M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Winter & kerst in Parijs

2 dagen  -  za 17 december t/m zo 18 december
Winter & kerst in Parijs

Reisformule

Datum

2 dagen | zaterdag 17 t/m zondag 18 december 2022

Prijs per persoon

€ 179 op basis van een 2p. kamer
€ 44 toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen: de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje, facultatief bezoek Fondation Pinault (richtprijs: € 14)

Reisdocumenten

Een geldig EU coronacertificaat

In december doet Franse hoofdstad zijn bijnaam van ‘lichtstad’ nog net iets meer eer aan.

Een tweedaagse citytrip naar Parijs, badend in kerstsfeer: De Meibloem sluit het jaar af met een verrassende kerst- en wintertrip. Maar vergis je niet: de Parijse kerst zal al je zintuigen ten volle prikkelen. Onze gids ademt ‘Paris’ en wisselt tijdens enkele stadstours per bus en voor iedereen haalbare wandelingen klassiekers en minder bekende locaties af. Op zaterdagnamiddag gunnen we je de keuze: rondstruinen in enkele sfeervolle kerstmarkten, waarvan die in de Jardin des Tuileries de grootste en meest bekende is of een bezoek aan een gloednieuw kunstmuseum. Om maar te zeggen: onze ‘petit voyage à Paris’ zal niet alleen de meest romantische zielen bekoren.

Reisprogramma

Dag 1 | Tielt - Parijs.

Vertrek in Tielt om 6u30. Na een (koffie)stop onderweg rijden we Parijs in de late voormiddag binnen via de Porte Maillot om zo aan te komen bij de Arc de Triomphe. Via L’étoile en de feeëriek versierde Champs-Elysées zakken we af richting Concorde. Aan le Petit Palais verlaten we de bus en starten we de verkenning te voet. Via de paleizen, de kunstwerken en de Pont Alexandre III komen we aan bij Place de la Concorde en we wandelen door de buurt van de Place Vendôme. Vrije lunch in de omgeving van Rue de Rivoli. Voor wintersfeerzoekers kan daar de echte (kerst)pret beginnen, want de grote kerstmarkt die normaal de Champs-Elysées siert, huist dit jaar in en rond de Jardin des Tuileries. Wie zich waagt aan een ritje op het reuzenrad krijgt er het prachtige zicht op de Eiffeltoren gratis bij. Kunstliefhebbers volgen onze gids naar Fondation Pinault, een gloednieuw kunstmuseum in een historisch gebouw : la Bourse de Commerce. Na de bezichtiging trekken we via Canopée naar Centre Pompidou , waar we nog de tijd nemen even uit te blazen in deze levendige buurt. De bus pikt ons hier op en brengt ons vervolgens naar ons verblijfshotel aan de voet van Montmartre. Vrij avondmaal en ook hier kerstsfeer te koop. 

Dag 2 | Parijs - Tielt.

Na ons ontbijtbuffet maken we een rondrit met de autocar. We houden halt bij de Opera Garnier en les ‘grands magasins’ Lafayette en Printemps, die elk jaar kosten noch moeite sparen om hun etalages in een origineel kerstkleedje te stoppen. We verkennen Parijs verder op de linkeroever van de Seine en houden halt bij de Eiffeltoren, Dôme des Invalides en het Panthéon. Vrije lunch in de omgeving van in Quartier Latin. Van hieruit vertrekt een namiddagwandeling via de Notre-Dame, waar de herstellingswerken volop aan de gang zijn. We verkennen le Marais met haar typische hotels particuliers, musea en pleinen. Eindigen doen we bij de Place de la Bastille. Hier wacht de bus ons op en vatten we in de vooravond de terugreis aan. Thuiskomst Tielt omstreeks 22u.