M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Apulië / Puglia

9 dagen  -  zo 29 september t/m ma 7 oktober
Volzet
Met Culturele Hoofdstad 2019: Matera
Apulië / Puglia

Reisformule

Datum

9 dagen | zo 29 september t/m ma 7 oktober 2019

Prijs per persoon

€ 1.448 op basis van 2 p. kamer
€ 220 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 9, uitgezonderd middagmaal dag 5.

Inbegrepen
 • Transfers per luxe-autocar Tielt - Zaventem - Tielt
 • Reisbegeleiding De Meibloem
 • vlucht Brussel - Napels - Brussel met Brussels Airlines
 • verblijf in 4-sterrenhotels in halfpension
 • verplaatsing met lokale autocar (airco aan boord)
 • oorzendertjes
 • 6 lichte lunches (met plat water)
 • 1 olijfproeverij + 1 wijndegustatie
 • bezoeken: Tempels Paestum en kerk Santa Maria de Idris
Niet inbegrepen
 • Fooien chauffeur, lokale gidsen en hotelpersoneel (€ 5/persoon/dag)
 • middagmaal dag 1, 5 en dag 9
 • persoonlijke uitgaven
 • eventuele fuel- en luchthaventoeslagen
 • annulatie- en bijstandsverzekering.

Hotel ****

Ons verblijfshotel Villa Rosa is gelegen in Martina Franca en ligt op 10 minuten wandelen van het gezellige stadscentrum. Dit 4-sterrenhotel beschikt over mooie kamers met alle moderne comfort. Vergeet uw zwemgerief niet, want het hotel beschikt over een mooi zwembad. In Paestum en Napels verblijven we telkens in 4-sterrenhotels.

Het schitterende buitenbeentje in de Italiaanse hiel.

Apulië of in het Italiaans Puglia is de ‘hak’ van de Italiaanse laars. Apulië is de meest oostelijke landstreek van Italië en de voornaamste producent van olijven en heeft bovendien één van de belangrijkste wijnstreken in Italië. Deze streek is nog maar enkele jaren ontdekt door het toerisme en iedereen is in de wolken over dit ongerepte en onvervalste stukje Italië! Voor veel toeristen is Apulië vooral synoniem aan de trulli, de merkwaardige, zeer typische witte ronde huizen met kegelvormige daken, precies kaboutermutsen. Uiteraard heeft deze streek nog veel meer in petto: Bari, de hoofdstad van deze streek en een leuke havenstad, cultuurstad Lecce, ook wel het Firenze van het zuiden genoemd, Otranto waar we de kathedraal bezoeken met zijn wel héél bijzondere mozaïekvloer, de ‘Sassi’ van Matera, … Tijdens deze reis hebben we ook aandacht voor de lokale specialiteiten. Kortom, een totaalbeleving in deze bijzondere streek!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Brussel - Napels.

Vertrek per luxe-autocar vanuit Tielt naar de luchthaven. Vlucht van Brussel naar Napels. Bij tijdige aankomst bezoeken we de tempels van Paestum. Vervolgens doorreis naar ons hotel Parco dei Principi**** in Paestum. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Matera.

Deze voormiddag rijden we naar het pittoreske dorp Matera, gekend om zijn ‘Sassi’. Dit zijn unieke in rots uitgegraven holwoningen en Unesco werelderfgoed! Lichte lunch ter plaatse. Vanop ‘Strada Panoramica dei Sassi’ hebben we een prachtig zicht op deze holwoningen en kerken. Ook staat een bezoek aan de Santa Maria de Idris op het programma. Deze rotskerk is diep in de Monte Errone uitgehouwen en is prachtig versierd met fresco’s. Doorreis naar ons verblijfshotel Villa Rosa**** in Martina Franca voor 6 overnachtingen.

Dag 3: Martina Franca - vrije namiddag.

In de voormiddag verkennen we onze verblijfplaats, de barokstad Martina  Franca. Het stadje dankt zijn naam aan de berg waarop het is gebouwd, San Martino, en aan de vrijheid (franca) die Filips van Anjou de inwoners in 1300 schonk. Lichte lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag genieten we van vrije tijd om te genieten van de vele hotelfaciliteiten of om op eigen houtje Martina France te verkennen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Ostuni - Cisternino.

Deze voormiddag bezoek aan Ostuni, het ‘witte stadje’ gebouwd op een rots. Het centro storico, waar een magnifieke kathedraal uit de 15de eeuw staat, levert mooie uitzichten over de vlakte omzoomd door de Adriatische Zee. Lichte lunch ter plaatse.

In de namiddag naar Cisternino. Dit charmante stadje bekoort met de vele smalle, schaduwrijke straatjes, steile trappetjes, balkonnetjes vol kleurrijke bloemen en een elegante piazza met een bijzonder mooi uitzicht over het platteland. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Lecce - Otranto.

Deze voormiddag rijden we naar Lecce, een schitterende stad bekend om haar gebouwen in barokstijl, en opgetrokken in een honingkleurige plaatselijke steen. Wandeling door het elegante historische centrum: het centrale plein met resten van een romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, …

Vrij middagmaal ter plaatse. Daarna rijden we naar Otranto, een gerenommeerd toeristenoord, ook wel de ‘poort naar het Oosten’ genoemd vanwege haar ligging op het uiterste punt van de Italiaanse Adriatische kust. Hier bezoeken we de kathedraal S. Maria Annunziata met haar unieke mozaïekenvloer. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Alberobello - proeven lokale specialiteiten.

Vandaag een hoogtepunt van deze reis: Alberobello! In dit stadje vinden we de betoverende witgekalkte huisjes met hun koepelvormige daken. Sinds 1996 staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een verrassende ontdekking! Doorreis naar Masseria Papareta waar we een lichte lunch nuttigen met lokale specialiteiten: wijn, kaas, salami, … Terug naar Martina Franca voor bezoek aan een olijfmolen. We degusteren deze heel lekkere, lokale specialiteit. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Bari - Polignano a Mare.

Vandaag bezoek aan de hoofdstad van Apulië: Bari. We wandelen door de typische steegjes en brengen een mooi bezoek aan de San Nicola basiliek. Deze basiliek is belangrijk voor christenen zowel uit oost als west, want hier liggen de relieken van de Heilige Nikolaas (onze Sinterklaas!) door zeelieden in de middeleeuwen naar Bari overgebracht. Daarna rijden we naar Polignano a Mare. Deze plaats aan de Adriatische Zee is gebouwd op steile kliffen. De kust is hier erg ruig en telt vele grotten. Het middeleeuwse centrum is een opeenstapeling van huizen en steegjes. Het belangrijkste plein is het Piazza dell’Orologio waar ook de belangrijkste kerk Chiesa Madre uit 1295 staat. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Napels.

Na het ontbijt vertrekken we naar Napels. Lichte lunch onderweg. Napels is een havenstad, de 3de stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno. Napels is tevens hoofdstad van de regio Campanië en van de metropolitane stad Napels. Bij aankomst in Napels maken we een korte stadswandeling. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Napels.

Dag 9: Napels - Brussel - Tielt.

Vandaag vangen we de terugreis aan. Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel. Onze luxe-autocar brengt ons terug naar Tielt.

Opmerking: volgorde programma kan aangepast worden volgens de vluchturen en onvoorziene omstandigheden.