7 dagen
Meerdaagse reizen

Wenen

Op de heenreis bezoeken we de wereldberoemde Abdij van Melk!

t/m

Deze stad van Strauss en Sissi heeft zoveel te bieden dat zelfs de meest verwende toerist niet uitgepraat geraakt over Schönbrunn, de vele schitterende monumenten, de St.-Stefansdom, de Sachertaart, de Weense muziek… Maar er is meer! Ook de schitterende Abdij van Melk en een prachtroute langs de Donau staan op het programma en vormen een perfecte aanvulling op deze schitterende reis. Op de terugreis bezoeken we het Kasteel Artstetten, zomerverblijfplaats van de Habsburgers en nog bewoond door Anita Hohenberg, achterkleindochter van Franz Ferdinand. Een passende afsluiter voor deze reis.

Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen

Dag 1

Tielt - Regensburg.

Vertrek om 6u stipt. Via Brussel - Luik - Aken (koffiehalte) - Keulen - Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Daarna rijden we via Würzburg - Nürnberg naar Regensburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Regensburg - Melk - Wenen.

Na het ontbijt rijden we via Passau naar het beroemde klooster Melk, waar we eerst middagmalen. Daarna brengen we een bezoek aan deze schitterende abdij, die behoort tot de mooiste voorbeelden van Zuid-Duitse barok. Gedurende een rondleiding van een uur worden we bekoord door de schitterende architectuur van dit barokke klooster. De keizerlijke zalen, de bibliotheek, de marmerzaal en de abdijkerk zullen je verbazen door hun pracht en praal. Daarna volgen we een prachtroute langs de Donau naar ons centraal gelegen verblijfshotel.

Dag 3

Kennismaking met het Keizerlijke Wenen.

Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet starten we onze verkenning. Onze chauffeur brengt ons naar de Operngasse aan de Staatsoper, waar onze daguitstap begint. Al wandelend ontdekken we de schitterende binnenstad. Moet je zeker gezien hebben: de Albertina, Augustinerkirche (waar Franz Joseph en Sissi getrouwd zijn), de Josefsplatz met de Nationalbibliothek, de Michaelerplatz, Kohlmarkt, de Graben met zijn prachtige paleizen en Pestzuil. We brengen een bezoek aan de Peterskirche en aan de Stephansdom, die met zijn 137 meter een der hoogste kerktorens ter wereld is. Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de Kaisergruft met de praalgraven van de Habsburgers en o.a. het graf van Sissi, Franz Joseph en hun zoon Rudolf. Verder wandelen we langs de Neuer Markt door naar de vroegere paleistuin, de Burggarten (met standbeelden van Franz Joseph en Mozart). Van daaruit steken we de Heldenplatz over naar de Volksgarten. Aan de Maria-Theresienplatz stappen we weer de bus in richting ons hotel.

Dag 4

Schönbrunn - Karlskirche - Stadtpark - concert.

Het Weense Versailles, maar nog mooier! Schloss Schönbrunn kreeg zijn huidig uitzicht onder keizerin Maria Theresia. We worden rondgeleid doorheen een 40-tal vertrekken tot je duizelt van zo veel pracht en praal. Daarna vrije tijd voor een wandeling in de tuin met o.a. een mooi panorama bij de Gloriette. Na de lunch rijden we terug naar de stad langs o.m. de beroemde Naschmarkt en brengen we een bezoek aan de mooie Karlskirche. Vervolgens naar het Stadtpark voor een groepsfoto aan het gouden standbeeld van Johann Strauss. Na het avondmaal in het hotel worden we omstreeks 20u30 verwacht in het centrum van Wenen voor een muzikaal hoogtepunt met schitterende melodieën van Strauss en Mozart.

Dag 5

Mozartwandeling in de binnenstad van Wenen.

In de voormiddag verkennen we verder het oude centrum van Wenen en maken we een wandeling langs pleintjes, huizen en straten waar Mozart weer tot leven komt. We bezoeken o.a. de Minoritenkirche waarin zich een prachtige replica van het laatste avondmaal bevindt en wandelen langs Café Central (het lievelingscafé van Sisi en Franz Joseph), Jodenplatz met monument, de Hohermarkt met het beroemde Ankeruhr en het Mozarthuis. Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan het Sisi Museum en staan de keizerlijke appartementen en de zilver- en porseleinkamers in de Hofburg op ons programma.

Dag 6

Artstetten (kasteel van Franz Ferdinand) - Regensburg.

Na het ontbijt verlaten we Wenen, maar het wordt nog een indrukwekkende dag: we bezoeken het kasteel van Artstetten in de buurt van Melk. Dit werd bewoond door Franz Ferdinand, de toekomstige troonopvolger, vermoord in Sarajevo in 1914. Het wordt nu nog bewoond door Anita Hohenberg, de achterkleindochter van Franz Ferdinand. Na het middagmaal rijden we nog even langs de mooie Wachauvallei. Hierna vervolgen we onze weg via Passau naar de omgeving van Regensburg voor een laatste overnachting.

Dag 7

Regensburg - Tielt.

Na een stevig ontbijt vatten we de terugreis aan. Via Würzburg naar Idstein voor het middagmaal. Daarna langs Keulen naar Luik voor een laatste halte en dan met een pak mooie herinneringen terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 1.278
in een 2p. kamer
€ 225
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 3 en dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden t.w.v. € 160! Op dag 4 genieten we van een muzikaal spektakel van Strauss en Mozart.

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 3 + 5 en de tafeldranken.

Hotels***(*)

Het 4-sterrenhotel Ananas ligt op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Wenen. De kamers met rococo-elementen zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen: airco, tv, minibar, gratis wifi… Op de heen- en terugreis logeren we in een degelijk 3-sterrenhotel.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in duur of in aantal.

Troef

Op dag 4 genieten we 's avonds van schitterende melodieën tijdens een spektakel met muziek van Mozart en Strauss. We verblijven in een heel centraal gelegen hotel in Wenen!