M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Ontdekking van Griekenland

9 dagen  -  za 22 mei t/m zo 30 mei
Nieuw!
Ontdekking van Griekenland

Reisformule

Datum

9 dagen | za 22 mei t/m zo 30 mei 2021

Prijs per persoon

€ 1798 op basis van 2 p. kamer
€ 359 toeslag 1 p. kamer
Min. 25 deelnemers - max. 35 deelnemers.

Verblijfsformule

Volpension vanaf het avondmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8.

Inbegrepen
 • Bustransfer Tielt - Brussels Airport - Tielt
 • Lijnvlucht Brussel - Athene - Brussel
 • 8 overnachtingen op basis van halfpension in goede 4-sterrenhotels
 • Incl. 6 lunches met ¼ wijn en ½ water
 • Lunch dag 8 (cruise) maar zonder tafeldranken
 • Lokale autocar met airco
 • Professionele Nederlandstalige gids voor alle bezoeken
 • Inkomgelden sites en musea
 • Bezoeken wijngaard, kaasfabriek, Ouzodistillerie, olijfperserij telkens met proeverij
 • Griekse avond met livemuziek en dans
 • Cruise Hydra - Poros - Aegina
 • Audiosysteem van dag 2 t/m dag 7
Niet inbegrepen
 • Tafeldranken avondmalen
 • Tafeldranken tijdens minicruise dag 8
 • Middagmalen dag 1 en dag 9
 • Verblijftaksen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Plaatselijke fooien hotels € 20 pp.
 • Eventuele fueltoeslagen en/of luchthaventaksverhogingen

Hotels ***

We verblijven tijdens deze rondreis in goede 4-sterrenhotels met alle moderne comfort.

Ontdek de bakermat van de Europese beschaving!

Griekenland staat bekend om haar prachtige kusten, veelzijdige cultuur, mooie stranden en gastvrijheid. Het land heeft meer dan 300 dagen per jaar zon, the place to be dus om heerlijk tot rust te komen. Tijdens deze rondreis ontdekken we overblijfselen van de Griekse oudheid: de Akropolis in Athene, het orakelheiligdom in Delphi en het theater van Epidáuros. Maar ook de Byzantijnen en Ottomanen hebben hun sporen achtergelaten … Verder maken we ook een minicruise langs Poros, Hydra en Aegina. Ook de lokale specialiteiten komen ruimschoots aan bod. Zo beleven we dit prachtige land in al zijn facetten!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Brussel - Athene.

Vertrek in Tielt om 5u en transfer naar de luchthaven van Zaventem. Met een lijnvlucht van Brussels Airlines vliegen we naar Athene waar we kort na de middag aankomen. Onze lokale autocar brengt ons naar ons verblijfshotel. In de late namiddag starten we met een panoramische stadstour gevolgd door een Griekse avond met livemuziek en folkloristische dans. Overnachting in Athene.

Dag 2: Athene - Korinthe - Mycene - Náfplion.

Na het ontbijt bezoek aan dé bezienswaardigheid in Athene: de Akropolis en het nieuwe Akropolis Museum gelegen op een 156 meter hoge tafelberg. Op de Akropolis staan een aantal heilige tempels, allemaal gewijd aan een verschillende god, waarvan de belangrijkste godin Athene was. De belangrijkste gebouwen op de Akropolis van Athene zijn het Parthenon, de Nike-tempel, de Propyleeën en het Erechtheion. Daarna ontdekken we het stadscentrum van Plaka, met zijn kleine straatjes, Byzantijnse kerken en geanimeerde cafés. Middagmaal.

In de namiddag rijden we met onze lokale bus naar de Peloponnesos. Onze eerste stop is aan het kanaal van Korinthe, dat in opdracht van Ferdinand de Lesseps in de 19de eeuw werd gegraven. Verder naar Mycene voor een bezoek aan de archeologische site waarvan de Leeuwenpoort uit de 13de eeuw één van de blikvangers is. Aankomst in Náfplion voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Epidáuros - Nemea - Nafplion.

