M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Namibië

15 dagen  -  do 31 oktober t/m do 14 november
Volzet
Namibië

Datum

15 dagen | do 31 oktober tot do 14 november 2019 

Prijs per persoon

€ 4.260 op basis van 2 p. kamer
€ 400 toeslag 1 p. kamer

*min. aantal deelnemers is 10. De groep is beperkt tot max. 18 deelnemers.

Verblijfsformule

Rondreis is bijna in volpension.

Inbegrepen
 • Internationale vluchten Brussel - Windhoek - Brussel
 • verblijf in zeer goede hotels op basis van kamer met ontbijt
 • maaltijden volgens programma
 • verplaatsingen per autocar (airco) - per vlucht - per boot
 • inkomgelden voorzien in het programma
 • Vlaamse reisleider
 • lokale Engelstalige gids
 • voorreisvergadering.
Niet inbegrepen
 • Fooienpot ca. €75 p.p. (fooien aan chauffeurs - gidsen - bagagedragers)
 • Persoonlijke uitgaven: niet vermelde maaltijden en drank
 • Reisverzekering

Hotels

TIjdens deze rondreis verblijven we in 3* / 4* kwalitatieve hotels / lodges met alle nodige comfort.

Munt

Namibische dollar

Namibië is een land met veel troeven - reizen door deze Afrikaanse topbestemming is een ware ontdekking. Een grote etnische verscheidenheid van inwoners en indrukwekkende natuur.
We maken kennis met de plaatselijke bevolking: de Sanvrouwen, ook wel bekend als de ‘bosjesmensen’,  de roodglimmende Himba-vrouwen,…

De diverse natuurlandschappen nodigen uit om op verkenning te gaan: van de hoofdstad Windhoek, via de Kalahari-woenstijn en de Fish river canyon, naar Luderitz, Sossusvlei, Swakopmund en Twijfelfontein. Prachtige woenstijnlandschappen, droge steppe tot torenhoge rode duinen die in fel contrast  staan met witte zoutvlaktes. En als kers op de taart – een safari in het nationaal park van Etosha.

Reisprogramma*

O (= ontbijt), M (= middagmaal), A( = avondmaal)

Dag 1 & 2: Tielt  - Brussel - Addis Abeba - Windhoek. (A)

Vertrek vanuit Tielt per luxe-autocar naar de luchthaven van Zaventem. We vliegen vanuit Brussel met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba (uitstekende service aan boord). Aansluitend vlucht naar Windhoek waar we de volgende middag toekomen. We worden er verwelkomd door onze lokale gids. Nadat we ons kort opfrissen in onze hotelkamer doen we een citytour in Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

De architectuur in deze stad verwijst nog duidelijk naar het Duits koloniale verleden. De bevolking is dan weer een grote boeiende mengelmoes, wat ons al een beeld geeft van de zeer diverse bevolkingsgroepen die in Ethiopië voorkomen. Owambo, Damara, Nama, San en Europeanen, allen maken ze deel uit van het straatbeeld in deze hoofdstad. We zien ook enkele historische gebouwen zoals de Alte Feste (een oud fort), de Christuskirche en het gerechtshof.

Overnachting in het Thule hotel of gelijkwaardig.

Dag 3 | Windhoek - Sossusvlei (O - M - A).

Na het ontbijt reizen we richting de wondermooie Sossusvlei via de Kupferbergpas en de Gamsbergpas. Onderweg voorzien we een lunch in een lokaal restaurantje. De Sossusvlei is een meestal droge, witte zoutpan aan de voet van enorme oranje-rood getinte duinen tot wel 300 meter hoog. Het loont de moeite om één van deze hoogste duinen ter wereld te beklimmen, want het uitzicht is spectaculair.

We logeren in de Namib Desert Lodge of gelijkwaardig, mooi gelegen aan de Namib-woestijn. De Namib-woestijn maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woenstijn van de wereld grenzend aan de Atlantische Oceaan.  Het park heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante kilometer.

We maken in de late namiddag nog een safari van 3 uur en genieten van de zonsondergang. De kans is groot dat we Oryx antilopen en springbokken zien bij de nabijgelegen waterputten. Avondmaal en overnachting in de Namib Desert Lodge of gelijkwaardig.

Dag 4 | Sossusvlei & Sesriem Canyon (O - M - A). 

Vandaag gaan we verder op verkenning in deze mooie omgeving. De witte vlakte van de Sossusvlei is volledig omgeven door de felgekleurde duinen en om het contrast te volmaken staan op de bodem van de pan markante zwartgebladerde kameeldoringbomen. Dit levert alvast prachtige foto’s op.

