M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Zeecruise Spitsbergen & Lofoten

13 dagen  -  do 30 juli t/m di 11 augustus
i.s.m. met All Ways Cruises
Zeecruise Spitsbergen & Lofoten

Reisformule

Datum

13 dagen | donderdag 30 juli t/m dinsdag 11 augustus 2020 

Prijs per persoon

Categorie         Kajuiten          Dekken Bezetting        Prijs p.p.
1 Binnenkajuit standaard Atlantic Deck        2 € 2.790
4 Buitenkajuit standaard patrijspoort        Pacific Deck        2  € 3.790
7 Buitenkajuit standaard venster Mediterranean Deck        2 € 4.280
8 Buitenkajuit superior venster Promenade Deck        2 € 4.450


Single kajuiten op aanvraag

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 13.

Inbegrepen
 • Transfer per luxe-autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem.
 • Speciale vlucht of lijnvlucht vanuit Brussel naar Tromso.
 • Luchthaventaksen (€ 80) en haventaksen (€ 90), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Verblijf aan boord in de gekozen categorie en kajuit.
 • Volpension (ontbijt, lunch, koffie/thee in de namiddag, diner, middernachtsnack) en water, wijn, thee/koffie tijdens de maaltijden aan boord.
 • Een uitgebreid programma aan voordrachten gebracht door onze voordrachtgevers.
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, shows).
 • De diensten van een cruisedirector en zijn team.
 • Servicekosten voor het boordpersoneel.
 • Bagagedragers bij in- en ontscheping.
 • BTW.
Niet inbegrepen
 • Dranken, andere dan deze die vermeld zijn.
 • Facultatieve excursies.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekeringen.

Uw schip: M/S ASTORIA

Met een maximum van 500 passagiers blijft de Astoria een charmant cruiseschip op mensenmaat dat garant staat voor intimiteit en rust. Vanaf de buitendekken kunt u genieten van de uitzichten en u heerlijk ontspannen. De buitenruimtes op de dekken Promenade, Calypso, Navigators en Observation zijn uitgerust met comfortabele ligstoelen, een klein zwembad en een gezellig bar met terras. Alles nodigt uit tot gezelligheid en gemoedelijkheid.

Welkom aan boord van de Astoria!

Volgens uw smaak en affiniteiten, beschikt de Astoria over vele gemeenschappelijke ruimtes om te genieten. Het Calypsodek is hiervoor volledig uitgerust. U vindt er de grote theaterzaal waar artiesten elke avond zullen optreden, de bars, verschillende kleine ontspanningsruimtes, de bibliotheek met Nederlandstalige boeken, de internetruimte (diensten te betalen), de kaartruimte, de boetiek en het Lotusbuffet.

Heerlijk tafelen

Geniet van de verfijnde keuken in het prachtige Art Deco geïnspireerde restaurant, waarvan het interieur de traditie van de grote brasseries oproept. U kunt er uw ontbijt nemen in de vorm van een rijkelijk geserveerd buffet. De lunch en het avondmaal worden à la carte geserveerd, aan prachtige gedekte tafels. Voor het avondmaal neemt u plaats aan uw vooraf gereserveerde tafel. U heeft de keuze uit 2 diensten (volgens beschikbaarheid). De menu’s zijn in het Nederlands. Het Lotus buffet verwelkomt u ook voor uw ontbijt en lunch in buffetvorm. U kunt zowel binnen als buiten de maaltijd gebruiken.

De vele diensten aan boord

Ter ontspanning kunt u genieten van het buitenzwembad en de fitnessruimte. U vindt er ook een schoonheids- en massagesalon, kapper (diensten te betalen). Twee liften bedienen alle dekken.

Een ruime keuze aan kajuiten

Elke kajuit is voorzien van airconditioning en heeft een badkamer met bad en toilet. Een garderobekast, televisie, haardroger en persoonlijke kluis maken uw privéruimte compleet.  

