Bestseller
5 dagen
Meerdaagse reizen

Normandië

Wegens succes reeds jaren op het programma!

t/m

Normandië is de streek waar Vlamingen graag komen: het is niet zo ver, heeft een grote verscheidenheid aan unieke bezienswaardigheden en is een paradijs voor fijnproevers. Bovendien lonkt het nabije Bretagne voor een prachtige dagexcursie. Automatisch denken we aan de beroemde landingsplaatsen van 6 juni 1944, deze komen ruim aan bod. Maar Normandië heeft zoveel meer te bieden: de monumentale Mont Saint-Michel, het pittoreske Honfleur, het bedevaartsoord Lisieux en vooral ook zijn vele fantastische streekgerechten zoals cider en calvados, beroemde kazen, fruits de mer … We kozen als verblijfplaats het gezellige koperstadje Villedieu-les-Poêles, ideaal gelegen, ook voor een zijsprongetje naar Bretagne, waar we de prachtplaatsjes Dinan en Saint-Malo en het oesterstadje Cancale bezoeken.

Kaart Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië
Normandië

Dag 1

Tielt - Honfleur - Villedieu

Vertrek om 6u. Via Rijsel en Péronne (koffiestop) naar Amiens en doorheen Picardië naar de beroemde tuibrug Pont de Normandie en het schilderachtige Honfleur voor het middagmaal. Daarna bezoek aan ‘le vieux port’ en de merkwaardige houten St. Catharinakerk. Nadien via Caen verder naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies in Hôtel le Fruitier***.

Dag 2

Dinan - Saint-Malo - Cancale

Vandaag staat een dag Bretagne op het programma. We starten met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Dinan, hoog gelegen op een 75 m hoge rots boven op de groene oevers van de Rance. Binnen de vestingmuren vind je stemmige steegjes, leuke pleintjes en prachtige vakwerkhuizen. Daarna rijden we naar het voormalige zeeroversnest Saint-Malo, waar je kunt genieten van een prachtwandeling op de vestingen en even verpozen op een gezellig terrasje. Aansluitend naar Cancale, met bezoek aan de schilderachtige vissershaven en mogelijkheid tot proeven van oesters. Na deze smakelijke afsluiter terug naar het verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Villedieu - Mont Saint-Michel - Normandische specialiteiten

Na het ontbijtbuffet vrije tijd om rond te kuieren op de plaatselijke dinsdagmarkt; nadien bezoek aan de ‘Fonderie des Cloches’, waar je in één der oudste klokkengieterijen de productie van klokken kunt volgen. In de namiddag naar de Mont Saint-Michel. Dit unieke rotseiland met bovenop een machtige abdij behoort tot de topattracties van Frankrijk! Mogelijkheid tot vrij bezoek aan de abdij. Eenmaal terug in ons verblijfshotel worden we culinair verwend: we proeven er verschillende Normandische specialiteiten: cider, calvados, Pommeau, ... Aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 4

de Landingsplaatsen

We beginnen met een bezoek aan de Pointe du Hoc, waar de Amerikaanse Rangers één der hevigste gevechten leverden om op de rotsen te geraken. Pointe du Hoc is nog steeds bezaaid met bunkers en bomkraters. Daarna naar de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats van St-Laurent-Colleville, gelegen boven Omaha Beach, het meest bloedige slagveld uit de Tweede Wereldoorlog. Middagmaal in een typisch Normandisch pittoresk restaurant. Vervolgens naar Arromanches, met zijn kunstmatige haven van de geallieerden, voor een bezoek aan Cinéma 360°, waar u zich gedurende 18 minuten tussen de evechtslinies waant tijdens de projectie op 9 schermen in een rond theater van 360°. Daarna gaan we naar het Duits kerkhof in La Camba. Tot slot van deze dag vergeten we de oorlog om ons onder te dompelen in een plezieriger bezigheid; we worden verwacht bij een plaatselijke calvadosboer voor bezoek en degustatie van deze typisch Normandische drank. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Livarot - Lisieux - Tielt

Vandaag maken we opnieuw kennis met een Normandische specialiteit. We rijden naar ‘Le Village Fromager’ in Livarot, waar we op een boeiende manier de productie van de beroemde kazen kunnen volgen, uiteraard gevolgd door een copieuze proeverij. Daarna verder naar het bedevaartsoord van de H. Theresa te Lisieux voor een bezoek aan de basiliek en crypte. Omstreeks 13u middagmaal en dan begint onze terugweg: via Amiens naar Péronne en zo terug naar België.

Prijs per persoon
€ 744
in een 2p. kamer
€ 120
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

alle uitstappen, alle inkomgelden en degustaties.

Niet inbegrepen

De tafeldranken.

Hotel ***

Hôtel Le Fruitier*** is een gezellig familiaal hotel dat deel uitmaakt van Logis de France. Het telt 48 kamers, alle uitgerust met complete badkamer, haardroger, tv en telefoon. In het mooie restaurant kan u ’s morgens genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds een kwaliteitsvol driegangenmenu. Een gezellig, mooi hotel dat iedereen zal tevreden stellen, vooral door zijn lekkere keuken.