6 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan

Dit onbekend stukje Bretagne biedt prachtige natuur en spectaculaire excursies!

t/m

Centraal in het zuiden van Bretagne ligt de Morbihan, wat Bretoens is voor ‘kleine zee’. Vanuit deze regio bieden we je een interessant en afwisselend programma: we varen langs de prachtige Golf van Morbihan, we duiken de geschiedenis in, helemaal tot in de prehistorie tijdens ons bezoek aan de menhirs van Carnac. Vervolgens reizen we naar de middeleeuwen met een verkenning van het mooie Vannes tot aan de Tweede Wereldoorlog tijdens onze rondleiding aan de onderzeebootbasis van Lorient. Kers op de taart is onze excursie naar Belle-Île-en-Mer. Het grootste Bretoense eiland biedt ons ongerepte natuur, heidevelden met brem en groene dalen… Kortom, een 6-daagse vol natuur en cultuur. On y va!

Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan
Zuid-Bretagne & Golf van Morbihan

Dag 1

Tielt - Honfleur - Auray.

Vertrek in Tielt om 6u stipt. We rijden via Amiens (vrije ontbijtstop) naar Honfleur voor het middagmaal. Daarna gaat het via Caen en Rennes naar ons verblijfshotel in Auray. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Sainte-Anne-d’Auray - Golf van Morbihan - Vannes.

In de voormiddag rijden we naar Sainte-Anne-d’Auray (binnenbezoek onder voorbehoud van eventuele vieringen). Dit is zowat het Lourdes van Bretagne! Men komt van heinde en ver om de hulp in te roepen van de heilige Anna, de moeder van de Heilige Maagd. De Bretons beschouwen de heilige Anna als hun patrones. Verder naar Vannes. Eenmaal aangekomen, schepen we in genieten we van een middagmaal aan boord. Vanaf ons schip hebben we een prachtig zicht op de Golf van Morbihan. Die behoort tot de selecte club van de ‘mooiste baaien ter wereld’. In dit natuurfenomeen vind je dan ook een uniek spektakel waar de zee en het land zich verbinden, wat tot verrassende landschappen heeft geleid. Het wordt ongetwijfeld een prachtige dag aan de Bretoense kust. We eindigen onze dag in Vannes met zijn mooi middeleeuws centrum. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Duikbotenbasis Lorient - oesterkwekerij.

Na het ontbijt rijden we naar het nabijgelegen Lorient waar we een geleid bezoek brengen aan de onderzeebootbasis. Deze werd gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot 1997 werd het nog door de Franse marine gebruikt als hoofdkwartier van het Atlantische onderzeeërsquadron. Ongetwijfeld een interessant bezoek! Na het vrij middagmaal genieten we van wat vrije tijd in Lorient. We eindigen onze dag in een oesterkwekerij. Na de rondgang worden we getrakteerd op oesters met daarbij een glaasje wijn. Een smakelijke afsluiter van deze interessante dag! 

Dag 4

Belle-Île-en-Mer, het grootste Bretoense eiland.

Geen plek doet haar naam meer eer aan dan Belle-île, wat letterlijk ‘mooi eiland’ betekent. Gelegen tussen rustige stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen, biedt het eiland een weelderig mozaïek aan landschappen. Na het ontbijt rijden we via Quiberon naar de haven. Na 50 minuten varen komen we aan op het eiland. Een lokale bus rijdt ons rond op het eiland. We zien o.a. Sauzon, Bangor en Le Palais. Middagmaal ter plaatse. In de late namiddag nemen we opnieuw de ferry en keren we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Quiberon - Carnac.

Na het ontbijt gaat het naar het schiereiland Quiberon, waar we kennismaken met een van de belangrijkste bedrijfstakken van Bretagne: de visconservenindustrie. Omstreeks 10u30 worden we verwacht voor een bezoek in de Conserverie La Belle-Illoise, een familiaal bedrijf dat een paar jaar geleden de eerste prijs won voor ‘Tourisme Industriel’. Aansluitend naar Quiberon voor het vrij middagmaal en verkenning van het mooie schiereiland. De stad Quiberon zelf is een levendige badplaats met gezellige boulevards en een vissershaven, gespecialiseerd in sardienen. Op de terugweg passeren we in Carnac, het wereldberoemde centrum van oeroude megalieten. Hier hebben mensen uit de prehistorie 6.000 jaar geleden naar de eeuwigheid gekeken en reusachtige menhirs en dolmens opgericht als getuigenis van een levensvisie die ons ontsnapt. Honderden knoestige, dikke, slanke, misvormde brokken graniet van allerlei slag. Sommige wel 6 m hoog! Verkenning met een toeristisch treintje. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Auray - Pont-Évêque - Tielt.

Na het ontbijtbuffet rijden we via Rennes - Caen naar Pont-Évêque voor het middagmaal. Daarna via Amiens - Rijsel (vrije avondstop) terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.096
in een 2p. kamer
€ 184
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf dag 1 t/m dag 6 (uitgezonderd dag 3 en 5).

Inbegrepen

Cruise in de Golf van Morbihan (incl. 3-gangenlunch aan boord), bezoek duikbotenbasis, bezoek en degustatie oesterkwekerij, ferryoverzet Quiberon naar Belle-Île-en-Mer + transport lokale bus, bezoek Conserverie op Quiberon en toeristisch treintje Carnac.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3 en 5 en tafeldranken.

Hotel***

Best Western Auray Le Loch is rustig gelegen midden in de bossen van Auray, in het zuiden van Bretagne. Op 25 minuten rijafstand is Vannes gevestigd. We verblijven in comfortabele kamers uitgerust met badkamer, tv en gratis wifi. Je kan eveneens gebruik maken van de sauna, bubbelbad en solarium. Het hotel heeft een gezellig terras met zicht op de tuin en het park.

Wandelniveau 1

Een reis die weinig fysieke inspanningen vraagt.