Reisdocumenten

Een geldig identiteitskaart

Beleef een cruise in harmonie met een adembenemende wilde, ongetemde natuur. Dit polair gebied, waar berglandschappen en valleien bedolven door gletsjers in de oceaan uitmonden, is van grote schoonheid. Het is een ware expeditie: niet voor niks werd dit gebied door tal van geologen, glaciologen en paleontologen onderzocht. In de voetsporen van Nederlandse walvisvaarders en Noorse pelsjagers, laat deze cruise u kennis maken met een onvergetelijk spektakel vol afwisseling. Het smetteloze wit van de besneeuwde toppen van deze Arctische regio en de ruige ijzige landschappen, staan in schril contrast met de felgekleurde huizen van Bergen en tal van vissersdorpen genesteld op de flanken van de mooiste fjorden van Noorwegen. Het bijzonder gevarieerde landschap zal u telkens opnieuw verrassen en imponeren. U gaat enorme kolonies zeevogels, walrussen, robben en misschien zelfs een ijsbeer kunnen spotten. Deze cruise naar Spitsbergen is er een om nooit te vergeten! 

TROEVEN VAN DEZE CRUISE
 • Varen in de Lysefjord met de Preikestolen en ook in de prachtige Geirangerfjord.
 • De Nidaros-kathedraal en het Ringve museum.
 • Het overschrijden van de poolcirkel en cruisen in de Magdalena baai, in het hart van de mooiste gletsjers.
 • De prachtige archipel van de Lofoten eilanden.

UW VOORDRACHTGEVERS AAN BOORD: FREDERIK THOELEN EN WALTER ROGGEMAN

Frederik Thoelen is als bioloog werkzaam in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Tijdens deze prachtige Spitsbergen-cruise laat Frederik je aan de hand van woord en beeld kennis maken met de indrukwekkende dierenwereld van onze hoofdbestemming. Hij legt uit welke dieren we kunnen tegenkomen, en geeft achtergrondinformatie over de relatief onbekende fauna van het hoge noorden. Walter Roggeman is bioloog-ornitholoog en ere-voorzitter van Natuurpunt VZW. Beroepshalve was hij 35 jaar verbonden aan het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel als verantwoordelijke voor de studie van de vogeltrek aan de hand van het ringen van in het wild levende vogels. Hij is een gedreven begeleider van Spitsbergen- en Noorwegencruises.

ENTERTAINMENT TIJDENS DE AVOND : Rita Roelandt

Deze klassevolle zangeres met een ongelooflijke stem zal u verbazen tijdens uw cruise naar Spitsbergen! Zij won net niet The Voice Senior 2018. Vol energie en enthousiasme zal zij een mix brengen van soul, jazz, disco, Vlaamse en Franse chansons.

Het traject

Traject Zeecruise Spitsbergen Lofoten

Vaarroute

Dag                                                             Datum                                             Aankomst       Vertrek  
Dag 1: Brussel - Tromso donderdag 30 juli 2020        -  17u00
Dag 2: op zee vrijdag 31 juli 2020        -     -
Dag 3: Longyearbyen zaterdag 1 augustus 2020    12u00  17u00
Dag 4: Cruisen in Magdalenafjord
           NY Alesund
zondag 2 augustus 2020    16u00  21u00
Dag 5: op zee maandag 3 augustus 2020        -     -
Dag 6: op zee dinsdag 4 augustus 2020        -     -
Dag 7: Leknes (Gravdal) woensdag 5 augustus 2020     08u00  19u00
Dag 8: Svartisen donderdag 6 augustus 2020     05u00  10u00
Dag 9: Trondheim vrijdag 7 augustus 2020     08u00  14u00

Dag 10: Geiranger

zaterdag 8 augustus 2020    09u00  14u00
             Hellesylt      17u00  18u00
Dag 11: Bergen zondag 9 augustus 2020    11u00  16u00
Dag 12: op zee maandag 10 augustus 2020        -      -
Dag 13: Zeebrugge dinsdag 11 augustus 2020    13u00      -

 
De tijden zijn louter indicatief en worden weergegeven in de lokale tijd. Dit betreft enkel de vaaruren.

Reisprogramma

DAG 1: TIELT – BRUSSEL > TROMSO (Noorwegen)

Per autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Vertrek met een speciale vlucht of lijnvlucht naar Tromsø. Bij aankomst transfer naar de haven en inscheping. Afvaart om 17u00.

Tromsø is gelegen in een schilderachtig berglandschap op het kleine eiland Tromsoya. De stad was ook het hoofdkwartier van de walvis- en zeehondenjagers en de uitvalsbasis voor talloze poolexpedities, zoals deze van de beroemde ontdekkingsreizigers Amundsen en Nansen.

