10 dagen
Meerdaagse reizen

Corsica

De Meibloem = dé Corsicaspecialist! Voor het 24ste jaar op ons programma.

t/m

Fascinerende reis naar een prachtig stuk natuur! Corsica, het wondermooie Île de Beauté en Frans departement. Met zijn 8.681 km² is dit Franse eiland het vierde grootste van de Middellandse Zee, na Sicilië, Sardinië en Cyprus. In tegenstelling tot de andere eilanden in de Middellandse Zee ligt Corsica vrij hoog, namelijk gemiddeld 568 meter boven de zeespiegel. Dat verklaart de vele bossen en de maquisbegroeiing. Haar gevarieerde kustlijn van ongeveer 1.000 kilometer lang zorgt voor een ruim toeristisch aanbod. De voornaamste steden zijn Ajaccio en Bastia.

Corsica

Dag 1

Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna gaat het langs Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Les Baux - Toulon.

Na het ontbijt rijden we naar Les Baux, een van de mooiste plaatsjes van de Provence. In dit historische dorp zijn heel wat winkeltjes gevestigd en kunnen diverse musea bezocht worden. We lunchen op een bijzondere locatie. Daarna gaat het naar Marseille, waar we inchecken op de ferry naar Ajaccio. Avondmaal en overnachting in buitenkajuiten met toilet en douche.

Dag 3

Ajaccio - Porto Vecchio.

Ontbijtbuffet aan boord. Omstreeks 7u komen we aan in Ajaccio, hoofdstad van Corsica. We starten met een geleide stadswandeling. Ajaccio is ook bekend als geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. We rijden dan ook naar Place d’Austerlitz waar we een monument opgedragen aan Napoleon bezoeken. Verder naar Pointe de la Parata voor een natuurwandeling met zicht op Les Îles Sanguinaires. Terug naar Ajaccio voor het vrij middagmaal. Na wat vrije tijd rijden we naar Porto-Vecchio, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 4

Bonifacio.

Vandaag ontdekken we Bonifacio, de meest zuidelijk gelegen stad van Corsica. De ‘parel van Corsica’ is volgens velen het mooiste plekje van het eiland. Dat heeft uiteraard te maken met zijn ligging, hoog op de adembenemende kalkstenen kliffen. We starten met een boottochtje tussen de rotsen en naar de Blauwe Grot. Meteen hebben we vanop de boot een prachtzicht op de bovenstad. Aansluitend nemen we het toeristentreintje naar de hoger gelegen citadelstad met oude kerken, mooie pleintjes en straatjes, onvergetelijke panorama’s en vele winkeltjes met artisanale producten... Vrij middagmaal. In de late namiddag keren we terug naar Porto-Vecchio.

Dag 5

Porto-Vecchio - Sartène - Bavella-massief.

In de voormiddag maken we kennis met Sartène, een van de boeiendste kleine Corsicaanse stadjes. ‘De meest Corsicaanse van alle Corsicaanse steden’, met haar granieten vestingmuur, haar authentieke smalle straatjes, een leuk marktpleintje en zijn boeiende traditie, de procession de Catenacciu (de processie van de boeteling), waarvan de attributen tentoongesteld zijn in het kerkje. Na het middagmaal worden we opnieuw ondergedompeld in de grandioze Corsicaanse natuur: we maken de populaire uitstap in de bergen naar het Bavellamassief, ook wel de Corsicaanse Dolomieten genoemd. Via het woud en het stuwmeer van Ospedale en via Zonza bereiken we de Col de Bavella. Op een hoogte van 1.250 m nemen we tijd voor een onvergetelijk panorama op de beroemde ‘Aiguilles de Bavella’. Via een schitterende weg terug naar Porto-Vecchio.

Dag 6

Porto-Vecchio - Corte - Calvi.

