6 dagen
Bestseller
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Bodensee

Drie landen in één reis, zacht klimaat en een postkaartdecor.

t/m

Dankzij z’n beschutte ligging in de driehoek Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geniet de Bodensee van een zacht en mild klimaat. Geen wonder dat het voor velen een favoriet vakantiegebied is. Groene Alpentoppen spiegelen er zich in het blauwe meer. Fietsen is hier een echt plezier! De fietstrajecten zijn vlak of slechts licht hellend. In één vakantie passeren drie landen de revue en bezoeken we interessante plaatsen als Konstanz, Lindau, Stein am Rhein, Meersburg, Bregenz en het fantastische bloemeneiland Mainau. De Bodensee moet je zeker en vast eens gefietst hebben, vraag het maar aan de talrijke Meibloemklanten die deze vakantie de voorbije jaren al mee beleefd hebben.

Bodensee
Bodensee
Bodensee
Bodensee
Bodensee
Bodensee
Bodensee
Bodensee

Dag 1

Tielt - Friedrichshafen.

Vertrek om 6u vanuit Tielt. Na een comfortabele autocarrit via Luxemburg, Straatsburg en dwars doorheen het Zwarte Woud bereiken we in de vooravond Friedrichshafen. Deze stad is de uitvalsbasis voor onze verkenning van de Bodensee. Onderweg vrije koffiepauze en vrij middagmaal. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Gaissau - Lindau - Friedrichshafen (ca. 60 km fietsen).

Na het ontbijtbuffet rijden we met de autocar naar het meest zuidelijke punt van de Bodensee. Hier, waar de Rijn in het meer uitmondt, bevinden we ons onmiddellijk op de Bodenseeradweg. De eerste kilometers leiden ons door een aantrekkelijk bos- en rietlandschap en algauw bereiken we Bregenz, de gekende Festspielstadt. Na een pauze aan de Seebühne fietsen we verder naar Lindau. Dit Beierse stadje vormt een schiereiland in het meer waardoor de historische kern door de eeuwen heen ongeschonden bewaard bleef. Een ideale plaats voor het vrij middagmaal en een langere kennismaking. Bijna voortdurend langs de boorden van het meer gaat de rit verder tot aan het hotel in Friedrichshafen. Deze stad is onlosmakelijk verbonden met de Zeppelins die hier geproduceerd werden. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Friedrichshafen - Sipplingen - Mainau (ca. 45 km fietsen).

Vandaag staat een van de mooiste stukken langs de Bodensee geprogrammeerd. Na het ontbijt vertrekken we aan het hotel met de fiets naar de noordelijke boorden van het meer. We volgen het fietspad tot Meersburg waar we even afstappen om er de beneden- en bovenstad te bewonderen. Verder op vlakke wegen naar Unteruhldingen, bekend om de historische paalwoningen. Via een klimmetje naar het barokkerkje van Birnau bereiken we Überlingen waar de middeleeuwse sfeer goed bewaard gebleven is. Vrij middagmaal. Verder naar Sipplingen. Hier laden we de fietsen waarna de autocar ons naar het enig mooie Mainau brengt. We nemen er rustig de tijd om de unieke bloemen- en natuurpracht van dit eilandje (45 ha) te bewonderen. September is de ideale periode om er de dahliatuin in volle bloei mee te maken. Met de ferry naar Meersburg terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Stein am Rhein - Radolfzell - Reichenau (ca. 60 km fietsen)

We nemen een stevig ontbijt want vandaag krijgen we een toprit voor de wielen geschoven. Met de autocar zetten we koers naar de omgeving van Stein am Rhein. Dit charmant Zwitsers stadje, waar de Rijn het Bodenmeer verlaat, is zeker een van de mooiste plekjes uit de omgeving. De façades van de middeleeuwse gebouwen zijn er kleurrijk beschilderd en met bloemen versierd. Van hieruit fietsen we langs de oever van de Untersee met 2 steilere maar korte klimmetjes naar Radolfzell, centrum van de watersport op het meer. Na de vrije middagpauze verder naar het schiereiland Reichenau met zijn vele serres en gevarieerde groententeelt. We maken een lus rond de 3 kerken om dan de fietsen in te laden. Vanuit Konstanz nemen we het veerpont naar Meersburg en rijden zo terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Gaissau – Konstanz – Hagnau (ca. 65 km fietsen).

We hebben reeds heel wat van de Bodenseeradweg afgelegd. Alleen de zuidelijke oever ontbreekt nog op ons palmares. Dat gaan we vandaag aanvullen met een drielandentocht. Na het ontbijt vertrekken we naar het Oostenrijkse Gaissau. Onmiddellijk na de start fietsen we Zwitserland binnen en volgen het fietspad via Rorschach naar Arbon . Je geniet van schitterende panorama’s op het meer en de omliggende bergen. Vrij middagmaal in Romanshorn. We zetten onze rit verder om juist voorbij de grens met Duitsland de binnenstad van Konstanz te bereiken. Deze historische stad is bekend als bisschoppelijke zetel en universiteitsstad en was ooit het schouwtoneel van een belangrijk concilie. Na een ruime pauze in de Altstadt fietsen we tot bij de veerboot naar Meersburg en daarna naar het wijnstadje Hagnau. Hier sluiten we deze schitterende dag af en keren per autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Friedrichshafen – Schaffhausen – Tielt.

Na het ontbijt kunnen we nog even vergeten dat we net de terugreis aangevat hebben. We volgen de loop van de Rijn tot in Schaffhausen waar we de Rheinfälle, de mooiste en grootste waterval in Europa, bewonderen. Dwars door het Zwarte Woud naar Freiburg voor vrij middagmaal en kort bezoek. Over Duitse, Franse en Belgische snelwegen terug naar Tielt. Vrij avondmaal onderweg. We sluiten deze fietsvakantie in schoonheid af omstreeks 22u.

Prijs per persoon
€ 1.024
in een 2p. kamer
€ 153
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 5x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Inkom Mainau, gebruik van de veerboten voor autocar en fiets.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel***

Al meer dan 125 jaar ontvangt Hotel Knoblauch zijn gasten alsof het vrienden zijn. Je krijgt er het gevoel thuis te komen in een combinatie van traditionele charme en moderne uitstraling. Verzorgde kamers met alle comfort zoals bad of douche, toilet, haardroger, minibar, tv en gratis wifi. Het hotel beschikt ook over een sauna en binnenzwembad. De gevarieerde, verse maaltijden en het rijkelijk ontbijtbuffet zijn een grote troef! Oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Munt

Euro + CHF (In het Zwitserse gedeelte van het parcours kan ook met euro betaald worden)

Moeilijkheidsgraad 1.5

De Bodenseeradweg is grotendeels vlak, maar enkele malen zijn er korte, pittige klimmetjes te overwinnen. Voorzie een goede toer- of stadsfiets met enkele versnellingen of een elektrische fiets. Racefietsen met smallere bandjes zijn minder geschikt, want enkele stukken van het parcours lopen over onverharde grindwegen.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.