6 dagen
Meerdaagse reizen

Devon

Ontdek de prachtige Engelse Rivièra!

t/m

Golvende weiden, zandstranden en ruig heideland maken van het graafschap Devon een van de meest aantrekkelijke Britse vakantiebestemmingen. Tijdens deze 6-daagse kozen we voor pittoreske dorpen, routes door de mooie natuur, historische steden, tuinen en afwisselende bezoeken. Er is Plymouth, de havenstad waaruit beroemde zeevaarders (zoals Captain James Cook) het ruime sop kozen, onze middeleeuwse verblijfstad Exeter met zijn schitterende kathedraal en Torquay waar we in de voetsporen van Agatha Christie treden. We ontdekken ook de noordkust van Devon met het pittoreske kustdorp Clovelly en bezoeken o.m. Powderham Castle, Rosemoor Garden, … en nog veel meer. Ontdek het allemaal tijdens deze reis!

Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon
Devon

Dag 1

Tielt - Windsor - Castle Combe - Exeter.

Vertrek om 5u30. Via de snelwegen rijden we naar Calais voor overtocht met de ferry naar Dover. Eenmaal op Britse bodem zetten we koers naar Windsor voor vrij middagmaal. Vooraleer we onze route hervatten richting Exeter, houden we even halt in Castle Combe. Dit pittoresk dorpje, gelegen in de Cotswolds, werd ooit uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland. Verder naar ons verblijfshotel in Exeter voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

The ‘English Rivièra’: Powderham Castle - Torquay.

Na het ontbijtbuffet zijn we klaar voor een uitstap naar de English Rivièra. We starten met een bezoek aan de thuisbasis van de Graven van Devon: Powderham Castle. Het interieur van deze ‘bescheiden’ woonst is een bezoek zeker waard. Vrije wandeling op het prachtige domein. Verdere doorreis naar Torquay, geboortestad van Agatha Christie en belangrijkste badplaats aan de English Rivièra met mild klimaat door de golfstroom. Vrij middagmaal. Dan gaan we op zoek naar de roots van schrijfster Agatha Christie en duiken nog verder het verleden in tijdens een bezoek aan de Kents Cavern. Geleide rondleiding doorheen deze geologische merkwaardigheden van de oudste woonplaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadien voorzien we vrije tijd langsheen de prachtige wandeldijk van Torquay. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Clovelly - Rosemoor Garden.

Vandaag focussen we ons op het noorden van het graafschap Devon. We rijden naar het fotogenieke Clovelly, een pittoresk dorpje aan de kust. Hier bleef de tijd stilstaan. We kuieren langsheen de verkeersvrije kasseistraten en voorzien voldoende tijd voor vrije lunch. Dit unieke dorp met de witte 16de eeuwse cottages werd gebouwd op een hooggelegen heuvel en biedt adembenemende uitzichten op zee en haven. In de namiddag rijden we naar Rosemoor Garden, een van de mooiste tuinen in Devon en de moeite waard in elk seizoen. Eenjarige planten werden in Victoriaanse stijl verwerkt in motieven. We vinden er meer dan 4.000 plantensoorten. De 3,2 ha tuin met grote vijver en verschillende tuinkamers alsook 13 ha landbouwgrond schonk Lady Palmer in 1988 aan de Royal Horticulture Society. De mediterrane tuin en de cottage garden zijn bijzonder mooi. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. 

Dag 4

Dartmoor National Park - Buckland Abbey - Plymouth.

We trekken vandaag de prachtige natuur van Dartmoor National Park in. Tijdens onze rit lassen we enkele leuke fotostops in. Daarna trekken we naar Buckland Abbey, ooit een machtige cisterciënzerabdij maar na de opheffing van de kloosters, de thuis van o.a. Sir Francis Drake. Vrij middagmaal op de kaaien van de Royal William Yard in Plymouth. Vanaf deze haven vertrok in 1620 The Mayflower, een Engels zeilschip, met de eerste Engelse Puriteinen (de Pilgrim Fathers) naar Amerika. In de namiddag genieten we van vrije tijd aan de haven of je kan kiezen voor een facultatief bezoek aan Devonport Naval Heritage Center of het kleinere Mayflower museum of het National Marine Aquarium. We eindigen deze dag in het historische hart van de stad met keuze tussen geleide wandeling met je gids of vrije tijd voor terrasje of shopping. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Exeter.

Vandaag verkennen we onze verblijfstad Exeter. Er valt heel wat te bekijken! We wandelen langs het traject van de middeleeuwse stadsomwalling, kuieren door het historische havenkwartier en brengen een bezoek aan Tuckers Hall, gildhuis van de voormalige lakennijverheid. Als lunch zorgen we voor een typische full afternoon tea in ons verblijfshotel. Uiteraard voorzien we ook de nodige vrije tijd voor shopping en verkenning op eigen houtje. Tip: breng een bezoek aan de ‘underground passages’, in deze middeleeuwse ondergrondse passages stroomde ooit het water door de stad (facultatief bezoek - we raden aan om dit vooraf te reserveren). Omstreeks 16u hebben we een geleid bezoek aan Exeter Cathedral, de zetel van de Anglicaanse bisschop van Exeter. Wie wil, kan blijven om te luisteren naar ‘the evening song’ van het koor. Avondmaal en overnachting. 

Dag 6

Exeter - Stourhead - Tielt.

Vandaag keren we terug naar huis maar zetten eerst nog koers naar Stourhead, voor een bezoek aan het landhuis en de daarbij horende tuinen. Het landgoed heeft een meer en een prachtige tuin met follies zoals een kruis, een grot, een tempel… De tuin behoorde ooit tot de familie Hoare maar is al geruime tijd in handen van The National Trust. Lunch ter plaatse. Via Stonehenge terug naar de autosnelwegen richting Dover voor ferryovertocht naar Calais. Thuiskomst in Tielt omstreeks 22u.

Prijs per persoon
€ 1.038
in een 2p. kamer
€ 245
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. avondmaal, overnachting en ontbijt 1x full afternoon tea als lunch dag 5.

Inbegrepen

Alle vermelde bezoeken en uitstappen + een typische full afternoon tea op dag 5.

Niet inbegrepen

5 lunches, tafeldranken, facultatieve bezoeken en eventuele fueltoeslagen ferry.

Hotel****

Ons verblijfshotel is Mercure Exeter Southgate, gelegen in het hartje van de stad Exeter op wandelafstand van diverse bezienswaardigheden. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort : douche/bad en toilet, haardroger, kluisje, tv, telefoon, airco, radio, koelkast, koffie/thee-faciliteiten... Er is een lift en een gezellige bar. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, een bubbelbad, een sauna en een fitness.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Munt

Pond Sterling

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.