2 dagen
Meerdaagse reizen

Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode

Tweedaagse in bekende Nederlandse en Duitse kerststeden met betoverend toetje.

t/m

‘Grenzeloos’ kersttweeluik met enkele van de bekendste kerstevents in Nederland en Duitsland. Op de eerste dag van deze minitrip snuiven we de kerstsfeer op in de bekende mergelgrotten in Valkenburg en staat ook de kerstmarkt in Maastricht op ons programma. Op dag 2 steken we de Duitse grens over naar de ‘Weihnachtsmarkt’ van Aken en sluiten we af in het sprookjesachtige decor van Schloss Merode. 

Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode
Valkenburg, Maastricht, Aken & Schloss Merode

Dag 1

Tielt - Valkenburg - Maastricht.

Afspraak om 6u30 bij De Meibloem voor onze heenreis over onder meer Brussel en de omgeving van Luik naar Valkenburg. Aan de voet van de in wielermiddens erg bekende Cauberg bezoeken we Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot. Deze grot is een onderaardse kalksteengroeve die ooit door mensenhanden werd uitgegraven om het mergel te kunnen gebruiken voor bouwstenen. Dit feeërieke decor gaat hand in hand met de mooiste kerst- en cadeauartikelen. Opgelet: de betaalkaart heeft het hier niet zelden lastig. Kerstsfeer is er ook bovengronds in overvloed, net als hapjes en drankjes. Aanbod genoeg voor een vrije lunch. In de vroege namiddag rijden we naar het nabijgelegen Maastricht. In december wordt de binnenstad in sfeervolle kerstdecoraties gehuld en het Vrijthof omgetoverd in een groot winterdorp. Maastricht, dat we eerst kort in groep verkennen, is ook een heerlijke stad om te shoppen. De winkelstraten tussen het Vrijthof en de Maas zijn allemaal autovrij. ’s Avonds transfer naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 2

Aken - Schloss Merode - Tielt.

Wilkommen in Deutschland voor deel 2 van onze magische kersttrip. We stappen vandaag op de autocar voor een behoorlijk korte rit naar de bij Vlamingen nog altijd heel populaire kerstmarkt van Aken, symbool voor ‘Gemütlichkeit’ en tal van lekkernijen die de kerstperiode op smaak brengen. Mede daarom strijken hier jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers neer rondom het stadhuis en de beroemde Dom. Onze gids laat je tijdens een niet al te lange wandeling kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de binnenstad en daarna krijg je alle ruimte voor eindeloos kerstmarkt- en shoppingplezier. Misschien is het al tijd geworden voor een eerste glühwein… Vrije lunch. De betoverendste kerstexcursie van deze tweedaagse? Die hebben we als afsluiter gehouden. De autocar brengt ons naar het sprookjesachtige kasteel Schloss Merode van het gelijknamige, oude adellijke geslacht. Elk jaar tijdens de adventstijd opent het kasteel exclusief voor een romantisch kerstevent, waarbij de binnenplaats en het park worden verlicht door talloze kaarsen, fakkels, lantaarns en lampen. In een prachtig houten dorp worden onder meer regionale lekkernijen en kerstartikelen aangeboden, die vaak door de exposanten zelf werden vervaardigd. Ambachtslieden demonstreren er hun kennis van glasblazen, steenhouwen, smeden, mandenvlechten, pottenbakken... Er is ook een doorlopend cultureel programma met muziek allerhande. Van hieruit rijden we terug naar Tielt. Aankomst omstreeks 22u.

Prijs per persoon
€ 265
in een 2p. kamer
€ 72
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.w.z. avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet inbegrepen.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en inkomgelden.

Niet inbegrepen

Lunches en tafeldranken bij de hoteldiners.

Hotel****

Hotel Blanckthys in ’s Gravenvoeren is een baken van gastvrijheid aan het riviertje de Voer in het historische centrum van ’s-Gravenvoeren. Samen met de brasserie, die garant staat voor een voortreffelijke keuken, is het ondergebracht in een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve uit de 16de eeuw. De comfortabele kamers hebben wifi, flatscreen-tv, telefoon, ijskastje, koffie- en theefaciliteiten. Ruime badkamer met inloop douche/toilet (sommigen met bad).

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.