De bus brengt ons na het ontbijt naar de Sesriem Gate, de toegangspoort van het Namib Naukluft Park. We kunnen nog een stuk met de bus rijden, en vervolgens stappen we over 4X4 jeeps die ons naar de wereldberoemde duinen brengen. De bekendste attacties zijn de Dune 45, de Hiddenvlei, Big Daddy en Deadvlei. We bezoeken tenslotte ook de Sesriem canyon, een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte. We sluiten deze mooie dag af met een verzorgd avondmaal.

Overnachting en avondmaal in de Namib Desert Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5 | Swakopmund (O - M - A).

Geleidelijk laten we de duinen achter ons en komen we terecht in een grauwe steenwoestijn. In de afgelopen miljoenen jaren droogte, hebben verschillende planten en dieren zich op unieke wijze aangepast aan de omgeving. Zo is er de typische Welwitschia mirabilis, perfect omschreven door haar Afrikaanse naam: de tweeblaarkanniedood! Het is een plantje met maar 2 bladeren, alleen te vinden in Namibië en Angola, en kan duizenden jaren oud zijn.

We bezoeken de Welwitschia-vlakte waar we dit plantje in grote getalen aantreffen en gaan vervolgens naar de Maanvallei. Hier krijg je letterlijk het gevoel op een andere planeet te zijn. We genieten er van de prachtige rotsformaties.

We rijden vervolgens verder naar Swakopmund, een sfeervol kuststadje gelegen met sterke invloeden van onze Oosterburen. De namen dragen er Duitse namen en je kan er bier en schnitzels krijgen.

We logeren er in het Swakopmund hotel of gelijkwaardig.

Dag 6 | Swakopmund - Walvisbaai (O).

In de voormiddag plannen we een boottocht vanuit Walvisbaai. Zeehonden, zeeleeuwen en dolfijnen, maar ook aalscholvers en pelikanen in de glijvlucht, zijn van de partij. Met een beetje geluk zien we ook reuzenschildpadden of zelfs walvissen. Aan boord krijgen we oesters, hapjes en een glaasje bubbels geserveerd. Terug aan land rijden we tot de Walvisbaai waar we oog in oog komen te staan met duizenden flamingo’s.

We keren terug naar ons hotel in Swakopmund.

Dag 7 | Via Damaraland naar Twyfelfontein (O - M - A).

Vandaag rijden we via het oude mijnstadje Uis naar de ruige woestijnsteppe van Damaraland, een fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en blauwe luchten. Het landschap wordt getypeerd door veel rotsen en acaciabomen. Diverse bergtoppen domineren het landschap zoals de Spitzkoppe in het zuiden (1.784 meter) en de Brandberg (2.573 meter). Deze regio werd van oudsher bewoond door de Damara, één van de oudste bevolkingsgroepen van Namibië en de belangrijkste attractie is er zonder twijfel - Twyfelfontein. De naam staat voor een vallei waarin op rotsen talloze rotstekeningen graveringen zijn gevonden. De bron in de vallei stond even vaak droog als vol water -voor bewoners was het altijd twijfelachtig of water aanwezig zou zijn. Een aantal aparte natuurfenomenen zijn de zogenaamde ‘organ pipes’, metershoge basaltzuilen en de Vingerkliprots, een 35 meter hoge monoliet.

Avondmaal en overnachting in de Twyfelfontein Country lodge of gelijkwaardig.

Dag 8 | Sesfontein en Khowarib (O - M - A).

We trekken vandaag naar Kaokoland, een uithoek van Namibië. Dit desolaat en onherbergzaam gebied, één van de laatste ongerepte gebieden van Afrika, is van een aparte schoonheid. De regio is bekend voor haar schaarse bewoners, de Himba’s. Opvallend is bruinrode huidskleur, de unieke haartooi en sieraden van dit seminomadisch herdersvolk. De Himba’s leven nog altijd volgens hun oude tradities. De komende dagen komen we er alles over te weten.

We bezoeken vandaag ook het petrified forest of versteende woud, op een zandstenen hoogte vinden we 260 miljoen jaar oude versteende boomresten. Ze liggen er verspreid tussen de Terminalia struiken.

We gaan de naar de Khowarib lodge voor ons avondmaal en onze overnachting.

Dag 9 | Khowarib (O - M - A).

