M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Zeecruise IJsland

Reisformule

Datum

14 dagen | woensdag 3 t/m dinsdag 16 juli 2019

Prijs per persoon

CAT

BESCHRIJVING

BEZETTING

IJSLAND

A

Binnenkajuit Standaard 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 2.440

B

Binnenkajuit Comfort 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 2.630

C

Binnenkajuit Superieur 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 2.870

D

Binnenkajuit Premium 2 lage bedden

2

€ 3.060

E

Buitenkajuit Standaard 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 3.100

F

Buitenkajuit Select 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 3.440

G

Buitenkajuit Comfort 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 3.630

H

Buitenkajuit Superieur 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 3.780

I

Buitenkajuit Premium 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 3.980

J

Junior Suite 2 lage bedden of 1 groot bed

2

€ 4.500

K

Grande Suite 1 groot bed

2

€ 5.200

S

Single Buitenkajuit Standaard

1

€ 5.270

Verblijfsformule

Volpension vanaf dag 1 t/m dag 14.

Inbegrepen
 • De transfers per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse  steden naar Zeebrugge en terug
 • De haventaksen (€ 90 op vandaag),  variabel en aan wijzigingen onderhevig
 • De cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie
 • Volpension (ontbijt, middagmaal, namiddagkoffie of thee en gebak, diner en laatavondsnacks)
 • Huiswijn en water in karaf tijdens middagmaal en diner
 • Captain’s cocktail & Gala Diner, All Ways cocktail
 • Koffie- en theestation tijdens de dag ( zelfbediening)
 • Een uitgebreid programma lezingen door onze voordrachtgevers
 • Dagelijkse avondshows en animatie overdag
 • Tweetalige cruisedirector en All Ways begeleiding (Nederlands/Frans)
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • Gebruik van sauna, gym, ligstoelen en zwembad
 • Vervoer van de bagage bij inscheping en ontscheping
 • BTW.
Niet inbegrepen
 • Overige dranken aan boord
 • Dranken (andere dan deze die vermeld zijn)
 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

IJsland, het land van vuur en ijs.

Ontdek het geologische wonderland, IJsland: een eiland boordevol vulkanen, kristalhelder water en mysterie. Hier vormen dampende vulkaanlandschappen, spuitende geisers, gele zwavelbronnen, roodgekleurde lava, donderende watervallen, een fotogeniek landschap dat zijn weerga niet kent!

Ontdek het ongebruikelijke reliëf van Gründarfjordur, bezoek de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, met zijn magnifieke geisers en laat u verrassen door de fantastsiche Godenwaterval, "Godafoss". U ziet eveneens de ongelofelijke mooie Shetland- en Faeröer eilanden, met hun buitengewone flora en fauna alvorens uw cruise in schoonheid te eindigen in de oude stad van Kirkwall, de Vikinghoofdstad van Orkeny! 

Deze reis is in samenwerking met All Ways Cruises. 

Hierbij een timing van deze 14-daagse zeecruise:

 

Datum

Aanleghaven

Aankomst

Vertrek

1

Woensdag 3 juli

ZEEBRUGGE

 

13.00

2

Donderdag 4 juli

OP ZEE

 

 

3

Vrijdag 5 juli

LERWICK (Verenigd Koninkrijk)

08.00

14.30

4

Zaterdag 6 juli

OP ZEE

 

 

5

Zondag 7 juli

HEIMAEY (IJsland)

12.00

19.00

6

Maandag 8 juli

REYKJAVIK (IJsland)

07.00

22.00

7

Dinsdag 9 juli

GRUNDARFJORDUR (IJsland)

08.00

19.00

8

Woensdag 10 juli

ISAFJORDUR (IJsland)

07.00

16.00

9

Donderdag 11 juli

AKUREYRI (IJsland)

07.00

13.30

10

Vrijdag 12 juli

SEYDISFJORDUR (IJsland)

08.00

13.00

11

Zaterdag 13 juli

TORSHAVN (Faröer Eilanden)

12.00

18.00

12

Zondag 14 juli

KIRKWALL (Verenigd Koninkrijk)

12.00

17.00

13

Maandag 15 juli

OP ZEE

 

 

14

Dinsdag 16 juli

ZEEBRUGGE

08.00

 

Reisprogramma

Dag 1: Zeebrugge

Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 13u. 

