5 dagen
Meerdaagse reizen

Normandië

In 2024 vieren we de 80ste verjaardag van de Landing van Normandië.

t/m

Normandië is de streek waar Vlamingen graag komen: het is niet zo ver, heeft een grote verscheidenheid aan unieke bezienswaardigheden en is een paradijs voor fijnproevers. Bovendien lonkt het nabije Bretagne voor een prachtige dagexcursie. Automatisch denken we aan de beroemde landingsplaatsen van 6 juni 1944, deze komen ruim aan bod. Maar Normandië heeft zoveel meer te bieden: de monumentale Mont Saint-Michel, het pittoreske Honfleur, het bedevaartsoord Lisieux en vooral ook zijn vele fantastische streekgerechten zoals cider en calvados, beroemde kazen, fruits de mer … We kozen als verblijfplaats het gezellige koperstadje Villedieu-les-Poêles, ideaal gelegen, ook voor een zijsprongetje naar Bretagne, waar we de prachtplaatsjes Dinan en Saint-Malo en het oesterstadje Cancale bezoeken.

Kaart Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië

Dag 1

Tielt - Honfleur - Villedieu-les-Poêles.

Vertrek om 6u in Tielt. Via Rijsel en Péronne (koffiestop) naar Amiens en doorheen Picardië naar de beroemde hangbrug Pont de Normandie en het schilderachtige Honfleur voor het middagmaal. Daarna bezoek aan ‘le vieux port’ en de merkwaardige houten St. Catharinakerk. Ietwat vrije tijd in dit kunstenaarsstadje. Nadien via Caen naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en overnachting in Hôtel Le Fruitier.

Dag 2

Dinan - Saint-Malo - Cancale.

Vandaag staat een dag Bretagne op het programma! We starten met een bezoek aan het magnifieke middeleeuwse stadje Dinan, hoog gelegen op een 75 meter hoge rots boven op de groene oevers van de Rance. Binnen de vestingmuren vind je stemmige steegjes, leuke pleintjes en vooral prachtige vakwerkhuizen. Daarna rijden we naar het voormalige zeeroversnest Saint-Malo, waar je na het middagmaal kunt genieten van een prachtwandeling op de vestingen en even verpozen op een gezellig terrasje. Aansluitend naar het oesterstadje Cancale, met bezoek aan de schilderachtige vissershaven en mogelijkheid tot proeven van oesters.

Dag 3

Villedieu - Mont Saint-Michel.

Na het ontbijtbuffet een beetje vrije tijd om rond te kuieren op de plaatselijke typische dinsdagmarkt; nadien bezoek aan de ‘Fonderie des Cloches’, waar je in een van de oudste klokkengieterijen de productie van klokken kunt volgen. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag doorheen de polders naar het ‘Wonder van het Westen’, de mysterieuze Mont Saint-Michel. Dit unieke rotseiland met bovenop een machtige abdij behoort tot de topattracties van Frankrijk. Wandeling langs de nauwe straatjes tot aan de abdij. Mogelijkheid tot vrij bezoek aan de abdij. Afsluitend wat vrije tijd en dan terug naar ons hotel.

Dag 4

Landingsplaatsen.

We beginnen met een bezoek aan de Pointe du Hoc, waar de Amerikaanse Rangers een van de hevigste gevechten leverden om op de rotsen te geraken. Pointe du Hoc is nog altijd bezaaid met bunkers en bomkraters. Daarna naar de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats van St-Laurent-Colleville, gelegen boven Omaha Beach, het meest bloedige slagveld uit de Tweede Wereldoorlog. Na het middagmaal rijden we naar Arromanches, met zijn kunstmatige haven van de geallieerden. We bezoeken er Cinéma 360, waar je je 18 minuten tussen de gevechtslinies waant tijdens de projectie op 9 schermen in een rond theater van 360°. Tot slot van deze dag vergeten we de oorlog door ons onder te dompelen in een plezieriger bezigheid: we worden verwacht bij een plaatselijke calvadosboer voor bezoek en degustatie van deze typisch Normandische drank.

Dag 5

Lisieux - Livarot - Tielt.

Na het ontbijtbuffet naar het bekende bedevaartsoord van de H. Theresa in Lisieux voor een bezoek aan de basiliek en crypte. Aansluitend maken we opnieuw kennis met een Normandische specialiteit. Omstreeks 11u worden we verwacht in ‘Le Village Fromager’ in Livarot, waar we op een boeiende manier de productie van de beroemde kazen kunnen volgen, uiteraard gevolgd door een proevertje. Omstreeks 13u middagmaal en dan begint onze terugweg: via Rouen en Amiens naar Péronne en zo terug naar België.

Prijs per persoon
€ 794
in een 2p. kamer
€ 123
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle inkomgelden en degustaties.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en facultatief bezoek abdij Mont Saint-Michel.

Hotel***

Hôtel Le Fruitier is een gezellig familiaal hotel. Het telt 48 kamers, allen uitgerust met complete badkamer, haardroger, tv en telefoon. In het mooie restaurant kan je ’s morgens genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds een kwaliteitsvol 3-gangenmenu. Een gezellig, mooi hotel dat iedereen zal tevredenstellen, vooral door zijn lekkere keuken.

Wandelniveau 2