10 dagen
Meerdaagse reizen

Noorse Fjorden

Vanuit autocar, boot of trein: woest landschap is één en al schoonheid.

t/m

Noorwegen is zonder meer een fascinerend land, dat op elke bezoeker een onvergetelijke indruk nalaat. Vooral de fjorden zijn adembenemend mooi! De indrukwekkende landschappen brengen rust en ontspanning. We planden een unieke ontdekkingsreis vol afwisseling: magnifieke autocartrajecten doorheen de woeste bergwereld, korte wandeltochten, cruises in de indrukwekkende fjorden, maar ook bezoek aan kleurrijke dorpjes en een vleugje cultuur met de staafkerkjes en de prachtstad Oslo. Goed om te weten: deze topreis is helemaal niet vermoeiend en bovendien vallen de temperaturen in juli best mee.

Noorwegen

Dag 1

Tielt - Celle.

Vertrek om 6u30. Via Antwerpen - Venlo naar de omgeving van Hannover voor een vrij middagmaal. Daarna naar Celle voor bezoek en overnachting. Deze Noord-Duitse stad is een pareltje van Duitse vakwerkbouw. Tijdens een geleide wandeling kan je genieten van de pittoreske straatjes met hun prachtig gerestaureerde ambachtshuizen. Avondmaal en overnachting in Celle.

Dag 2

Celle - Oslo.

Na het ontbijtbuffet door de Lüneburger heide, via Hamburg naar Kiel waar we inschepen op een cruiseschip van de Color Line. Vrij middagmaal. Afvaart om 14u. Tijdens de overtocht kan je volop gebruikmaken van alle accommodaties van dit varende paleis. ’s Avonds een rijkelijk Scandinavisch buffet. We overnachten in luxetweepersoonsbuitenkajuiten met toilet en douche.

Dag 3

Oslo - Lillehammer.

Terwijl we genieten van een uitgebreid Scandinavisch ontbijt, varen we de haven van Oslo binnen. Na de ontscheping rijden we door naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Bij aankomst vrij middagmaal in de gezellige winkel- en restaurantstraat Storgate. Daarna brengen we een bezoek aan Maihaugen, het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, met een unieke verzameling oude boerderijen, huizen, staafkerk, school,… Bovendien zijn meisjes in traditionele klederdracht in de weer om de bezoekers de weg te wijzen. Daarna o.l.v. onze gids naar het Olympiapark, waar je vanaf de springschans een heerlijk uitzicht hebt op de stad. 

Dag 4

Lillehammer - Loen.

Na het ontbijtbuffet gaat het door het prachtige Gudbrandsdal, de toeristische slagader van Oost-Noorwegen. Het dal is prachtig en vol afwisseling met zijn vele boerderijen, vriendelijke dorpjes, snelstromende riviertjes… In Ringebu maken we even tijd voor het pittoreske staafkerkje. Tijd voor een vrij middagmaal en dan nemen we de afslag naar rijksweg 15 richting Loen en de Geirangerfjord. In het mooie toeristenplaatsje Lom ietwat vrije tijd. Een rit door een schitterende bergwereld brengt ons naar Loen. Een ronduit prachtig traject. We verblijven 2 nachten in Loen.

Dag 5

Geirangerfjord - Briksdalgletsjer.

In de voormiddag schepen we in voor een cruise van ongeveer een uur door de Geirangerfjord, de parel onder de fjorden, met watervallen als de beroemde ‘Zeven zusters’ en de ‘Bruidssluier’. Vrije tijd in Geiranger voor o.a. het middagmaal en in de namiddag wacht al een nieuwe sensatie: de beroemde Briksdalgletsjer, te bereiken na een aangename wandeling. In de late namiddag terug naar Loen.

Dag 6

Loen - Bergen.

In Byrkelo komt de E39 samen met de rijksweg 60 en deze brengt ons naar het geitendal Våtnedal. In Skei starten het idyllische Jølstrameer en de Jølstrarivier. Na Moskog komen we in Førde. De prachtige natuur van het Ytredal zal je zeker bijblijven. In Avsnes bereiken we de oever van het Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen. In Lavik nemen we de veerboot naar Oppedal. Door een adembenemend fjordenlandschap en het Romarheimsdal rijden we naar de Eikefettunnel en de drijvende brug over het Osterfjord. Via Eidsvåg bereiken we Bergen, de hoofdstad van de fjorden, en sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘Bryggen’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Avondmaal en overnachting in ons centraal gelegen hotel in Bergen. De gids maakt - voor de liefhebbers - nog een avondwandeling in Bergen.

Dag 7

Bergen - ‘Noorwegen in een notendop’ - Voss.

We verlaten Bergen en rijden via Dale (bekend van de beroemde Noorse truien) naar het plaatsje Voss. Dan nog een korte rit naar Gudvangen en het eerste fjord van de dag: het Nærøyfjord. Hier nemen we de ferry naar Flåm. Deze 2 uur durende cruise biedt ons een unieke mogelijkheid om het imposante van de fjorden te beleven. Via het Nærøyfjord bereiken we het Aurlandfjord. De boottocht eindigt in Flåm, waar het beroemde Flåmtreintje op ons staat te wachten om ons naar Myrdal te brengen. De rit duurt 40 minuten en onderweg hebben we een spectaculair uitzicht op wilde watervallen. Vanuit Myrdal nemen we de trein naar Voss. 

Dag 8

Voss - Oslo.

We starten met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dat is de hoogste waterval in Noorwegen. Aansluitend doorkruisen we een indrukwekkende bergwereld. De weg over de Hardangervidda is weergaloos mooi en maakt deel uit van een 3.422 km² groot natuurgebied. Uiteindelijk komen we bij het wintersportplaatsje Geilo uit. Vrij middagmaal. Vervolgens via het smalle Hallingdal en langs de Hallingdalelvarivier naar Oslo. Avondmaal en overnachting.

Dag 9

Oslo - Kiel.

In de voormiddag een begeleide stadsrondrit met uitgebreid bezoek aan het beroemde Vigelandpark met zijn 200 beeldhouwwerken van de gelijknamige kunstenaar. Schitterend! Daarna inschepen en vrij middagmaal aan boord van de luxueuze Color Line. Genieten en ontspannen tijdens de overvaart. ’s Avonds opnieuw een uitgelezen koud en warm buffet, vele ontspanningsmogelijkheden en overnachting in buitenkajuiten.

Dag 10

Kiel - Tielt.

Omstreeks 9u ontschepen we in Kiel. Langs de Duitse autowegen naar de omgeving van Osnabrück voor het vrije middagmaal. Daarna via Venlo - Antwerpen terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 2.398
in een 2p. kamer
€ 795
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Rondreis in halfpension, d.i. avondmaal, overnachting, ontbijtbuffet. De uitgebreide Scandinavische buffetten maken het mogelijk de uitgaven voor middageten beperkt te houden.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle vermelde inkomgelden, alle veerbootverbindingen en boottochten. Buffetavondmalen tijdens de overtochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel.

Niet inbegrepen

De middagmalen en de tafeldranken.

Hotels***S/ ****

We verblijven in kwalitatieve hotels. Tijdens de ferry-overtochten: tweepersoonsbuitenhutten met douche en toilet.

Munt

Noorse Kroon

Wandelniveau 1

Een reis die weinig fysieke inspanningen vraagt.

Troef

Héél comfortabele heen- en terugreis aan boord van de luxueuze ferry Color Line. We verblijven telkens in uitstekende hotels.