Dag 2: Op zee

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

Dag 3: Lerwick (Shetland Eilanden (GB))

De Shetlandeilanden zijn al eeuwenlang het middelpunt van de Noordelijke zeeën. Eén van de grote aantrekkingspunten van dit eiland, is vooral zijn indrukwekkende rotsachtige kust, met spectaculaire vogelkolonies en schitterende stranden. De dichtheid en de bloei van de fauna (de grootste populatie van otters ter wereld) is het bewijs van het goede natuurbehoud.

Facultatieve excursies:

1: Shetland, Jarlshof en vogelkliffen • Ongeveer 4u 

De stad is opgetrokken in steen, met smalle geplaveide straatjes die de bewoners bescherming boden tegen strenge winterstormen. U reist naar het zuiden via de kustweg, passeert de ene nederzetting na de andere en maakt een stop voor een mooi uitzicht op het onbewoonde eiland Mousa. Bewonder de Broch (ronde, stenen toren). Van Sandwick is het een korte rit tot Jarlshof Settlement in Sumburgh, een van de interessantste overblijfselen van een woning uit de ijzertijd in Schotland. Vanaf hier rijdt u langs de kust naar het Sumburgh Head RSPB reservaat in het uiterste zuidelijke puntje van de Shetlandeilanden. Sumburgh Head huisvest een kolonie van ± 5000 vogels, die in de kliffen gaan broeden. Vroegboekprijs per persoon: € 59 (aan boord € 65)

2: Panorama van westelijk Shetland • Ongeveer 3u30 

U bezoekt Lerwick, zijn stadhuis en enkele andere opmerkeljike gebouwen en zet uw weg voort naar Scalloway. Onderweg korte halte bij Clickimin Broch, een fantastisch uitzichtpunt. U komt toe in Scalloway, de 2e grootste nederzetting van het eiland, maar veel ouder dan Lerwick. Het wordt beheerst door de ruïnes van een kasteel, gebouwd in 1600 door graaf Patrick Stewart, een machtige wreedaard. Bezoek aan het Scalloway museum. Een halte wordt voorzien bij de paardenstoeterij Carol’s Ponies. Vertrek naar het noorden, naar Shetland Jewellery. Bewonder de unieke, Keltische en Noors geïnspireerde juwelen. Vroegboekprijs p.p.: € 49 (aan boord € 54)

Dag 4: Op zee

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

Dag 5: Heimaey (Vestmannaeyjar archipel - IJsland)

Het eiland Heimaey is het enige bewoonde eiland in de Vestmanna archipel en bestaat nog steeds dankzij haar bevolking en internationale hulp die na de uitbarsting van de vulkaan Helgafell in 1973 de lavastroom gestopt hebben. Het 13 km² grote eiland is nu een ornithologisch paradijs.

Facultatieve excursies:

3: HEIMAEY - pompei van het noorden • Ongeveer 3u 

U passeert hoge kliffen waar o.a. papegaaiduikers, zeekoeten en stormvogels zich genesteld hebben. Verder via het westelijk gedeelte van het eiland, van waaruit u de meest recente eilandjes die gevormd werden door vulkanische eruptie kan aanschouwen. Het jongste, Surtsey, is ontstaan in 1963 (UNESCO). Halte bij de kliffen van Stórhöfði, dat in de zomer bevolkt wordt door de grootste kolonie papegaaiduikers. U stopt tussen de 2 belangrijkste vulkanen, Helgafell en Eldfell. U doorkruist de nieuwe, gestolde lavavelden tot aan de krater. Volgende halte, het houten kerkje Skansinn. U eindigt met een bezoek aan de unieke archeologische site, Pompeï van het Noorden. Hier komt u meer te weten over de geschiedenis en het leven na de uitbarsting van 1973.

Vroegboekprijs per persoon: € 99 (aan boord € 109) - Combinatie mogelijk met excursie 5.

