M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Abu Dhabi, Dubai & de Wereldexpo

Meerdere afreisdata beschikbaar
Volzet
Abu Dhabi, Dubai & de Wereldexpo

Afreisdata voor deze reis

7 dagen | donderdag 2 december t/m woensdag 8 december 2021 [VOLZET]
7 dagen | dinsdag 18 januari t/m maandag 24 januari 2022 [VOLZET]

Reisformule

Richtprijs per persoon

€ 2670 p.p. in een 2 p. kamer
€ 395 toeslag 1 p. kamer

Vanaf 16 personen wordt de reis gegarandeerd. De groep is beperkt tot max. 20p.

Verblijfsformule

Rondreis in halfpension

Inbegrepen
 • Autocartransfer Tielt - luchthaven Zaventem - Tielt
 • De internationale vluchten van Brussel naar Abu Dhabi en vanuit Abu Dhabi terug naar Brussel – met Etihad (onder voorbehoud)
 • Alle overnachtingen in vernoemde hotels (of gelijkwaardig)
 • Alle verplaatsingen ter plaatse met een lokale bus (met airco).
 • Alle inkomgelden & alle vernoemde uitstappen (tenzij anders vermeld).
 • De diensten van een ervaren Vlaamse reisleider.
 • Lokale Nederlandssprekende gidsen.
 • Infovergadering
Niet inbegrepen
 • Drank
 • Fooien
 • In sommige religieuze gebouwen is er een camera-fee om foto’s te mogen maken.
 • Reisverzekering
Reisdocumenten

Internationale reispas is vereist.

Naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Dubai organiseren we i.s.m. Amazing Tours een 7-daagse Abu Dhabi & Dubai. Het wordt een exclusieve reis want de groep wordt beperkt tot max. 20 deelnemers. 

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Brussel - Abu Dhabi.

Per autocar rijden we vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Na een comfortabele (en directe!) vlucht met Etihad Airways worden we om 19u30 op de internationale luchthaven van Abu Dhabi met een warme glimlach verwelkomd door onze Nederlandstalige gids, die ons zal begeleiden tijdens onze transfer en check-in in het 4-sterren Radisson Blu Yas Island. Dit hotel is ideaal gelegen met korte reistijden naar de luchthaven, de oude en nieuwe buurten van Abu Dhabi en naar de snelweg richting Dubai.

Dag 2: Abu Dhabi (O-A)

Na het ontbijt rijden we met onze comfortabele bus (met airco) naar de hoofdstad van de Emiraten: Abu Dhabi. We beginnen met een bezoek van de futuristische stad Masdar met zijn elektrische wagens en rijden door het, op ontspanning gerichte, Yas Island met Ferrari World en het state-of-the-art Yas Marina F1 Circuit. We gaan verder langs de mangroves van Saadiyat Island waar we het wereldberoemde Louvre Abu Dhabi zullen bezoeken.

Vervolgens rijden we langs de Abu Dhabi Corniche met
 fotostops bij de glimmende Etihad Towers, het pompeuze Emirates Palace hotel en het koninklijke Qasr Al Watan paleis.

Bij zonsondergang komen we aan bij de prachtige witmarmeren Sheikh Zayed Moskee voor een cultureel bezoek en enkele unieke fotomogelijkheden. Overnachting in het Radisson Blu Yas Island.

Dag 3: Al Ain (O-M-A).

Na het ontbijt gaan we richting het groene Al Ain. We bezoeken de kamelenmarkt en gaat vervolgens op ontdekking in de Al Ain Oasis. We genieten van een typisch Arabische lunch in de Qatara Oasis.

In de namiddag bezoeken we het Jahili Fort met zijn Wilfred Thesiger expositie, voordat we de hoogste berg van Abu Dhabi oprijden, Jebel Hafeet, waar we genieten van een magische zonsondergang. We sluitende dag af met een heerlijk diner en overnachting in het 4-sterren Grand Mercure Jebel Hafeet hotel.

Dag 4: Dubai (O-A).

Dubai, de futuristische stad die u ziet oprijzen vanaf de woestijn, verwacht ons. Onze bus brengt ons er na het ontbijt naartoe. We beginnen met een bezoek aan het het nieuwe en futuristische deel van de stad, met de blitse Dubai Marina, JBR, Bluewaters Island met zijn indrukwekkende reuzenrad en natuurlijk de Palm Jumeirah.

We kunnen lunchen in Souk Madinat Jumeirah (niet inbegrepen) met zicht op het weelderige Burj Al Arab hotel. De rondleiding gaat verder langs Dubai Canal, City Walk, het Museum of the Future en de skyline van DIFC die recht uit een Star Trek film komt, waarna we toekomen in het oude gedeelte van de stad waar het allemaal begon: Dubai Creek. Overnachting in het 5-sterren Radisson Creek hotel.

Dag 5: Dubai, de Wereldtentoonstelling (O-A).

Vandaag gaan we op een spannende dagtocht naar het Expo 2020-terrein. We komen de site binnen met onze dagpas en genieten van een uniek bezoek aan de bruisende en futuristische Expo 2020 site. Onze gids deelt een schat aan informatie over de architectuur van de paviljoenen, de visie op dit unieke evenement en de betekenis ervan in de gedurfde houding van het emiraat ten opzichte van de toekomst.

De rondleiding wordt onderbroken voor een lunchpauze (niet inbegrepen) waarna het bezoek wordt voortgezet. Overnachting in het 5-sterren Radisson Creek hotel.

Dag 6: het oude Dubai (O-M).

Na het ontbijt bezoeken we het oude stadscentrum van Dubai. We wandelen doorheen de oudste wijk met zijn koraalstenen huizen en innovatieve windtorens. We komen voorbij het Fahidi Fort en het lokale Hindoeïstische centrum, vooraleer we toekomen in de textielsoek. We steken de bruisende Creek over met een traditionele Abra en na een bezoek aan de goud- en kruidensoek, genieten we van een traditionele Arabische lunch in een oud huis.

In de namiddag gaan we met de snelste lift ter wereld naar het hoogste panoramische platform op de toren Burj Khalifa. Dit wordt letterlijk het hoogste punt van de reis, en zeker ook een onvergetelijk hoogtepunt. Nadien is er vrije tijd in Dubai Mall met zijn gigantisch aquarium en we sluiten de reis af met een diner met zicht op het wereldbefaamde fonteinspektakel. Daarna keren we terug naar de internationale luchthaven van Abu Dhabi voor onze retourvlucht naar Brussel

Dag 7: Brussel - Tielt.

Rond 2u20 's nachts vertrekt onze directe vlucht naar huis; we arriveren rond 7u ‘s morgens in Brussel. Per autocar rijden we opnieuw terug naar Tielt.