M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Zuid-Bretagne & Finistère

7 dagen  -  zo 25 augustus t/m za 31 augustus
Volzet
Zuid-Bretagne & Finistère

Reisformule

Datum

7 dagen | zo 25 augustus t/m za 31 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 1.098 op basis van 2 p. kamer
€ 198 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle vermelde toegangsgelden en bezoeken. Boottocht op dag 6. Alle middag- en avondmalen en tafeldranken.

Hotel ***

Hotel Breiz Armor*** is gelegen in de baai van Audierne en heeft een ideale ligging aan het strand. Dit vernieuwd hotel beschikt over 37 mooie kamers uitgerust met alle modern comfort, zoals een complete badkamer met haardroger, telefoon, kluis en TV. Verder is er een bar, terras en een lift. Dit hotel is een Logis de France met 3 schoorsteentjes, wat borg staat voor een onberispelijke service en een lekkere keuken. In het panoramisch restaurant kunt u genieten van smaakvolle gerechten, uiteraard met ‘een toets van de zee’.

Deze 7-daagse reis brengt ons naar één van de meest fascinerende streken van Frankrijk.

Zuid-Bretagne is een “geschenk van de zee”, met een overal aanwezige bruisende zee, grillige rotsen en kliffen, unieke panorama’s en vele vissershaventjes. Natuurliefhebbers zullen in verrukking gebracht worden met een bezoek aan Pointe du Raz. Maar ook liefhebbers van schilderachtige oude stadjes en monumenten en tradities, zullen hun hart kunnen ophalen in Quimper, Locronan en Concarneau. Een bijzondere troef is ook de prachtige ligging van ons hotel Breiz Armor, vlak bij het strand van Penhors-Plage. En niet te vergeten: de Bretoense keuken is een paradijs voor fijnproevers!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Penhors-Plage.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Parijs rijden we naar Villedieu-les-Poêles voor het middagmaal in Hôtel Le Fruitier. Daarna via Rennes - Lorient en Quimper naar ons verblijfshotel Breiz Armor in Penhors-Plage. 

Dag 2: Haven van Brest - Schiereiland Crozon.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar de haven van Brest, dit is de tweede militaire haven van Frankrijk! Bezoek aan het arsenaal, waar de Atlantische militaire vloot met fregatten, mijnenjagers en nucleaire onderzeeërs hun thuishaven hebben.

Na dit interessant bezoek gaan we middagmalen in een ‘crêperie’, typisch voor Bretagne. Vervolgens ontdekken we het schiereiland Crozon, langs een kuststrook met indrukwekkende kliffen. We passeren verschillende ‘pointes’, zoals de Pointe des Espagnols, met prachtig zicht op Brest en de Pointe de Pen-Hir. Verder naar de top van Menez Hom, een uitgedoofde vulkaan.

Dag 3: Douarnenez - Locronan - Côte Bigoudène.

Na het ontbijtbuffet naar het nabijgelegen Douarnenez met zijn levendige vissershaven. Vervolgens rijden we naar Locronan, een prachtig bebloemd dorp, ooit een welvarend textielstadje. Hier is de tijd blijven stilstaan. Je zult ongetwijfeld aangenaam verrast worden door vele typische Bretoense granieten huizen uit de 16de eeuw, waar nu vele ambachtelijke winkeltjes zijn ondergebracht. Middagmaal in het hotel.

In de namiddag verkennen we de kuststreek van het ‘Pays Bigoudin’. We rijden naar St. Guénolé, via de kapel van Tronoen, met zijn beroemde calvarie, de oudste van Bretagne! Vervolgens de Pointe de la Torche, de vuurtoren van Penmarch en tenslotte wordt de dag afgesloten op een boeiende manier: in het vissersplaatsje Guilvinic zien we de thuiskomst van de kleurrijke vissersboten en maken daarna de ‘criée’ (visafslag) mee. Een leuke ervaring!

Dag 4: Quimper - Concarneau - Pont-Aven.

We rijden eerst naar de oude stad Quimper, hoofdstad van de Finistère, voor een bezoek met een toeristisch treintje. Opvallend zijn de prachtige gotische kathedraal en de vele mooie vakwerkhuizen, veelal met souvenirwinkeltjes. We bezoeken ook Armor Lux, waar men de bekende tricots gestreept in blauw en wit fabriceert. Middagmaal in het hotel. In de namiddag doen we Concarneau aan, één van de meest fotogenieke en schilderachtige stadjes van Bretagne. Vooral het autovrije stadsdeel ‘La Ville Close’ met zijn smalle winkelstraatjes binnen de omwalling zal u zeker bekoren. We ronden deze dag af met een bezoek aan Pont-Aven, waar verschillende kunstateliertjes herinneren aan de beroemde Paul Gauguin.

Dag 5: Pont L’Abbé - Penhors.

In de voormiddag bezoeken we het stadje Pont l’Abbé, bekend om zijn kantwerk en typische klederdracht. Het is vandaag marktdag, de grootste markt van le Pays Bigoudin. Gelegenheid om rond te kuieren op de gezellige weekmarkt, met vele plaatselijke  specialiteiten. Middagmaal in het hotel.

In de namiddag kunt u de keuze maken tussen vrije tijd of een wandeling in Penhors-Plage met zijn kapel uit de 12de eeuw en bezoek aan het Musée de l’Amiral met zijn unieke collectie van duizenden schelpen en een paar honderd zeevogels. 

Dag 6: Boottocht op de Odet - Pointe du Raz.

Onze laatste dag, maar ongetwijfeld een topdag! In de voormiddag staat een mooie boottocht op het programma op de rivier de Odet. Daarna gaan we middagmalen in het hotel.

In de namiddag rijden we naar de Pointe du Raz, hoogtepunt op een reis naar Zuid-Bretagne! Deze 72 m hoge grandioze rotspartij, waartegen de golven te pletter slaan, en die zich diep in zee voortzet als een ketting van kleine rotseilandjes, maakt altijd een geweldige indruk.

Dag 7: Penhors-Plage - Tielt.

Na het ontbijtbuffet via Rennes naar Villedieu-les-Poêles voor het middagmaal. Daarna via Amiens en Péronne (laatste halte) terug naar Tielt.

Meibloem-troef

Verblijf in een gezellig hotel met een lekkere Bretoense keuken! De laatste avond worden onze smaakpapillen verwend met een lekkere zeevruchtenschotel.