4: eiland Rondvaart • Ongeveer 2u 

Per boot vaart u de haven uit die omgeven wordt door hoge kliffen die tal van vogelkolonies huisvesten. Miljoenen vogels verblijven hier in de zomermaanden. U vindt er o.a. jan-van-genten, atlantische papegaaiduikers, zeekoeten en tal van andere soorten terug. Indien u geluk hebt, zal u ook walvissen, orka’s, dwergvinvissen en witsnuitdolfijnen spotten. Na de vogelkliffen, navigeert u verder naar de Klettshellir grot, waar met een instrument aan boord muziek gespeeld zal worden. De akoestiek is er buitengewoon fantastisch! Vroegboekprijs per persoon: € 80 (aan boord € 88)

5: Bootsafari • Ongeveer 2u 

Het schip laveert door smalle grotten, waaronder de « Eider Duck Cave ». De naam is afgeleid van het groot aantal eidereenden die zich in de nabijheid nestelen. De poort van Aegis, genoemd naar de Noorse zeegod, is een immense, extreem diep gelegen grot waar we diep in laveren om de prachtige decoratie van de basalten zuilen te kunnen bewonderen. We eindigen met de «Roomy Cliff Cave». Ze is ruim en beschikt over een uitstekende akoestiek. Tijdens deze excursie komt u in aanraking met de lokale fauna. Vroegboekprijs p.p.: € 155 (aan boord € 171) - Combinatie mogelijk met excursie 3.

Dag 6: Reykjavik (IJsland)

Aanmeren van 7u van 22u.

IJsland is één van de weinige landen ter wereld waar het vulkanisme nog het meest actief is. U ziet het aan de spectaculaire landschappen: lava, warme bronnen en geisers. Reykjavik, «de baai van de rook», is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Bewonder tal van natuurlijke bezienswaardigheden!

Facultatieve excursies:

6: de gouden cirkel • Ongeveer 8u30 

U begint met een bezoek aan het nationaal park van Thingvellir (UNESCO) dat aan de top staat van IJslands meest bezochte plaatsen. Vanaf de top van de kloof van Thingvellir geniet u van een overweldigend panorama over bergen, lavavelden en wilde bloemen. Vertrek naar Gullfoss, de «Gouden waterval», vermaard om zijn prachtige regenbogen die een gouden schijn geven aan de waterval bij zonnig weer. Verder naar het geothermisch actief gebied Geysir, waaraan alle spuitende warmwaterbronnen hun naam danken. Dit zijn de geisers waarvan gewelddadige stralen van warm water en stoom met regelmatige tussenpozen opspuiten. Na de lunch en op de terugweg naar Reykjavik passeert u het warmwater reservoir Perlan (de parel). Vroegboekprijs per persoon: € 140 (aan boord € 154)

7: Reykjavik en krysuvik • Ongeveer 4u30 

U start met een fotostop bij Kleifarvatn, het diepste meer van het land.  Volgende halte, het geothermisch gebied Krýsuvík. Een sterk ruikende zwavelgeur, afkomstig van de zwavelbaden en kokende modderpoelen, komt u hier tegemoet. De rit gaat verder naar Reykjavik en het warmwaterdistributiecentrum Perlan van waar u een interessant panoramisch uitzicht hebt over de stad. Ontdek eveneens het historische hart van Reykjavik en zijn imposante kerk Hallgrimskirkja. Een laatste stop wordt voorzien bij de concertzaal Harpa, met zijn indrukwekkende geometrische architectuur. Vroegboekprijs p.p.: € 75 (aan boord € 83) - Combinatie mogelijk excursies 8 en 9.

8: Avontuur in 4x4 • Ongeveer 4u 

Deze sportieve 4x4-tocht gaat naar plaatsen waar natuurkrachten, doorheen de geschiedenis, zich moeiteloos een weg hebben gekerfd. Kort na het verlaten van Reykjavík, beklimt u de berg Úlfarsfell. Geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en de baai. Ontdek Hengill, een vulkaan die nog steeds actief is en gekend is voor zijn pruttelende hete waterbronnen en stoompluimen die her en der uit de grond komen. U passeert de geothermische centrale van Nesjavellir en last een pauze in bij een uitzichtpunt met zicht op het Thingvallavatn meer en de indrukwekkende regio Blaskogar, «Blauw Bos». U baant zich een weg door verlaten gebieden, via het «Duizend water»-pad. Plaatsen zijn beperkt, in het Engels gegidst. Vroegboekprijs per persoon: € 195 (aan boord € 215) - Combinatie mogelijk met excursie 7.

