M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Laos & Cambodja

16 dagen  -  za 6 november t/m zo 21 november
Nieuw!
Laos & Cambodja

Reisformule

Datum

16-daagse rondreis | za 6 november t/m zo 21 november 2021

Richtprijs per persoon 

€ 4050 p.p. in een 2 p. kamer

Vanaf 12 personen wordt de reis gegarandeerd. De groep is beperkt tot max. 20 personen.

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe-autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem.
 • De internationale vluchten van Brussel naar Luang Prabang en vanuit Siem reap terug naar Brussel – met Thai Air (onder voorbehoud).
 • De binnenlandse vluchten van Vientiane naar Pakse. En van Pakse naar Siem Reap.
 • Alle overnachtingen in vernoemde hotels (of gelijkwaardig) in half pension.
 • Alle verplaatsingen.
 • Alle inkomgelden (tenzij anders vermeld) / alle vernoemde uitstappen.
 • De diensten van een ervaren Vlaamse reisleider.
 • Lokale Engelssprekende gidsen.
 • Infovergadering en reisdocumenten.
Niet inbegrepen
 • Drank
 • Fooien (ca. € 75 p.p.)
 • In sommige religieuze gebouwen is er een camera-fee om foto’s te mogen maken.
 • Reisverzekering
 • Visum voor Laos en Cambodja

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort
 • Visum voor Laos & Cambodja

Munt

Laos: Laotiaanse Kip (LAK) + Cambodjaanse Riel (KHR)

Laos en Cambodja vormen een prachtige combinatie. Ontdek samen met ons alle hoogtepunten.

Laos biedt ons een enorme variëteit aan landschappen, gebouwen, etnische groepen … We bezoeken er o.a. de traditionele Hmong dorpjes, mysterieuze archeologische sites, kunstig versierde tempels, klaterende watervallen, bijzondere grotten en begeven ons er op de legendarische Mekong rivier. Cambodja maakt indruk met zijn wondermooie tempelcomplexen zoals Angkor Wat, of Ta Prohm waar de jungle over de prachtige gebouwen groeit.  Het land met zijn rijke geschiedenis, lieve bevolking en lekkere keuken heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis.

Reisprogramma

Dag 1 | Tielt - Brussel - Luang Prabang. 

Per autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. We vliegen via Bangkok naar de luchthaven van Luang Prabang met Thai Air. Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 2 | Luang Prabang (A). 

We komen aan om 10u20. Na het in orde brengen van onze papieren en het oppikken van onze bagage, worden we opgewacht door onze lokale agent en worden we naar ons hotel gebracht. 

Luang Prabang is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Laos. Het is UNESCO werelderfgoed en een absolute must-see. Het is een charmant stadje waar je het koloniale verleden van Frankrijk nog voelt. Dé reden waarom Luang Prabang UNESCO werelderfgoed is, zijn de vele prachtige tempels.

In het museum van het koninklijk paleis komen we meer te weten over de cultuur en de geschiedenis van Luang Prabang. We wandelen via enkele mooie historische lanen tot het Huan Chuan Heritage House. Na een verfrissende ice tea in de tuinen van dit gebouw, laten we ons betoveren door de tempel Wat Xienthong uit 1560, gebouwd in de typische stijl van de regio en met zijn plooiende daken één van de mooiste tempels van het land. Aan de overkant van de straat bezoeken we ook de Wat Khili.  

We bezoeken nog het Etnologisch en Kunsten-museum. Dit zeer leerzaam museum toont ons alle minderheden en al hun ambachten – deze worden dagelijks getoond. ‘s Avonds is er een welkomstdinner in het Manda de Loas restaurant waar we kennis maken met de verfijnde smaken van keuken van Laos. Overnachting in het hotel Villa Maly of gelijkwaardig.

Dag 3 | Luang Prabang (O-M-A). 

Wie het wil kan afspreken met de gids en om 5u30 vertrekken om de dagelijkse ‘Tak Bat’ mee te maken waarbij men maaltijden bezorgd aan de monniken. Op deze wijze kun je deze oude traditie beleven die hier in Luang Pabang erg apart is. Vooraleer terug te keren naar het hotel bezoeken we ook nog de favoriete markt van de lokale bevolking. Hier zal de gids ons wegwijs maken langs de talrijke kraampjes met diverse goederen, groenten en exotisch fruit. We keren dan terug naar het hotel om samen met de anderen het ontbijt te nemen. 