DAG 2 – OP ZEE

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

DAG 3 – LONGYEARBYEN*

Longyearbyen is de grootste stad van Spitsbergen en is gelegen in de Adventfjord die deel uitmaakt van de veel grotere Istfjorden. Gelegen op 78° noorderbreedte, blijft het stadje de administratieve hoofdstad van het land. De natuur is er zowel krachtig als uniek. Heden is de kleine stad met een iets meer dan 2000 inwoners grotendeels gericht op toerisme.

EXCURSIE 1 (ong. 3u): BEZOEK AAN LONGYEARBYEN

Bezoek aan de historische en culturele hoogtepunten van Longyearbyen. U passeert de Svalbardkerk, ’s werelds meest noordelijk gelegen kerk en u houdt een korte halte bij het kabelstation voor een prachtig uitzicht op de stad. U bezoekt het Svalbardmuseum voor meer informatie over de expedities, de geschiedenis van de mijnen, geologie, walvissenjacht, fauna en flora. Bezoek aan een Huskykennel waar u enthousiast zal begroet worden door een aantal huskies. De eigenaar vertelt u eerst wat meer over het leven en werk van een ‘musher’ en zijn honden om deze harde Arctische weersomstandigheden te kunnen trotseren. Kennismaking met de honden en hun puppies. Het bezoek wordt afgesloten met een drankje en een gebak. Prijs per persoon: € 95

EXCURSIE 2 (ong. 3u): TREKTOCHT IN GLETSJERLANDSCHAP

Ontscheping en per bus verder tot Nybyen, het oudere gedeelte van Longyearbyen. Vanaf hier start de wandeling. U passeert een oude mijningang en een verlaten hondenkennel. U begint aan een stevige klim door een prachtig landschap op weg naar de morene van de Longyeargletsjer. Bij de morene heeft u de kans om 40 - 60 miljoen jaar oude fossielen te vinden. Tijdens deze trektocht geeft de professionele gids u informatie over deze gletsjer en de omgeving. U keert in omgekeerde richting terug naar Nybyen, waar de bus u terugbrengt tot het centrum of het schip. Voor deze trektocht van ongeveer 5 km is het noodzakelijk dat u warme en winddichte kledij draagt, stevige wandelschoenen (tot boven de enkel), regenjas. Warme handschoenen en een zonnebril zijn aanbevolen. Enkel geschikt voor gevorderde wandelaars met een uitstekende lichaamsconditie. Prijs per persoon: € 110

EXCURSIE 3 (ong. 3u): HONDENSLEEEN OP WIELEN

Hondensleeën op wielen is een zeer leuke ervaring. Een team van 8 - 10 vriendelijke huskies, zullen u laten kennismaken met de Arctische omgeving. Elke hond heeft een speciale plaats in het team. De gids komt u ophalen in de haven en rijdt naar de kennel in Longyearbyen, waar de getrainde sleehonden u enthousiast opwachten. De tocht gaat naar de Adventvallei, de grootste vallei rond Longyearbyen tot in Endalen. Hier ziet u de Hiort berg, de Opera berg, de oude luchthaven en de toendra met zijn dierenleven. Endalen heeft een interessante mijnbouwgeschiedenis en u ziet Mijn 5 in de bergen, ook wel “King Olav’s Mine” genoemd, de laatste Noorse koning die deze mijn heeft bezocht. Terugkeer naar de kennel waar u kunt genieten van een warm drankje. (Grindwegen en soms ruw terrein. U zit op banken in een paardenkar). Prijs per persoon: € 160

EXCURSIE 4 (ong. 2u): FJORD SAFARI FUGLEFJELLET (Vogelberg)

Ga mee op een opwindende safari per zodiac naar het vogelreservaat (Bird Mountain). U verlaat de Adventfjord richting Fuglefjellet met zijn steile kliffen, de favoriete broedplaats van duizenden vogelsoorten. Dit is een berg vol leven en “muziek”. Misschien zie je papegaaiduikers, aalschovers, zwarte zeekoeten, zeemeeuwen en nog veel meer. (Kledij en reddingvest is voorzien. Handschoenen, muts, windbestendige kleding dragen - camera in waterdichte verpakking – minimum leeftijd is 8 jaar) Beperkt aantal plaatsen. Excursie in het Engels gegidst. Prijs per persoon: € 170

DAG 4 – MAGDALENAFJORD CRUISING

De Magdalena fjord bestaat uit vier gletsjers die afdalen in de baai. Het is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Kleine ijsbergen drijven rond ons cruiseschip. Gletsjers vormen een soort natuurlijk amfitheater. De show is grandioos en majestueus. Het is ook een paradijs voor de Arctische flora en fauna. Deze baai was ooit het favoriete jachtgebied van de walvisvaarders.