9: reykjavik en zijn warmwaterbronnen • Ongeveer 3u30

IJsland beschikt over tal van warmwaterbronnen die door de locals het hele jaar door bezocht worden. Maak gebruik van deze excursie om u te ontspannen in het warme water met temperaturen die variëren tussen 29 en 43°. Vervolgens maakt u een panoramische rit door Reykjavik. U ziet o.a. de imposante kerk Hallgrimskirkja, de kleurrijke wijken van de oude stad, de Universiteit en het meer Tjörnin, een paradijs voor vogels. Tot slot passeert u het beroemde huis van «Hofdi» waar de vergadering tussen Ronald Reagan en Gorbachov heeft plaatsgevonden.

Vroegboekprijs per persoon: € 80 (aan boord € 88)

Combinatie mogelijk met excursie 7.

Dag 7: Grundarfjordur (IJsland)

Gründarfjordur ligt ten noorden van Reykjavik, op het schiereiland Snaeffelsnes en wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s van IJsland. Gründarfjordur is een klein dorp dat beschut ligt in een mooie baai. Het is de uitvalsbasis is voor prachtige excursies waarbij u in aanraking komt met de lokale flora en fauna.

Facultatieve excursies:

10: DE MYSTIEKE CHARME VAN SNAEFFELSNESS • Ongeveer 8u30

U gaat op weg naar Snæfellsjökull. Jules Verne gaf bekendheid aan deze berg door het schrijven van zijn roman «Reis naar het centrum van de aarde». Halte bij het strand van Djúpalónssandur. Korte wandeling op het kiezelstrand vlakbij de Atlantische Oceaan. Korte busrit langs de kliffen van Lóndrangar tot aan het vissersdorpje Arnastapi. Ontdek een ornithologisch paradijs en interessante lavaformaties. Lunchpauze. Verder naar Búdir, gekend om zijn zwarte lavastromen en ongebruikelijke gele zandstranden. Stop in Helgafell met zijn «Heilige Berg», waar u een frisse neus kan halen. In de vissershaven Stykkishólmur geniet u van vrije tijd. Vroegboekprijs per persoon: € 197 (aan boord € 217)

11: wonderen van het westen •Ongeveer 4u30

U gaat op weg naar Snæfellsjökull, door velen beschouwd als de mooiste gletsjer van het land. Jules Verne gaf bekendheid aan deze berg door het schrijven van zijn roman «Reis naar het centrum van de aarde». Halte bij het strand van Djúpalónssandur. Korte, verfrissende wandeling op het kiezelstrand vlakbij de Atlantische Oceaan. Korte busrit langs de kliffen van Lóndrangar tot aan het vissersdorpje Arnastapi. Ontdek een ornithologisch paradijs en interessante lavaformaties. Verder naar Búdir, gekend om zijn zwarte lavastromen en ongebruikelijke gele zandstranden. Vroegboekprijs per persoon: € 110 (aan boord € 121) - Combinatie mogelijk excursies 12 & 13.

12: BOOTTOCHT NAAR DE EILANDEN VAN BREIDAFJORDUR •Ongeveer 4u 

Panoramische rit naar Stykkishólmur, van waaruit de boottocht vertrekt. Deze duurt ongeveer 2 uur en brengt u naar het zuidelijke gedeelte van de eilandengroep. U komt terecht in een aparte wereld van schitterende rotsformaties en kliffen die diverse soorten vogels huisvesten, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met wat geluk, ziet u papegaaiduikers, aalscholvers, zeehonden en zeearenden. De kapitein en zijn bemanning tonen u met plezier de vele bezienswaardigheden en voorzien u van de nodige uitleg. Eenmaal terug in Stykkishólmur, geniet u van vrije tijd en keert per bus terug. Vroegboekprijs per persoon: € 112 (aan boord € 123). Combinatie mogelijk met excursie 11.