We gaan dan naar de bekende Mekong rivier waar een korte boottocht onze naar de botanische tuin van Pah Tad Ke brengt waar ons een heerlijke lunch wordt voorgeschoteld. We hebben tijd om door de mooie tuin te wandelen. Nadien gaan we met boot verder op de Mekong richting de grotten van Pak Ou. Hier worden we verrast door duizenden Boeddhabeeldjes in alle vormen en groottes. We maken ook nog een stop aan de Wat Done Khoun tempel, die zich op een eilandje temidden van de Mekong bevindt. Terugkeer naar het mooie Luang Prabang, waar we ’s avonds dineren in een mooie Frans koloniale villa. 

Overnachting in het hotel Villa Maly of gelijkwaardig.

Dag 4 | Luang Prabang - Kuang Si (O - A). 

Na het ontbijt gaan we naar Ock Pop Tock waar zijde wordt geweven. Het ganse proces wordt ons uitgelegd. Vervolgens gaan we op uitstap buiten de stad  en wel in haar groene en wilde omgeving. Hier leven tal van minderheden groepen zoals de Khmu, Hmong and Lao Loum, we bezoeken hun dorpjes en zullen getuige zijn van de innemende vriendelijkheid van deze mensen. Vandaar gaat het naar de Khuang Si Waterval. Badpak niet vergeten, want diegenen die het willen kunnen we er een verfrisende duik nemen in het turkoois gekleurde water.

Op weg naar de watervallen zien we ook nog een beeropvangcentrum, waar de zeldzame Aziatische zwarte beren worden opgevangen die van stropers gered zijn. Voor de lunch keren we terug naar Luang Prabang. Er is vrije tijd om te ontspannen en/of zelf op verkenning te gaan. Je kan wandelen naar de top van Mount Phousi, souvenirs zoeken op de leuke avondmarkt, ... De reisleider zal ter plaatse ook nog suggesties geven.

’s Avonds wacht er ons een heerlijk maal het restaurant L’Elephant, één van de beste in de stad. Overnachting in het hotel Villa Maly of gelijkwaardig.

Dag 5 | Van Vieng (O - A). 

Na een vroeg ontbijt rijden we zuidwaarts richting Van Vien. Camera’s niet vergeten, want een kronkelige weg neemt ons door de bergen en zorgt voor mooie panorama’s. Via het Khmu dorp BanKiuKarm rijden we naar Phou PhiengFa waar we één van de mooiste uitkijkpunten van het land hebben en waar we zullen lunchen.

In het Hmong dorp Ban HinNgon worden we verrast door een lokale markt waar naast eetbare slangen en ratten ook ook een reeks reptielen te koop worden aangeboden. De laatste stop van vandaaag is aan de Phatan Mountain waar we een mooi uitzicht hebben op het indrukwekkende karstgebergte.

Vang Vieng is een stadje dat prachtig gelegen is in een bocht van de Nam Song rivier met een karststenen gebergte op de achtergrond. Terecht een toeristische topper in Laos. Overnachting in het Salana hotel of gelijkwaardig waar we ook dineren.

Dag 6 | naar Vientiane (O - A). 

Na het ontbijt bezoeken we de grotten van Tham Jang, die uitkijken op de Nam Song rivier en het spectaculaire karstgebergte. Deze grotten werden door de lokalen gebruikt als schuiloorden ten tijden van Chinese invasies .We verlaten Vang Vieng en gaan verder richting zuiden. We stoppen in Tha Heua, een dorpje dat gespecialiseerd is in gedroogde vis, die je er dan ook voor elk huis ziet hangen.  

We reizen verder via de dam over de Nam Ngum rivier en het mooie meer van Nam Ngum. Vanop de plaats waar we lunchen hebben een mooi zicht op het meer. Juist voor we Vientiane bereiken, stoppen we nog op de intrigerende markt van Don Makai. Dit is een markt gespecialiseerd in insecten …  

In de namiddag komen we aan in Vientiane, de Laotiaanse hoofdstad, een stad met sterke Franskoloniale invloeden. We dineren in het Kop Chau Deu restaurant, in het hart van de stad. Overnachting in het Salana hotel of gelijkwaardig.

Dag 7 | Vientiane (O - A). 

Vientiane telt als hoofdstad slechts 400.000 inwoners en toch heeft deze stad een zeer aparte uitstraling. De nabijheid van Thailand heeft er voor gezocht dat deze laatste haar invloed heeft laten uitstralen bij de bouw van de tempels en paleizen. Haar belangrijkste bezienswaardigheden zijn ondermeer de Wat (tempel) Sisaket met haar duizenden miniatuur Boeddha beeldjes en de vroegere koninklijke tempel Wat Prakeo, welke nu het museum van kunstenen antiek herbergt. We rijden nu langs de Lanexang Avenue en zo hebben we de gelegenheid om een fotostop te houden aan het indrukwekkende Patuxai Monument, de gelijkenis met de Parijse  Arc de Triomphe is duidelijk. Men kan deze beklimmen en genieten van een prachtig vergezicht op de stad en haar omgeving.