DAG 4 – NY-ÅLESUND

Ny-Ålesund, gelegen op 78° 55’, noemt zichzelf het meest noordelijke dorp ter wereld. Het is een voormalig mijndorp gelegen op het schiereiland Brøgger aan het Kongsfjord. Ny-Ålesund is vandaag een internationaal onderzoekstation waar permanent niet meer dan een 30-tal personen wonen. In de zomer stijgt het aantal wetenschappers van alle nationaliteiten aanzienlijk. De twee meest bekende gebouwen in Ny-Ålesund zijn het postkantoor (’s werelds meest noordelijke) en de ankertoren waar poolreiziger Roald Amundsen op 11 mei 1926 met het luchtschip Norge vertrok voor de eerste succesvolle vlucht over de Noordpool. Er is geen georganiseerde excursie voorzien, maar u kunt aan land gaan. Een uitgestippeld wandelpad moet gevolgd worden.

DAG 5 EN 6 – OP ZEE

Tijdens deze 2 dagen varen zijn er verschillende interessante activiteiten gepland. Geniet van de boeiende voordrachten van onze ervaren gastsprekers over dit fascinerend land dat zich zo onderscheidt van alle andere bestemmingen.

DAG 7 – LEKNES (Gravdal) (Lofoten Eilanden)

De Lofoten zijn een eilandengroep voor de kust van de provincie Nordland in het noorden van Noorwegen. Ze staan bekend om hun schitterende natuur en schilderachtige afgelegen vissersdorpjes.

EXCURSIE 5 (ong. 7u): OP WEG NAAR « Å » (Lunch inbegrepen)

Ontdek alles wat de Lofoten Eilanden te bieden hebben in 1 dag! Start met een korte panoramische rondrit en vervolgens naar het fotogenieke Nusfjord, schitterend gelegen aan het einde van een kleine fjord. Verder naar het dorpje Reine, prachtig omgeven door bergen. Vlak voor aankomst in Reine, korte stop bij een rots waar talrijke vogels zich nestelen. Lunch in Å, de gemeente met de kortste naam ter wereld. Å was lange tijd het belangrijkste vissersdorp in de omgeving, nu is het grootste deel ervan een museum. U ziet hier de oude bakkerij, de vissershuizen, het « Fishing Village Museum » en nog andere bezienswaardigheden. Beperkt aantal plaatsen - ong. 300 m wandelen van de parking tot het dorp Nusfjord en 600 m in Å. Prijs per persoon: € 155

EXCURSIE 6 (ong. 4u): SUND, REINE EN FLAKSTAD

Deze excursie brengt u naar drie eilanden van de Lofoten bekend om hun spectaculaire landschappen. Vestvågøy, waar het dorp Leknes ligt, is het op één na grootste eiland van de Lofoten-archipel, Flakstadøy en Moskenesøy. De eerste halte is het oude handelscentrum van Sund, voor een bezoek aan de smid en zijn ambachtelijk handwerk. Het dorp met ongeveer 100 inwoners heeft een klein visserijmuseum met een collectie oude bootmotoren en ander vismateriaal. Vervolgens gaat de rit verder naar Reine, omringd door bergen. Vlak voor aankomst in Reine, korte stop bij een rots waar talrijke vogels zich nestelen. Reine heeft een verleden van walvisvaarders. U heeft vrije tijd om dit dorpje te verkennen. Vervolgens fotostop aan het kleine rode kerkje van Flakstad (buitenkant), alvorens terug te keren naar de haven.
Prijs per persoon: € 70