13: op zoek naar papegaaiduikers •Ongeveer 1u30 

U scheept in aan boord van een charmant bootje en gaat op weg naar het Melrakkaey eiland, bekend als broedplaats voor kolonies papegaaiduikers in de zomermaanden. Uw schipper laveert zo dicht mogelijk bij de kliffen opdat u ware close-ups krijgt van deze prachtige vogels in hun habitat. U vaart eveneens rondom het eiland, waardoor u ook andere soorten te zien zoals alken, etc. Op de terugweg naar de kade zal de majestueuze berg Kirkjufell zich aan u openbaren. U doorkruist het pittoreske dorpje Grundarfjördur met op de achtergrond Het opmerkelijk en gracieus Helgrindur gebergte. Vroegboekprijs per persoon: € 80 (aan boord € 88).

Combinatie mogelijk met excursie 11.

Dag 8: Isafjordur (IJsland)

Deze plaats «aan het einde van de wereld» is alleen bewoonbaar op de vlakke stukken kust. Ondanks de weinige inwoners en de nogal afgelegen ligging, straalt het stadje een echte stedelijke en men zou zelfs durven zeggen “internationale sfeer” uit. De vogels broeden er in grote kolonies op de duizelingwekkende kliffen.  

Facultatieve excursies:

14: LEVEN EN CULTUUR IN ISAFJORDUR • Ongeveer 3u 

U verlaat het centrum van Isafjördur en begeeft zich naar het Osvör museum voor een bezoek aan een oude vissershut. U vindt er interessante relikwieën terug en krijgt inzage in het leven van toen. In Bolungarvik bezoekt u een kerk. Passage door de vallei van Tungudalur. Aanschouw prachtige watervallen omgeven door velden met wilde bloemen. Eenmaal terug in Isafjordur, is er een beknopte stadsrondrit voorzien langs de vele houten huisjes die vandaag interessante musea herbergen. Als afsluiter bezoeken we één van deze musea. Degustatie van gedroogde vis en een glaasje schnaps. Vroegboekprijs per persoon: € 95 (aan boord € 105)

Combinatie mogelijk met excursies 15 en 16.

15: POOLVOSSEN EN LAWINES • Ongeveer 3u 

Súðavík, met haar 200 inwoners, werd aan het einde van de 19e eeuw als dorp geregistreerd, toen Noorse vissers in de Álftafjörður twee walvisstations oprichten die voor de nodige werkgelegenheid zorgden. In het centrum van het dorp bevindt zich het «Arctic Fox Centre», dat zowel een onderzoekscentrum, museum en café herbergt. Hier, leert u een en ander over de Arctische vos, het enige inheemse dier van IJsland, en de relatie tussen mens en dier doorheen de eeuwen. Een koffiepauze wordt ingelast. Vervolgens bezoekt u het fraaie, historisch beladen kerkje, dat geschonken werd door Noorse walvisjagers. Hier geniet u van een muzikaal IJslands optreden. Vroegboekprijs per persoon: € 105 (aan boord € 116) - Combinatie mogelijk met excursie 14.

16: boottocht naar vigur • Ongeveer 3u 

Vigur is een charmant eilandje van 2 km lang op 400 m breed. In de lente is het een broedplaats voor ontelbare vogels. Men leeft hier van de oogst van dons, die gebeurt wanneer de eidereenden hun nesten bouwen. Op het eiland zijn er nog overblijfselen van de oude landbouwmethodes te zien zoals de enige windmolen van het eiland, gebouwd in 1840 en tot 1917 in gebruik. Ook de huizen dateren uit de 19e eeuw. Koffie en gebak worden geserveerd in een oude stal die prachtig werd omgebouwd tot een aangename ontvangstruimte. Vroegboekprijs per persoon: € 120 (aan boord € 132) - Combinatie mogelijk met excursie 14.