Via de Rue Singha 23 bereiken we dan de trots van de hoofdstad en het Nationaal symbool - de gouden stoepa van That Luang. Nadien brengen we een bezoek uitstekende COPE exhibition centre, dit centrum toont de verschrikkingen van de oorlog en haar blijvende gevolgen voor de bevolking na de massale bombardementen. Het is nu een revalidatiecentrum geworden dat oorlogsslachtoffers helpt en begeleidt. Middagmaal in een plaatselijk restaurant.

In de namiddag bezoeken we het indrukwekkende Buddha Park, met een collective Boeddhistische en Hindoeïstische beeldhouwwerken die verzameld staan aan de oevers van de Mekong. Een ‘heilige man’ begin in de jaren '50 met de verzameling van deze bijzondere werken. Op de terugweg maken we een stop in het Lao Disabled Women’s Centre, een centrum dat opleidingen geeft aan invalide dames, die er leren hoe je handwerk maakt van zijde en papier. 

We keren terug naar Vientiane, waar hopelijk een mooie zonsondergang op de Mekong deze bijzondere dag afsluit. Vanavond zijn we te gast in het Kua Lao Restaurant, één der beste Laotiaanse restaurants van de hoofdstad. Overnachting in het Salana hotel of gelijkwaardig.

Dag 8 | Pakse - Champasak - What Pou (O - A). 

Na het ontbijt worden we overgebracht naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Pakse in Zuid-Laos. Na aankomst in Pakse worden we opgewacht door onze gids en chauffeur en staat er een bijzondere uitstap op het programma – namelijk de Wat Phou, een oud Khmer Heiligdom uit de 5de eeuw. Het wordt een interessante aanloop naar de befaamde Khmer tempels van Angkor. Deze site is één der absolute hoogtepunten van een bezoek aan Laos. We dineren in ons hotel waar we ook 3 nachten verblijven. Overnachting in het mooie River Resort of gelijkwaardig.

Dag 9 | Champasak - 4.000 Islands (O - A). 

Na een vroeg ontbijt – steken we de Mekong rivier over naar Ban Muang en rijden we tot in Ban Hatsaikhone waar we een private boot huren voor een tocht naar de 4.000 eilanden. We bereiken het pittoreske Don Khone eiland rond luchttijd en aanschouwen er de magie van de Mekong rivier.

In de namiddag maken we een fietstocht door het eiland langs een nu verlaten spoorweg. We vinden hier nog een aantal oude koloniale gebouwen uit de Franse tijd en komen aan de Liphi watervallen. Per boot keren we nu terug naar het vasteland om er de Khone Pha pheng falls te bekijken, één der grootste en meest krachtige watervallen van gans Zuid-Oost-Azië. Avondmaal in Residence Bassac en overnachting in het River Resort of gelijkwaardig.

Dag 10 | Bolaven Plateau (O - A). 

Vandaag staat het Bolaven Plateau op het programma. Het Bolaven Plateau staat bekend om haar koeler klimaat, omwille van haar ligging, hoog boven de Mekong–vallei. Wij bezoeken hier een theeplantage, gevolgd door een bezoek aan de tweeling Tad Fan waterval. Vervolgens bezoeken we een koffieplantage en lassen hier ook een koffiepauze in.

In de namiddag gaan we naar Ban Kokphung, een fascinerend Alak dorpje en naar een Katu dorp. De Alak en Katu zijn beiden etnische minderheden in Laos. We eindigen onze excursie aan de Tadlo waterval. Het nodigt uit om er even te ontspannen voor we terugkeren naar Champasak. Avondmaal in het hotel. Overnachting in het River Resort of gelijkwaardig.

Dag 11 | naar Siem Reap (O - A). 

We kunnen vandaag wat uitrusten en bekomen van onze bezoeken. We vergeten niet te ontbijten en worden in de loop van de voormiddag naar de luchthaven gebracht waar we de vlucht zullen nemen naar Cambodja - Siem Reap. Vlucht omstreeks 13u en aankomst in Siem Reap omstreeks 14u.

Na de aankomst in Siem Reap worden we verwelkomd en overgebracht naar ons mooi hotel. Diegenen die het willen kunnen zelf op verkenning gaan in het centrum van Siem Reap waar een openluchtmarkt is, of waar er talrijke bars zijn om iets te gaan drinken.

Vanavond hebben we een avondmaal in openlucht, terwijl we worden betoverd door de tradionele dans van de Apsara Dansers. We krijgen ook een demonstratie van Bokator, een Cambodjaanse vechtsport. Het staat vandaag bekend als ‘Thais boxen’, maar tekeningen in de tempel van Bayon bewijzen dat deze sport honderden jaar geleden in Cambodja al bestond. Overnachting in het Borei Angkor Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 12 | Angkor Wat, Angkor Thom & Bayon (O - A). 