EXCURSIE 7 (ong. 5u30): LOFOTR VIKING MUSEUM EN HENNINGSVAER DORP

Deze fascinerende halve dagtocht brengt u over het eiland Vestvågøy dat wordt gekenmerkt door vruchtbare landbouwgrond en witte stranden, met op de achtergrond de steile rotsen van de bergen. In Borg bezoekt u het Vikingmuseum. Hier ontdekten archeologen een grote boerderij van een Viking opperhoofd, rijk aan objecten waaruit blijkt dat er in die tijd een bloeiende handel was met het zuiden. Het hoofdgebouw is het grootste Vikinggebouw ooit gevonden (83 m lang en 9 m hoog). Een exacte kopie werd gebouwd in de buurt van de opgravingen. Hier wordt u teruggebracht naar de jaren 900. Na het bezoek brengt de bus u naar het vissersdorpje Henningsvær, gelegen op een groep kleine eilandjes voor de kust van Austvågøy. Vrije tijd om door het dorp te wandelen, bekend voor de kabeljauwvisserij. Breng een bezoek aan de kunstgalerie met de schilderijen van Carl Erik Harr, een van de beste hedendaagse kunstenaars van Noorwegen. (Heuvelachtige wandeling van de parkeerplaats naar het museum).
Prijs per persoon: € 100

DAG 8 – SVARTISEN – DAG OP ZEE

Vroeg in de ochtend, aankomst in Svartisen, dat letterlijk “zwart ijs” betekent. Het is een overkoepelende term voor twee gletsjers bij Meløy in de provincie Nordland. Samen beslaat dit hele gebied ongeveer 369 km². De twee grootste gletsjers zijn de Vestre Svartisen en de Østre Svartisen. U kan individueel van boord gaan en een wandeling maken, indien de weerscondities het toelaten.

DAG 9 – TRONDHEIM

Trondheim is een stad in de Noorse provincie Trøndelag, gelegen aan de Trondheimfjord. Het is een culturele en historische stad met 2 grote bezienswaardigheden: de Nidaros-kathedraal en het Ringve museum.

EXCURSIE 8 (ong. 3u): PANORAMISCH BEZOEK AAN TRONDHEIM

Vertrek per bus vanaf de kade voor een bezoek aan het openluchtmuseum Sverresborg, waar u meer te weten komt over het leven van de Noren in de middeleeuwen. De rit gaat verder naar Trondheim voor een bezoek aan de Nidaros-kathedraal, gebouwd in 1070 op het graf van Olav. De oudste delen van de kathedraal dateren uit de 12e eeuw. Dit rijkversierde gebouw met houtsnijwerk en prachtige glasramen is zeker een bezoekje waard. Een volgende stop is voorzien aan het Sverresli uitzichtpunt. Maak mooie foto’s van de fjord en stad. Aan het einde van de excursie kan u in de stad blijven op eigen verantwoordelijkheid of samen met de groep terugkeren naar het schip. (Trappen in het openluchtmuseum – verboden te fotograferen in de Nidaros-kathedraal). Prijs per persoon: € 65

EXCURSIE 9 (ong. 3u30): NIDAROS KATHEDRAAL EN RINGVE MUSEUM

U begint met een panoramische rondrit door het centrum. Bezoek aan de Nidaros-kathedraal, een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Noord-Europa en gebouwd in 1070 op het graf van Olav. U verlaat de stad via prachtige landschappen om aan te komen bij het Ringve landhuis, een museum gewijd aan muziek, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad en de fjorden. Het landhuis werd gebouwd in 1860 en herbergt meer dan 2.000 instrumenten van over de hele wereld en ook een collectie schatten uit de Europese muziekgeschiedenis. De gidsen in het museum zijn meestal muziekstudenten en zij geven demonstraties op enkele van de tentoongestelde instrumenten. Vrije tijd in de museumshop en voor een korte wandeling in de mooie, botanische tuinen alvorens terug te keren naar het schip. (Trappen in kathedraal en museum - verboden te fotograferen in de kathedraal). Prijs per persoon: € 75