Dag 9: Akureyri

Gelegen aan het einde van een magnifieke fjord over een lengte van 40 km ontplooit zich Akureyri aan de oevers van de Eyafjordur. Aanschouw zijn prachtige gekleurde huisjes met op de achtergrond de stralen van de middernachtzon. De stad wordt het hele jaar door omgeven door besneeuwde bergtoppen.

Facultatieve excursies:

17: Juwelen van het Noorden • Ongeveer 5u 

Deze fantastische excursie verenigt alle hoogtepunten van het noorden van IJsland: van het magische Myvatn meer dat duizenden vogels een thuis biedt; tot Námaskarð, een geothermisch veld bezaaid met stoompluimen, solfataren, fumarolen en kokende modderpotten; tot de «zwarte kastelen» van Dimmuborgir, waar lavaophopingen vreemde vormen hebben aangenomen en diverse grotten hebben gevormd en tot de pseudokraters van Skútustaðir, ontstaan door gasexplosies doordat kokende lava vloeide over het moerasland dichtbij het meer. Ook een bezoek aan de Godafoss waterval «Godenwaterval» mag niet ontbreken! Vroegboekprijs per persoon: € 110 (aan boord € 121)

18: DE NATUURLIJKE BADEN VAN MYVATN • Ongeveer 5u 

Het Myvatn meer is één van de grootste natuurlijke schatten van Europa. Het meer is ontstaan uit een opeenvolging van vulkanische eruptie en aardbevingen, jaar in jaar uit. Het landschap rondom het meer is werkelijk spectaculair. In 2004 opende het « Mývatn Nature Baths » haar deuren. U kunt baden en relaxen in de warme stoom die komt vanuit de barsten van de aarde. Het warme water bevat een unieke mix van mineralen en geothermale micro-organismen, die goed zijn voor lichaam en geest. Op de terugweg is er nog een stop voorzien aan de Godafoss-waterval. Vroegboekprijs per persoon: € 130 (aan boord € 143)

19: WALVISSEN SPOTTEN • Ongeveer 2u30 

De Eyjafjörður fjord is smal en diep en de perfecte uitvalsbasis om per zodiac op ontdekkingstocht naar walvissen te gaan. In Akureyri is de kans om walvissen te spotten zeer groot. Diverse soorten kunnen hier gespot worden waaronder de blauwe vinvis, bultrug, noordse vinvis en dwergvinvis. De plaatsen zijn beperkt, excursie in het Engels. Vroegboekprijs per persoon: € 150 (aan boord € 165)

Dag 10 - SEYDISFJORDUR (Islande)

Dit verafgelegen dorp telt slechts 800 inwoners. Door de oude houten huisjes in een typische Noorse stijl, straalt dit dorp een speciale sfeer uit. U krijgt het gevoel dat u terugreist in de tijd. Ook de omliggende natuur is adembenemend mooi. Dit is de plaats bij uitstek om IJsland op een mooie manier te begroeten.

Facultatieve excursies:

20: Trektocht «op zoek naar watervallen»

De natuur rondom de stad Seydisfjordur wordt gekenmerkt door vele watervallen. U bezoekt de verlaten stad van Vestdalseyri, die bewoond werd tussen 1851 en 1963 toen er zich een walvisstation bevond. We wandelen in de richting van de magnifieke waterval.

Vroegboekprijs per persoon: € 89 (aan boord € 98)

21: HET schilderachtige oosten

Op weg naar Egilsstadir, het commerciële centrum van Oost-IJsland. Van hieruit boordt u het meer Lagarfljot af, het op twee na grootste meer van het land. Het is beroemd om de gigantische slang die zich op de bodem van deze melkachtige diepten bevindt! U rijdt verder langs de schilderachtige oevers van het meer, met de prachtige waterval, Hengifoss, op de achtergrond. Dit is een van de hoogste watervallen van IJsland. U neemt de route naar Skriduklaustur, een aantrekkelijk en eigenaardig huis gebouwd van basaltblokken en wit cement. Tegenwoordig dient het als verblijfplaats voor schrijvers en artiesten. De volgende halte is Valthjofsstadur, een kerk uit de 13e eeuw en de herenboerderij Fljótsdalur. De kerk werd ingewijd in 1966 en bevat veel waardevolle voorwerpen, waaronder een kelk en een pateen. Vroegboekprijs per persoon: € 119 (aan boord € 131)