Ontbijt. De ganse dag besteden we aan de schitterende Angkor Tempels. De Angkor Wat  is de meest belangrijke en bekende van al de tempels in de vlakte van Angkor. De tempel van Angkor Wat troont met haar 65 meter hoge – met lotusbloemen bekroonde torens uit boven de vlakte en het is grootste religieuze gebouw ter wereld. Het complex uit de 12de eeuw werd oorspronkelijk gebouw ter ere van Vishnu, de Hindoe-god.

Deze namiddag vervolgen we ons bezoek aan de tempels van Angkor. Ons eerste bezoek betreft de Angkor Thom. De laatste hoofdstad van het Khmer-rijk werd omgeven door muren van 8 meter hoog en 12 kilometer lang. Binnen de ommuring  bevinden zich een aantal van de bekendste ruïnes van Angkor, soms zelfs ouder dan de ommuring zelf. De belangrijkste is wellicht de Bayon Tempel – de Staatstempel is gebouwd met 54 torens welke versierd zijn met 200 glimlachende gezichten.

We keren terug naar het hotel om ons op te frissen en maken ons klaar voor de aperitief van vanavond: Sombai. Dit is een likeur op basis van rijst gemengd met locale kruiden en fruit. Er staat ons een heerlijke Khmer maaltijd te wachten in het restaurant The Sugar Palm. Overnachting in het Borei Angkor Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 13 | Banteay Srei (O - A). 

Vandaag bezoeken we de bekende Bantey Srey Tempel, “de Citadel van de Vrouwen”. Dit is de enige tempel welke niet door een Koning werd gemaakt maar door een dienaar. Deze kleine roze zandstenen tempel uit de late 10de eeuw staat bekend als het mooiste juweel aan de kroon van de Khmer kunst en dit in het bijzonder om haar erg verfijnde en zeer gedetailleerde uitgewerkte stenen reliëfs en sculpturen. Deze tempel ligt op 25 km van Angkor Wat.    

We rijden nu langs plaatelandswegen terug naar Siem Reap en maken een halte aan een lokale vlindertuin, waar we meer dan 30 verschillende soorten Cambodjaanse vlinders kunnen zien. In de namiddag bezoeken we een lokale markt in Siem Reap en we gaan er naar een centrum waar traditioneel handwerk wordt gemaakt. Avondmaal. Overnachting in het Borei Angkor Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 14 | Ta Prohm (O - A). 

Na het ontbijt bezoeken we de Ta ProhmTempel, gebouwd in AD 1186 door Koning Jayavarman VII, en opgedragen aan zijn moeder De Ta Prohm Tempel is spectaculair doordat de jungle bezit heeft genomen van de ganse structuur – wortels en takken zochten zich een weg tussen en door de stenen, de omwallingen en gebouwen.

Op de terugweg naar Siem Reap bezoeken we het Apopo Visitor Centre. Jaren na de burgeroorlog bleven landmijnen een probleem voor de boeren en de lokale bevolking. En er is nog steeds werk aan de winkel om heel het land te ontmijnen. Dit project vertelt er ons alles over welke technieken er bestaan en nu gebruikt worden.

In een koloniaal gebouw staat er ons een heerlijk avondmaal te wachten. Overnachting in het Borei Angkor Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 15 | Tonle Sap en vlucht naar Bangkok (O - M). 

Na het ontbijt maken we een bootuitstap op het Tonle Sap Meer, één van grootste zoetwatermeren in Azië. Het meer wordt in het regenseizoen 12.000 vierkante kilometer groot en is het grootste meer van Cambodja. Door de getijden van de Mekong rivier wordt het meer verder beïnvloed. In het regenseizoen loopt water van de Mekong in de rivier en in het droge seizoen loopt het water naar de Mekong. Een uitstap op het meer toont haar belang voor de bevolking – hier wordt de helft van alle geconsumeerde vis in Cambodja gevangen. Het meer is bovendien ook een transportweg én haar water helpt de boeren bij de irrigatie van hun velden maar men vindt er ook duizenden watervogels ... We bezoeken er een vlottend dorp.

We keren terug naar Siem Reap voor onze afscheidslunch. Er is vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven. We hebben een avondvlucht naar Bangkok.

Dag 16 | Bangkok - Brussel - Tielt.

Van Bangkok vliegen we dan verder naar Brussel, waar we dezelfde dag arriveren. Met onze luxe-autocar van de Meibloem rijden we opnieuw naar Tielt.

Einde van een prachtige rondreis.