M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Riviercruise Douro

8 dagen  -  di 4 juni t/m di 11 juni
Volzet
Riviercruise Douro

Reisformule

Datum

8 dagen | dinsdag 4 t/m dinsdag 11 juni 2019

Prijs per persoon

 • Hoofddek dubbel: € 2.180 
 • Hoofddek dubbel in single gebruik: € 3.596
 • Bovendek dubbel: € 2.590
 • Bovendek dubbel in single gebruik: € 4.334
 • Panorama Dubbel: € 2.850

gelieve ons te contacteren om meer info te krijgen over de locatie van de kajuit. Hieronder ziet u alvast het plan van het schip - via het fotoalbum kunt u het plan bekijken in een groter formaat.

Map Douro Schip

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 8

Inbegrepen
 • Lijnvluchten Brussel – Porto - Brussel
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • De cruise in de gekozen categorie en kajuit
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma
 • Muzikale animatie en show aan boord
 • Welkomstcocktail en -diner
 • Galadiner van de kapitein
 • All Ways Cocktail
 • De diensten van een cruise director
 • Een reeks voordrachten
 • Haventaksen (ca. € 35) en luchthaventaksen (ca. € 110)
Niet inbegrepen
 • Vervoer per luxe-autocar vanuit Tielt naar Zaventem (€ 25 p.p. = heen & terug)
 • Overige dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord).
 • Fooien aan boord (€ 12/persoon/dag) en tijdens de uitstappen.
 • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2019.
 • Verzekeringen.

Douro, vanuit Porto met Salamanca (Spanje)

Laat u betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdom van de Douro Vallei ... De Douro zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten. Hier staat de wieg van de beroemde Portowijn. De enige echte Porto is afkomstig uit de streek "Pais do Vinho",  land van de wijn. Landschappelijk, authentiek en cultureel is deze cruise een voltreffer! Excursies, folklore, typische maaltijden ... dit alles kan u ontdekken tijdens deze riviercruise.

Troeven

 • ALL INCLUSIVE CRUISE: alle excursies en dranken aan tafel inbegrepen!
 • Met Nederlandstalige wijnspecialist.
 • Speciaal door All Ways georganiseerde Fado avond.
 • Luxe-schip 5*: de meeste kajuiten beschikken over grote panoramische schuiframen.
 • Uitstekende keuken met dranken inbegrepen bij de maaltijden aan boord.
 • Mogelijkheid tot verlenging na de cruise in Porto (indien gewenst).

Hoogtepunten

 • Porto, 2e stad van Portugal met Vila Nova de Gaia en de vele wijnkelders.
 • Prachtige tuinen en paleis van Mateus.
 • Het middeleeuwse dorpje Castelo Rodrigo.
 • Salamanca, mooiste stad van Spanje.
 • Varen in de Douro Vallei tussen de wijngaarden en bezoek aan een typisch wijnlandgoed.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Brussel - Porto. 

Vertrek vanaf garage de Meibloem in Tielt naar de luchthaven van Zaventem (optioneel). Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/S Douro Serenity. Welkomstcocktail en -diner.

Dag 2: Porto - Regua - Pinhao. 

In de ochtend worden de trossen losgegooid en varen we door de Dourovallei waar kleine dorpjes, als het ware middenin olijf- en wijngaarden, lijken te liggen. Lunch aan boord.

In de vroege namiddag bereiken we Régua, poort tot de wijnregio Alto Douro (Hoge Douro). Vertrek op excursie naar Lamego, één van de meest historische steden van de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad: kathedraal uit de 12de eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelruïne (buitenaanzicht). We bezoeken er de bekende bedevaartkerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap die leidt naar de kathedraal werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met azulejos. Bovenaan de kerk hebben we een prachtig uitzicht over de streek. Mogelijkheid om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ’s Avonds diner in een prachtig wijnlandgoed, waarna terugkeer en overnachting aan boord in Pinhão.

Dag 3: Vega Terron - Castelo Rodrigo. 

’s Morgens vaart het schip naar Vega Terrón, gelegen aan de Spaanse grens, door de diepe valleien van de Douro, verbreed door opeenvolgende dammen die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit produceren voor gebruik in Portugal. Lunch aan boord.

In de namiddag, vertrekken we op excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert het middeleeuws dorp van Castelo Rodrigo het plateau, dat zich uitstrekt over Spanje in het oosten en de diepe Dourovallei in het noorden. Castelo Rodrigo draagt de sporen van enkele territoriale conflicten met zich mee. We voelen nog steeds de sfeer van de Joodse gemeenschap die er tijdens de inquisitie in alle rust samenleefde met de christelijke gemeenschap. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met zijn 16de eeuwse huizen met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds galadiner van de kapitein en overnachting aan boord.

Dag 4: Vega Terron - Salamanca - Barca d'Alva. 

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed voor de pracht en praal van haar oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit gesticht in 1215 op het plein ‘Patio de las Escuelas’. Bezoek aan de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16de en 18de eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijkversierde gewelven. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad.

Vrije tijd in de namiddag. Flaneer door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in de late namiddag in Barca d’Alva. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Lamego - Regua. 

‘s Morgens vroeg vaart het schip richting Régua. Lunch aan boord.

Aankomst in de namiddag, waarna vertrek voor een bezoek aan het Paleis van Matheus, een elegant herenhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi bestaande uit bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord in Régua, diner en overnachting.

Dag 6: Regua - Porto.

’s Morgensvroeg vertrek van M/S Douro Serenity uit Régua richting Porto. Lunch aan boord. Aankomst in de namiddag en vertrek per autocar voor een bezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier als getuige van een tweeduizend jaar oude geschiedenis. Haar historisch centrum prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog.

In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17de en 18de eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. De kapel van het Heilig Sacrament, die uitgeeft op de linkerzijde van het dwarsschip, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk. We eindigen het bezoek aan de stad met een proeverij in één van de wijnkelders van de stad. s ’Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7: Porto.

Het schip blijft in Porto liggen. In de voormiddag vertrek per autocar naar Guimarães, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het largo da Oliveira, een opmerkelijk goed bewaard middeleeuws complex en bezoek aan het paleis van de hertogen van Bragança, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne.

In de namiddag, vrije tijd om op eigen houtje Porto verder te verkennen of te genieten van de laatste momenten aan boord van de Douro Serenity. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

Dag 8: Porto- Brussel. 

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel. U kunt kiezen om opnieuw per luxe-autocar naar Tielt te komen.

Onze boot: DOURO SERENITY

De Portugese rederij Douro Azul staat garant voor een jarenlange traditie op de Douro. De Douro Serenity is één van de recentste schepen van deze rederij.

Ze biedt haar passagiers 63 buitenkajuiten, die verdeeld zijn over 3 dekken. Alle kajuiten/suites zijn ruim (tussen 14 m² en 30 m²) en uitgerust met badkamer met douche/toilet en airco. Er zijn ook 6 Junior Suites op het bovendek met een oppervlakte van 22 m² en 2 Master Suites van 30 m². Alle Suites beschikken over een ‘French Balcony’. Alle kajuiten op het bovendek en hoofddek beschikken over grote panoramische schuiframen, die naar beneden kunnen geschoven worden (tot de helft). Deze kajuiten hebben een oppervlakte van 15 m². Op het benedendek zijn de kajuiten iets kleiner (14 m²) en ook de ramen zijn kleiner en kunnen niet geopend worden.

Het restaurant ontvangt de passagiers in één enkele dienst en stelt een uitstekende keuken voor met alle dranken inbegrepen bij de maaltijden. Verder heeft het schip een zonnedek, zwembad, lift, een mooi salon, een fitness en een spa.