22: HET NATUURRESERVAAT SKALANES

Skalanes is een privédomein van 1.250 ha groot. Het werd speciaal ontworpen om het milieu, de geschiedenis en cultuur van IJsland te bestuderen en wordt beschouwd als een model voor duurzaam toerisme. Niet minder dan 47 vogelsoorten kunt u hier waarnemen. Eidereenden nestelen zich hier in grote getale rond de waterplas. Wanneer de kuikens het nest verlaten, worden hun ultralichte pluimpjes handmatig opgeraapt. De plaatsen zijn beperkt. Vroegboekprijs per persoon: € 165 (aan boord € 182)

Dag 11: Thorshavn (Faeröereilanden).

In het noordoosten van de Atlantische Oceaan, halfweg tussen de Shetland-eilanden en IJsland, liggen de Faeroëreilanden. Deze eilandengroep van 18 kleine eilandjes telt slechts 43.000 inwoners maar bezit het hart en de trots van de natie.

23: fantastische faroer eilanden • Ongeveer 4u30 

U verlaat Thorshavn en rijdt noordwaarts via idyllische dorpjes en passeert een oud walvisstation in Air. U passeert vervolgens Eioi en steekt het gebergte Gjogv over. Onderweg geniet u van een prachtig uitzicht op twee fraaie basaltzuilen « De Reus en de Heks ». Daarnaast krijgt u de hoogste berg van de Faeröer Eilanden te zien, Slaettaratindur (882m). In Gjogv in een lokale taverne wordt u getrakteerd op pannenkoeken en koffie. Vroegboekprijs per persoon: € 60 (aan boord € 66)

24: boottocht vestmanna • Ongeveer 4u 

De bus brengt u naar het dorp Vestmanna, waar u inscheept op een boot stapt om op weg naar de vogelkliffen te gaan. U vaart langs een klif in een smalle kloof, waar de rotswanden aan beide zijden verticaal oprijzen. De boot gaat langzaam één van de vele grotten binnen, en van het ene op het andere moment verdwijnt het daglicht. De boot stopt heel even, zodat u het landschap kunt aanschouwen en bewonderen. Na de boottocht keert u terug naar Tórshavn via de bergweg. Halte bij een uitzichtpunt met zicht over de hoofdstad. Vroegboekprijs per persoon: € 99 (aan boord € 109)

25: trektocht in de bergen • Ongeveer 3u

Per bus wordt u langs het Kaldbakfjord geleid. Aanschouw prachtige watervallen. Via een tunnel rijdt u naar Kollafjørður, verder noordwaarts door een vallei om tenslotte te stoppen boven aan de basaltkolommen van Streymoy. Hier, 280 meter boven zeeniveau begint uw wandeling, naar de top van de berg. Vanaf de top openbaart zich een prachtig landschap van diverse rotsformaties en een panoramisch uitzicht op het eiland Vágar. U stopt bij diverse kleine meren alvorens de afdaling van de berg terug in te zetten. De plaatsen zijn beperkt, excursie in het Engels. Vroegboekprijs per persoon: € 42 (aan boord € 46)

Dag 12: Kirkwall (Orcaden)

De Orcaden verrassen en laten u sprakeloos achter! Geniet van een prachtig uitzicht op getormenteerde rotsen, prehistorische dorpen van meer dan 5000 jaar oud, mysterieuze menhirs, vreemde vogels, gezonken slagschepen, etc. Er is voor elk wat wils!