Na het ontbijt rijden we naar Epidáuros waar we de archeologische site en het museum bezoeken. Op de site staat een heiligdom gewijd aan de god Asklepios. Het theater, uit de 4de eeuw v. Chr., is een verrassend goed geconserveerd bouwwerk met 12.000 tot 14.000 zitplaatsen. Tijdens de zomer wordt dit theater nog steeds gebruikt voor voorstellingen. Vertrek richting Nemea voor het bezoek aan een lokale wijngaard met wijnproeverij. Met zijn zonnige, zuidelijke hellingen is Nemea hét wijngebied waar de beste Griekse wijnen vandaan komen. Middagmaal in Nemea Village.

Na de lunch wandeling door het historische centrum van Náfplion, een gezellig havenstadje. We eindigen deze dag met een bezoek aan een Oúzo distillerie en achteraf proeven we ook een glaasje van deze Griekse nationale drank. Daarna terug naar ons verblijfshotel in Náfplion voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Kalamáta - Olympiá.

Ontbijt en vertrek richting Kalamáta voor bezoek aan een kaasfabriek. Hier gaan we ontdekken hoe de kaas wordt gemaakt en gaan deze ook proeven. Daarna vertrekken we te voet richting de olijfperserij via het centrum van Kalamáta. Rondleiding in de olijfperserij met degustatie van verschillende olijfoliën. Middagmaal aan de kust.

Na de lunch vertrek naar Olympiá. Avondmaal en overnachting in Olympiá.

Dag 5: Olympiá - Delphi.

Ontbijt en bezoek aan de archeologische site en aan het Olympiá Museum, waar zich het beroemde Hermes standbeeld bevindt. Het is in Olympiá dat men om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen organiseerde. Sinds 776 v.Chr. werden de namen van de overwinnaars opgetekend, dat jaar is dan ook het begin van de Griekse tijdsrekening. Middagmaal.

Vertrek naar Delphi via de indrukwekkende brug van Rio Antorio. Intrek in ons verblijfshotel in Delphi en aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 6: Delphi - Kalambáka.

Ontbijt. ‘s Morgens bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. Het was in de klassieke oudheid één van de beroemdste cultusplaatsen van de god Apollo en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Middagmaal.

‘s Namiddags vertrek naar Kalambáka. Kalambáka is een dorp van witte vierkante huizen met rode daken, tussen groepjes groene bomen en tegen een achtergrond van grillige rotsen. Het is het ideale uitgangspunt voor ons bezoek aan het rotsklooster van de Metéora de volgende dag. Avondmaal en overnachting in Kalambáka.

Dag 7: Kalambáka - Athene.

Na het ontbijt ontdekking van de Meteoren en de imposante landschappen. De eeuwenoude kloosters liggen op de top van enorme rotsen waarvan men zou denken dat ze in de lucht zweven! Daar kunt u prachtige exemplaren van de Byzantijnse kunst bewonderen. We nemen de tijd om twee kloosters te bezoeken. Middagmaal. Retour naar Athene, transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene.

Dag 8: Cruise Hydra - Poros - Aegina.

Ontbijt. Transfer naar de haven van Pireus en inchecken voor een minicruise met bezoek aan de eilanden Poros, Hydra en Aegina. Poros is een vulkanisch eiland met veel groene vegetatie, gelegen nabij de kust van de Peloponnesos, dat de bezoekers charmeert met zijn pittoreske architectuur en gevarieerde landschappen. Hydra daarentegen is een rotsachtig eiland, met een kosmopolitisch en artistiek centrum, bekend om zijn unieke architectuur van de 18de en de 19de eeuw. Het eiland is volledig afgesloten voor autoverkeer. Tot slot ontdekking van Aegina, het grootste eiland bekend om zijn prachtige zandstranden, gezellige dorpjes, vissershavens, evenals zijn rijke geschiedenis en zijn gevarieerde landschappen. Middagmaal aan boord. Retour naar de haven van Pireus in de late namiddag en transfer naar ons verblijfshotel in Athene voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: Athene - Brussel - Tielt.

Ontbijt. In de late voormiddag transfer naar de luchthaven van Athene. Lijnvlucht van Athene naar Brussel. Eenmaal aangekomen in Brussels Airport brengt de Meibloemautocar ons terug naar Tielt.

Opmerking: volgorde programma kan aangepast worden volgens de vluchturen en onvoorziene omstandigheden.