakerij Nadalié in Ludon-Médoc. Daarna gaat het verder via de ‘Route des Châteaux’ naar Pauillac, de wijnhoofdstad van de Médoc. Middagmaal en wat vrije tijd voor verkenning.

Via Saint-Estèphe, Port de By, Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc rijden we naar Margaux waar we Château Desmirail bezoeken en enkele van hun wijnen proeven. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Arcachon - Bordeaux.

Arcachon en het bassin van Arcachon zijn ware parels van de wilde Franse Atlantische kust. De mooie zonnige stad bestaat uit 4 wijken vernoemd naar de seizoenen en het bassin is een bijzonder natuurfenomeen. We bezoeken een oesterkwekerij in het plaatsje Gujan Mestras aan het begin van het bassin van Arcachon. U leert alles over de oestercultuur en het unieke bassin als kweekvijver. We degusteren ook 6 oesters met een glaasje witte wijn. Middagmaal ter plaatse.

In de namiddag keren we terug naar het oude stadscentrum van Bordeaux en genieten er van een paar uurtjes vrije tijd.

Dag 6: Bordeaux - Montlouis-sur-Loire - Tielt.

Na het ontbijt rijden we via Poitiers naar Montlouis-sur-Loire voor het middagmaal. Daarna via Orléans en Parijs terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Meibloem-troef

Lokale wijnen bij de avondmalen zijn inbegrepen!