Facultatieve excursies:

26: skara brae en skail house • Ongeveer 4u 

U rijdt door een mooie plattelandsregio en heuvelachtige heide tot aan de Standing Stones of Stennes (steencirkel uit het neolithicum) en de Ring of Brodgar (ceremoniële ring), UNESCO geklasseerd. Vervolgens bezoekt u Skara Brae, het best bewaarde neolitische dorp in Noord-Europa. Haar vestingen, die dateren uit het stenen tijdperk, werden tijdens de prehistorie bedekt met drijfzand. 5000 jaar later in 1850 werden ze, nog volledig intact, door een storm blootgelegd. De reis wordt voortgezet in de richting van Skaill House, een landhuis uit 1620. Een spookhuis, volgens de legende. Vroegboekprijs per persoon: € 55 (aan boord € 61)

27: Panoramische kustrondrit Noord-Orkney • Ongeveer 4u 

U verlaat Kirkwall en volgt de historische kusten van Scapa Flow tot aan de indrukwekkende Standing Stones of Stenness  (steencirkel uit het neolithicum). Korte koffiepauze met gebak. Verder naar het getijdeneiland Brough of Birsay met zijn spectaculaire, wilde kliffen van Marwick Head, waar duizenden vogels hun toevlucht vinden. Aanschouw typische, dramatische landschappen, op weg naar de kliffen van Yesnaby. Tenslotte passeert u de Ring of Brodgar, een ceremoniële ring uit het bronzen tijdperk. Vroegboekprijs per persoon: € 49 (aan boord € 54)

Dag 13: Op zee

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

Dag 14: Zeebrugge

Aankomst voorzien omstreeks 08u30. Ontscheping na het ontbijt. Per luxeautocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

N.B.: Alle excursies zijn facultatief en betalend.

Belangrijk: Door weersomstandigheden kunnen de uitstappen en de vaarroutes aangepast worden. Hierover beslist de kapitein, die steeds zijn uiterste best doet om een goede oplossing te vinden voor de passagiers. Het programma kan gewijzigd worden als gevolg van culturele manifestaties of omwille van technische redenen.

Ons hotel: MS BERLIN, EEN SCHIP OP MENSENMAAT

De MS Berlin is een klein schip “op mensenmaat”. Dit cruiseschip kan aan maximaal 400 passagiers plaats bieden, waardoor er aan boord een gezellige en warme sfeer heerst. Dit verbazingwekkende schip van FTI Cruises vormt een perfecte combinatie van kleinschaligheid en gevarieerde faciliteiten. Het huiselijke karakter is de grootste aantrekkingskracht van de MS Berlin.

De MS Berlin beschikt over 206 comfortabele kajuiten waarvan 152 buitenkajuiten en 6 suites. Het kwaliteitsvolle meubilair in warme mahonie houttinten en het functioneel ontwerp zorgen voor een zeer aangenaam gevoel.

Sommige kajuiten beschikken over een tweepersoonsbed, andere over twee aparte bedden (raadpleeg het dekplan). Een aantal kajuiten beschikken over een extra bovenbed dat een derde persoon toelaat (bij een bezetting van twee personen wordt dit dichtgeplooid).

Het schip is (beperkt) toegankelijk voor rolstoelen. Slechts twee standaard kajuiten op  het B-deck (kajuit 409 en 410) zijn voorzien van aangepaste faciliteiten zoals brede deuren zonder verhoog. De badkamer is niet aangepast. Vier dekken zijn toegankelijk per lift.

Faciliteiten aan boord
 • 2 Restaurants / 3 bars / Showlounge
 • Bibliotheek met internetruimte / Buitenzwembad / Fitnesscentrum
 • Schoonheidssalon
 • Excursiebureau
 • Receptie
 • Boetiek
 • Ziekenboeg
Technische fiche
 • Vlag: Malta
 • Bouwjaar: 1980, renovatie in 2006 en 2014
 • Lengte:  139 m  - Breedte: 17,5 m  -  Gewicht: 9570 ton
 • Gemiddelde snelheid: 15 knopen - Stabilisatoren
 • Klasse: German Loyd
 • Bemanning: 180 internationale personeelsleden
 • Satelliet communicatie
 • 7 dekken - Aantal kajuiten: 206
 • De liften hebben toegang tot elk dek, behalve tot het Bridge, Sun- en D-deck
 • Aangepaste faciliteiten mindervaliden: neen
 • Wasserij / Ziekenboeg
 • Netstroom: 220 V, 110 V in de badkamers

Hier een plan van het schip:

Map Schip MS Berlijn Zeecruise Ijsland De Meibloem