EXCURSIE 10 (ong. 3u): TRONDHEIM PER FIETS

Trondheim staat bekend als fietsvriendelijke stad. Korte wandeling vanaf de kade naar het fietscentrum. Hier krijgt u uw fiets, helm en de nodige instructies. Uw gids neemt u mee voor een leuke tocht langs de fjord en over de nieuwe «fietsbrug» voor een prachtig uitzicht op het «burchteneiland» Munkholmen. U rijdt verder langs de rivier Nid die u een uitzicht biedt op de Nidaros kathedraal. In de wijk Bakklandet met zijn typische oude huizen, krijgt u de kans om ‘s werelds eerste fietslift «Trampe» te zien. Op de terugweg naar het schip, doorkruist u de historische wijk en het gemoderniseerde gedeelte van Solsiden, een oude scheepswerf en zeer geliefd onder de «locals». (Zowel vlak als heuvelachtig terrein – goede fysieke conditie aanbevolen – water- en winddichte kledij - geen binnenbezoeken). Plaatsen zijn beperkt, excursie in het Engels gegidst. Prijs per persoon: € 95

DAG 10 – GEIRANGER* > HELLESYLT

De Geirangerfjord is de bekendste fjord van Noorwegen en heeft een lengte van 15 km. Aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. In Hellesylt schepen de passagiers in die deelgenomen hebben aan de dagexcursie nr. 11 van Geiranger naar Hellesylt.

EXCURSIE 11 (ong. 8u): VAN GEIRANGER NAAR HELLESYLT (Lunch inbegrepen)

Een dagexcursie vanuit Geiranger die u de mooiste landschappen van Noorwegen laat ontdekken. De bus klimt vanaf Geiranger de bochtige bergweg op en biedt een steeds veranderende caleidoscoop van bergen, boerderijen, watervallen, meren en rivieren. Bij aankomst op de top van de Dalsnibba berg (1.500 m) wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op de prachtige bergtoppen en de Geirangerfjord, werelderfgoed van de UNESCO. Vertrek richting Djupvasshytta voor een fotostop van het bekende Tystigen zomerskicentrum. Na de lunch in een plaatselijk restaurant, vertrek naar het dorp Stryn, gelegen aan de oevers van de Nordfjord. Vrije tijd voor een wandeling. U rijdt langs het turkoois gekleurde Strynmeer en doorheen het Stryngebergte. Op weg naar Hellesylt, een stadje genesteld in het begin van de Geirangerfjord, kunt u nog verder genieten van een schitterende natuur. Er wordt nog een fotostop aan de waterval van Hellesylt en het meer van Hornindal, het diepste meer (514 meter) van Europa gehouden. De excursie eindigt in Hellesylt. Prijs per persoon: € 150

EXCURSIE 12 (ong. 3u): DALSNIBBA BERG EN FJORD CENTER

De bus klimt vanaf Geiranger de bochtige bergweg op en biedt een steeds veranderende caleidoscoop van bergen, boerderijen, watervallen, meren en rivieren. Om de top van de Dalsnibba berg te bereiken moet er ongeveer 1500 m hoogteverschil worden overbrugd op een kronkelige maar goede weg. U blijft de weg met zijn haarspeldbochten volgen tot aan de top van de berg. Bij open weer zal u uw ogen de kost kunnen geven bij het zien van de besneeuwde bergtoppen, de gletsjers, de meren en de Geirangerfjord, werelderfgoed van de UNESCO. De afdaling gebeurt via dezelfde weg en een fotostop is voorzien bij de Flydalkloof. Nadien bezoekt u het Norwegian Fjord Centre, met interessante tentoonstellingen over het leven in de Noorse fjorden. Het is een interactief museum dat u oa. de 4 seizoenen van de streek laat ontdekken. Prijs per persoon: € 90

EXCURSIE 13 (ong. 4u): ARENDSWEG EN DE VALLEI VAN HERDAL

Busrit langs een weg met verschillende haarspeltbochten langs de noordelijke zijde van de fjord tot de Arendsweg. Bij aankomst aan het uitzichtpunt Eagle Bend ziet u de “zeven zusters”-watervallen en uw schip dat in de verte voor anker ligt. Vervolgens  doorkruist u een landschap van betoverende groene valleien en besneeuwde bergen, alvorens Ytterdal (Eidsdal) gelegen aan de Storfjord te bereiken. Bezoek aan een zomerboerderij, de “Herdalssetra”, waar vooral geitenkaas wordt geproduceerd. De boerderij ligt 500 m boven de zeespiegel en heeft geen toegangsweg. U krijgt een rondleiding en krijgt de gelegenheid om enkele typische producten die hier worden gemaakt te proeven. Terugrit naar Geiranger. (± 500m wandelen over oneffen terrein – enkele trappen om de boerderij te bereiken). Prijs per persoon: € 110

