M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Zwarte Woud

5 dagen  -  zo 15 augustus t/m do 19 augustus
Nieuw!
Zwarte Woud

Reisformule

Datum

5 dagen | zo 15 t/m do 19 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 665 op basis van 2 p. kamer
€ 40 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 5

Inbegrepen

Alle vermelde bezoeken en inkomgelden

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ***

We verblijven in het 3-sterrenhotel Klosterbräustuben gelegen in Zell am Harmersbach. ’s Morgens genieten we van een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds worden we verwend met een 3-gangen menu. Alle kamers beschikken over douche, toilet, telefoon en TV. Gratis Wi-Fi. Voor de zwemliefhebbers is er een binnenzwembad en sauna.

Welkom in het Zwarte Woud, één van de bijzonderste toeristische trekpleisters van Duitsland.

Deze wondermooie streek met haar donkere naaldbossen, groene valleien, klaterende watervallen en talrijke pittoreske stadjes zal de meest verwende toerist kunnen bekoren. Vanuit ons 3-sterrenhotel verkennen we o.a. de gezellige hoofdstad Freiburg, gaan we varen op de befaamde Titisee, leren we meer over de geschiedenis van deze regio in het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof … Op de terugreis bezoeken we de kathedraal Saint-Etienne in Metz. Met haar schitterende glasramen is dit één van de mooiste gotische kathedralen in Frankrijk. Alles samengenomen een heerlijke bestemming!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Straatsburg - Gengenbach - Zell am Harmersbach.

Vertrek in Tielt om 6u. Via Brussel en Wanlin (ontbijtstop) rijden we naar Straatsburg. Middagmaal in een restaurant, mooi gelegen vlakbij de imposante kathedraal.

Daarna rijden we verder naar Gengenbach aan de rand van het Zwarte Woud. Dit gezellig plaatsje bekoort door zijn kleurrijke architectuur en we voorzien dan ook voldoende tijd om dit dorp te verkennen. Tot slot rijden we naar ons verblijfshotel in Zell am Harmersbach. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Freiburg - Titisee.

Vandaag bezoeken we Freiburg, de gezellige hoofdstad van het Zwarte Woud. Het is er aangenaam vertoeven op de markt rond de Munsterkerk met zijn vele kraampjes met lokale producten, terrassen en winkels. We maken een wandeling in de oude stad met z’n talrijke mooie monumenten, zoals het felrode Kaufhaus, het Rathaus en de middeleeuwse stadspoorten.

Na het middagmaal gaat het naar de Titisee waar we een halfuur durend boottochtje maken. Daarna genieten we van een lekkere kop koffie en een stuk befaamde Schwarzwaldkirschtorte. We eindigen onze dag met een rit door een mooi stukje natuur van het Glottertal (bekend uit de serie ‘Schwarzwaldkliniek’) met een halte in St. Peter met zijn wondermooie abdijkerk. Daarna terug naar het hotel.

Dag 3: Schiltach - Gutach - Triberg.

Na een stevig ontbijt rijden we naar Schiltach, met zijn kleurrijke oude huizen rond de hellende markt. Daarna naar het nabijgelegen Wolfach waar we een bezoek brengen aan de Dorotheenhütte, een glasblazerij met kristal en Weinachtsdörfer.

Na het middagmaal staat een boeiende attractie op het programma. Het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof in Gutach is een belangrijk museum van het Zwarte Woud. In dit enorme openluchtmuseum leren we meer over de geschiedenis van de regio. We bezoeken verschillende authentieke gebouwen uit de 17de tot de 19de eeuw en zien hoe de mensen vroeger leefden in deze streek. Als afsluiter van deze rijk gevulde dag houden we nog een uurtje halt in Triberg om er de beroemde watervallen te bekijken. Zeven watervallen vlak na elkaar storten in totaal 163 meter naar beneden. Een indrukwekkend bezoek!

Dag 4: Baden-Baden - Freudenstadt.

Vandaag verkennen we het noordelijke deel van het Zwarte Woud met bezoek aan Baden-Baden en Freudenstadt. In de 19de eeuw was Baden-Baden het trefpunt van de Europese adel. Het straalt nog steeds in al zijn ‘Belle Epoque’ charmes met o.a. het Kurhaus, het casino, de Trinkhalle en de beroemde Lichtensteinerallee. Met het toeristisch treintje ontdekken we alle highlights. Verder  naar ons restaurant voor het middagmaal.

In de namiddag rijden we naar Freudenstadt, de hoogst gelegen stad van Baden-Württemberg. Bezoek aan het marktplein met zijn vele arcaden en stadhuis. Na wat vrije tijd terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Zell am Harmersbach - Metz - Tielt.

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts, maar het wordt geen halsoverkop naar huis want we bezoeken nog het mooie Metz. Metz is gelegen langs de oever van de Moezel en is de hoofdstad van de regio Lotharingen en van het departement Moselle. De stad wordt gekenmerkt door periodes waarin het nu eens Frans en dan weer Duits gebied was. We starten vanaf de Place de la Comédie met zijn indrukwekkende Opéra, naar de Marché Couvert (kort bezoek). Middagmaal.

Daarna naar de Place d’Armes voor een bezoek aan de kathedraal Saint-Etienne, één van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. De kathedraal ligt in het historisch centrum op een heuvel aan de Moezel en pronkt vooral met zijn weergaloos mooie glasramen van de 13de tot 20ste eeuw (o.a. van Chagall). Na wat vrije tijd vertrekken we opnieuw richting Tielt met pauze in Wanlin voor een vrije avondsnack. Thuiskomst omstreeks 21u30.