M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Zuid-Polen

9 dagen  -  za 14 augustus t/m zo 22 augustus
Nieuw!
Zuid-Polen

Reisformule

Datum

9 dagen | za 14 t/m zo 22 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 1544 op basis van 2 p. kamer
€ 194 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal. ‘s Middags voorzien we lichtere menu’s.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken

Hotels ***(*)

In Krakow verblijven we in 4-sterrenhotel Witek, rustig gelegen aan de rand van Krakow en op ca. 15 autocarminuten van het oude centrum. Het is een modern hotel met comfortabele kamers die beschikken over douche, toilet, radio en TV, telefoon, haardroger. Er is ook Wi-Fi aanwezig. Verder beschikt het hotel over een bar, een sauna en een mooie tuin. ‘s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds een verzorgd 3-gangen menu. In Wroclaw logeren we in het zeer centraal gelegen Arthotel ****. Ook op de heen- en terugreis logeren we in een goed driesterrenhotel met alle nodige comfort.

Met topbezoeken aan Krakow - Auschwitz - Zoutmijnen Wieliczka - Wroclaw en Dresden.

Dit Centraal-Europees land heeft de toerist enorm veel te bieden: zijn schitterende historische steden, charmante dorpjes, gevarieerde landschappen en een aantal uitzonderlijke bezienswaardigheden. Het accent ligt op Zuid-Polen: we verblijven in het prachtige Krakow, voor velen de mooiste stad van Polen en behorend tot het Unesco Werelderfgoed én logeren ook in het gezellige Wroclaw (Europese Hoofdstad 2016). Van hieruit maken we enkele topexcursies zoals de wereldberoemde zoutmijn van Wieliczka, het beruchte concentratiekamp van Auschwitz en een ontspannende vlottentocht door het Nationaal Park van Pieniny. Kortom, een échte topreis die de meest veeleisende toerist zal tevreden stellen.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Wetzlar - Waldheim.

Vertrek om 5u30. Via Luik - Aken (koffiehalte) naar Wetzlar voor het middagmaal. Daarna langs Erfurt en Chemnitz naar Waldheim voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Waldheim - Wroclaw - Krakow.

Na het ontbijt rijden we richting Polen. In de Europese Culturele Hoofdstad 2016 Wroclaw stoppen we voor het middagmaal. Na de middag verder richting Krakow. We verblijven in een heel kwalitatief 4-sterrenhotel. Avondmaal en overnachting. 

Dag 3: Krakow.

Met onze plaatselijke Nederlandstalige gids bezoeken we Krakow. Eens schreef een 16de eeuwse reiziger over de toenmalige koningsstad Krakow: Hier vindt men alles wat het hart begeert. De moderne toerist zal dit zeker kunnen beamen. Voor de middag bezoeken we de Rynek, één van de mooiste Europese marktpleinen. Tussen de paardenkoetsen, straatartiesten en de pastelkleurige gevels zijn de meest opvallende gebouwen de Lakenhallen, de Raadhuistoren en de Mariakerk met o.a. het majestueuze hoogaltaar van Veit Stoss. Na het middagmaal bezoeken we de Wawelburcht, de zetel van de Poolse koningen in Krakow met de kathedraal waar zij zich lieten dopen, kronen en begraven. We brengen ook een bezoek aan het Wawelkasteel. Nadien rijden we naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Auschwitz - Kazimierz - Joods diner.

Voor de middag bezoeken we het aangrijpende concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, gelegen zo’n 50 km ten westen van Krakow. Vanaf 1942 werd Auschwitz het hoofdcentrum van de uitroeiing van de Europese Joden. Kampcommandant Hoss, die na de oorlog in het kamp werd opgehangen, schatte het dodental op 2.500.000. Men vermoedt echter dat er ongeveer 4 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten werden vermoord. 

Na de middag verkennen we de vroegere Joodse wijk van Krakow, Kazimierz. Deze wijk is heel sfeervol en bekend van de film Schindler´s List. We zien er een paar synagoges. ´s Avonds wordt het heel gezellig tijdens het Joodse diner in een typisch restaurantje met live-muziek.

Dag 5: Zoutmijnen Wieliczka - vrije tijd in Krakow.

Voor de middag bezoeken we de zoutmijnen in Wieliczka. Gepensioneerde mijnwerkers voeren ons tot op een diepte van 135 meter. Een unieke wandeling door de gangen van de oudste nog werkende zoutmijn van Europa is een ware ontdekkingstocht. Van de ondergrondse ruimten die we bezoeken is de Kapel van de Zalige Kinga het meest indrukwekkend. Alles is er gehouwen uit zout: altaar, beelden, kruisweg tot zelfs de kroonluchters en tegels.

Na het middagmaal is er vrije tijd in Krakow waar u gelegenheid hebt om te winkelen, een terrasje te doen ... Voor wie nog wat cultuur wil opsnuiven, een paar ideeën: de franciscanerkerk, getooid met flamboyante glasramen in de lokale Jugendstilvariant of het Collegium Maius in de universiteit met documenten en instrumenten van de beroemde student Copernicus.

Dag 6: Vlottentocht Nationaal Park Pieniny - Zakopane.

We rijden langs het wondermooie Tatragebergte naar de Slovaakse grens. Hier maken we een spetterende vlottentocht, goed te doen voor jong en oud. De folkloristisch getooide vlotters voeren ons door de kloven van het Nationaal Park van Pieniny. Tijdens de goulashpicknick zorgen de lokale Goralen of Pools-Slovaakse bergbewoners voor de nodige muzikale sfeer.

Na de middag houden we halt in het meest toeristische centrum van het Poolse Tatragebergte: Zakopane. Daarna terug naar ons hotel in Krakow voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Wroclaw.

We verlaten Krakow en rijden richting Wroclaw voor middagmaal en bezoek met onze plaatselijke Nederlandstalige gids. De stad is  gelegen aan de Odra, niet alleen op beide oevers maar ook op twaalf eilanden in de rivier, en telt 130 bruggen. Door de eeuwen heen heeft Wrocław zich op een kruispunt van verschillende staten en culturen bevonden, met als gevolg een veelheid aan verschillende invloeden. Die van Bohemen, Oostenrijk en Pruisen zijn het meest nadrukkelijk waarneembaar. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barokperiode. Onze plaatselijke gids toont ons de highlights. Avondmaal en overnachting in Wroclaw.

Dag 8: Wroclaw - Dresden - Waldheim.

Vandaag vangen we onze terugreis aan maar eerst houden we nog halt in het mooie Dresden. Middagmaal ter plaatse. Daarna bezoek aan het historische centrum van deze gerestaureerde stad. In de nacht van 12 op 13 februari 1945 werd de stad door een Brits bombardement met brandbommen zo goed als vernietigd.

Vandaag is Dresden in zijn vroegere glorie herrezen. We maken een wandeling langs de Zwinger, de Hofkerk, de beroemde Frauenkirche, de Semperopera ... Na wat vrije tijd rijden we verder naar Waldheim.

Dag 9: Waldheim - Alsfeld - Tielt.

Vol mooie herinneringen verlaten we ons hotel en keren huiswaarts. We nemen het middagmaal in Alsfeld. Via Bonn - Aken - Luik -  Brussel terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Meibloem-troef

2 originele maaltijden: Joods diner met live-muziek op dag 4 + een goulashpicknick op dag 6.