EXCURSIE 14 (ong. 1u): DE GEIRANGERFJORD PER ZODIAC

Na ongeveer 200 m wandelen komt u toe bij de zodiacs en bent u helemaal klaar om aan dit uniek avontuur te beginnen. Bewonder schitterende watervallen en geniet van fraaie landschappen in deze fjord. U vaart tot dicht bij de “zeven zusters”- watervallen en u ziet enkele hooggelegen boerderijen. Hier hebben de inwoners van Geiranger honderd jaar geleden gewoond en gewerkt. (Ter plaatse krijgt u de nodige uitrusting en veiligheidsbriefing 15 min - minimumleeftijd is 6 jaar). Plaatsen zijn beperkt, excursie in het Engels gegidst. Prijs per persoon: € 100

DAG 11 – BERGEN

Bergen is een echt pareltje. Met zijn veelkleurige houten huizen, het blauw van de zee en het groen van de bergen, is de stad één van de mooiste van het koninkrijk.

EXCURSIE 15 (ong. 3u30): ONTDEK BERGEN EN HET HUIS VAN GRIEG

“De trollenheuvel” in Troldhaugen heet u welkom voor een bezoek aan het huis-museum van Edward Grieg, de beroemde componist die er 22 jaar woonde en werkte. Hij en zijn vrouw Nina Hagerup liggen er begraven. De residentie herbergt veel van zijn herinneringen en alles is hier onaangeroerd gebleven. Aansluitend kan u genieten van een wervelend pianoconcert. Terugkeer en wandeling in de Hanzewijk “Bryggen”, met de typische kleurrijke huizen en sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Prijs per persoon: € 65

EXCURSIE 16 (ong. 3u): PANORAMA VAN BERGEN EN BERG FLOIEN

Rondrit langs de wijken Sandviken en Skuteviken met hun houten witgeverfde huisjes. Verder naar het schiereiland Eidsvåg voor een mooi uitzicht op de omringende eilanden. Vervolgens langs de Heilige Mariakerk, de Haakon Halle en de Rosenkrantz Toren uit de 13e eeuw. Tijd voor één van Bergens absolute hoogtepunten: de wijk “Bryggen” met haar kleurrijke huizen die schouder aan schouder langs de kade staan. Als afsluiter passeert u de vismarkt en neemt u vlakbij de kabeltrein die u 300 m boven de zeespiegel naar de berg Fløien brengt. Vanaf de top hebt u een adembenemend uitzicht over Bergen en omgeving. (Panoramische rondrit - geen binnenbezoeken voorzien). Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 17 (ong. 3u): BERGEN PER FIETS

U wandelt naar het fietsverhuurcentrum vlakbij de pier, waar u uitgerust wordt met een fiets en helm. Na een korte briefing bent u klaar om met uw gids de stad te ontdekken. U ziet o.a. de Rosenkrantz toren en de «Haakon Halle». U fietst verder langs de kathedraal, het stadhuis, de universiteit en de grootste kerk van de stad «St John’s». Daarna zet u koers naar het schiereiland Nordnes, voor een prachtig uitzicht op de haven. Terugkeer langs de wijk «Bryggen», de voormalige Duitse Hanzevesting uit de middeleeuwen. (zowel vlak als hellingen – goede fysieke conditie en fietservaring vereist). Prijs per persoon: € 70

DAG 12 – OP ZEE
DAG 13 – OP ZEE

Aankomst voorzien omstreeks 13u00. Ontscheping en transfer per luxe-autocar naar Tielt. 

---

Belangrijk:

Alle excursies zijn facultatief en betalend. De prijzen van de excursies zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. De prijzen voor 2020 zullen in september 2019 bekend zijn. Bedankt om ons te raadplegen.

De navigatie in het Hoge Noorden en in het bijzonder in Spitsbergen, houdt een aantal onzekere aspecten in. Deze is onderworpen aan meteorologische condities die kunnen variëren in zeer korte tijd. De voorgestelde route kan in functie van deze weerscondities worden gewijzigd. Aanloophavens kunnen gewijzigd of zelfs geannuleerd worden. Enkel de kapitein is bevoegd deze beslissingen te nemen, in functie van de optimale veiligheid. Het programma kan gewijzigd worden als gevolg van culturele evenementen of omwille van technische redenen.

* Ontscheping met sloepen