Vandaag verlaten we Porto-Vecchio. Via de mooie kustweg rijden we langs een schilderachtige weg met een korte halte aan een middeleeuwse Genuese brug naar Corte. Deze stad ligt tussen de hoogste bergen van Corsica, o.a. aan de Monte Rotondo op een hoogte van 2.625 m. Met een toeristisch treintje bereiken we het hooggelegen centrum, met zijn gezellige pleintjes en steegjes en zijn uitzichttoren, waar je kunt genieten van een fantastisch panorama op de citadel en de omringende bergen. Middagmaal. Na ons bezoek rijden we verder naar Calvi, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 7

Scala di Santa Regina - Col de Vergio - Porto.

Een vroeg ontbijt en een dag vol grandioos natuurschoon! Via een spectaculaire bergroute door de woeste Scala di Santa Regina: 17 km genieten van een indrukwekkende kloof! Halte aan het Lac de Calacuccia voor een koffie/toilet. Verder via het prachtige bos van Aitone naar de Col de Vergio. Tegen de middag komen we  aan in het wondermooie haventje Porto. Na het vrij middagmaal maken we een boottocht in de Calanques van Piana, die ons toelaat schitterende foto’s te nemen van dit natuurwonder, beschermd als Unesco Werelderfgoed. (Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden). In de late namiddag terug naar ons hotel. 

Dag 8

Calvi - de Balagna met St. Antonio.

Na het ontbijt verkenning van onze verblijfplaats Calvi, de hoofdstad van de Balagna, het ‘Saint-Tropez’ van het eiland met een indrukwekkende citadel, een mooie promenade, een jachthaven en gezellige winkelstraten. We rijden naar een wijndomein in de buurt voor een degustatie. Na het vrij middagmaal maken we een uitstap naar de vruchtbare Balagna, ook wel ‘de tuin van Corsica’ genoemd. We komen voorbij talrijke bergdorpjes, zoals Calenzana, een sfeervol stadje te midden de vele olijf- en amandelgaarden. Uiteindelijk bereiken we het ‘arendsnest’ St. Antonio. Via Pigna en het dominicanenklooster van Corbara terug naar onze verblijfplaats Calvi.

Dag 9

Calvi - Bastia.

Na het ontbijt rijden we naar Bastia. We maken hier een wandeling door de stad tot aan de pittoreske oude haven en de Genuese citadel. Na het middagmaal vrije tijd in Bastia. Laat in de namiddag verzamelen we opnieuw en nemen we de ferry vanuit Bastia naar Toulon. Avondmaal en overnachting in buitenkajuiten met toilet en douche.

Dag 10

Toulon - Lyon - Tielt.

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst voorzien in Toulon omstreeks 7u. Via de autosnelweg richting Orange naar Macon voor het middagmaal. In de namiddag via Dijon - Reims - Rijsel naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 22u30.

Opmerking: bij opmaak brochure waren de vaartijden nog niet bekend. Lichte wijzigingen aan het programma zijn mogelijk.

Prijs per persoon
€ 1.869
in een 2p. kamer
€ 420
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd in Ajaccio (dag 3), Bonifacio (dag 4), Porto (dag 7) en Calvi (dag 8).

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en inkomgelden, boottocht(je) in Bonifacio en in de Calanques van Piana, toeristische treintjes in Bonifacio en Corte en wijndegustatie in Calvi.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3, 4, 7 en 8 en tafeldranken.

Hotels***

We logeren in goede driesterrenhotels, voorzien van alle moderne comfort. Tijdens ons verblijf in Porto-Vecchio dineren we niet in het hotel maar in een nabijgelegen restaurant (3 avonden). ’s Morgens genieten we van een verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds lekkere 3-gangenmenu’s. Tijdens de overtochten met de ferry beschik je over een tweepersoonsbuitenkajuit met toilet en douche.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Troef

Voor deze reis rijden we bewust met een minder lange autocar. Zo kunnen we ook de mooie, toeristische wegen nemen.