Deze regio is ook bekend om de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant, familie van de Afrikaanse olifant, een bijzonder dier dat nergens anders ter wereld voorkomt. Ze hebben veel langere benen dan de gewone olifanten en ze zijn een stuk slanker. Ze zijn aangepast aan het droge woestijnklimaat en gaan zuinig om met hun leefomgeving. Ze rukken geen bomen uit zoals hun soortgenoten en gaan vaak op hun achterpoten staan om takken met bladeren van de bomen te eten. Onderweg voorzien we een picknick-lunch.

Na deze excursie keren we terug naar ons hotel in Khowarib.

Dag 10 | Etosha National Park (O - M - A).

Een nieuw hoogtepunt van deze reis is ons bezoek aan het Etosha National Park. Onderweg naar dit nationale park bezoeken we een typisch en tradtioneel Himba-dorp.  

Het Etosha National Park is de plaats bij uitstek voor het spotten van olifanten, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden, leeuwen, neushoorns en hyena’s. Een kwart van het park bestaat uit de Etosha Pan, een uitgedroogd zoutmeer dat enkel bij regen terug water bevat en een broedplaats vormt voor duizenden waadvogels. Rond deze witte vlakte bevinden zich grote grasvlaktes en savannes waar het talrijke wild rondtrekt.  

We overnachten in het Taleni Ethosha Village of gelijkwaardig.

Dag 11 | Etosha National Park (O - M - A).

Vandaag gaan we verder op zoek naar de Big 5 in het Etosha National Park. Dit National Park met een oppervlakte van maar liefst 22.000 vierkante kilometer bestaat sinds 1907. De betekenis van het woord Etosha is "grote witte plek", dit refereert aan de drooggevallen miberaal en zoutvlakte die ca. 25% van het park beslaat. Rond deze grote witte vlaktes bevinden zich grote grasvlaktes en savannelandschappen waar het talrijke wild rondtrekt. 

Vanavond logereen we nabij de oostelijke kant van het nationale park in de Mokuti Ethosha lodge of gelijkwaardig.

Dag 12 | Waterberg (O - M - A).

We verlaten Etosha en trekken naar het zuiden, richting het Waterberg Plateau Park. Naast een groot plateau vinden we er een gigantische Tafelberg. Het bovenste deel van de berg bestaat uit rood zandsteen, wat water opneemt als een spons. Het onderste deel is juist van steen.

Vanwege de hoogte, meer regenval dan elders en dichtere subtropische vegetatie vormt Waterberg een sterk contrast met de rest van het land. De oudste rotslaag is 850 miljoen jaar oud en ruim 200 miljoen jaar geleden lieten dinosaurussen hun sporen hier achter. Het is sinds 1972 een natuurreservaat en omdat het grotendeels ontoegankelijk is, werden bedreigde diersoorten naar hier overgeplaatst om hen te beschermen tegen roofdieren en stropers. Tegenwoordig vinden we hier dan ook o.a. de witte en de zwarte neushoorn, buffels en antiloopsoorten.

We logeren in de Mount Etjo Safari Lodge temidden van een eigen wildpark met de Mount Etjo op de achtergrond.

Dag 13 | Okahandja - Windhoek (O - M - A). 

We rijden verder naar Okahandja. Deze stad is gekend om haar grote traditionele markt met veel lokale kunst, vooral houtsnijwerk. De ideale gelegenheid om nog een originele souvenir op de kop te tikken! Vervolgens rijden we verder naar Windhoek waar we overnachten in het Windhoek Country Club Resort.

Dag 14 | Vlucht naar Brussel via Adis Abeba (O - M - A).

In de voormiddag is er nog vrije tijd om te ontspannen aan het zwembad van het hotel. Nadien korte transfer naar de luchthaven van Windhoek. Met een koffer vol mooie herinneringen en souvenirs keren we via Adis Abeba. terug naar Brussel.

Dag 15 | Brussel - Tielt.

Aankomst in Brussel de volgende ochtend. De autocar van de Meibloem wacht jullie op en brengt jullie opnieuw veilig naar Tielt.

Einde van een fantastische rondreis!

*programma onder voorbehoud van wijzigingen.                              

Infovergadering op vrijdag 11 januari 2019

Op vrijdag 11 januari om 17u00 organiseren we een infovergadering om deze boeiende bestemming toe te lichten. Locatie is Hotel-Restaurant de Shamrock (adres: Euromarktlaan 24, 8700 Tielt). Iedereen is welkom!

Opdat we ons 100% kunnen voorbereiden op uw komst vragen we om vooraf een e-mail te sturen met uw naam + aantal personen die de voorstelling wensen bij te wonen. Stuur een e-mail naar charlotte@demeibloem.be of geef uw aanwezigheid telefonisch door op het nummer 051 40 18 23.