15 dagen
Vliegreizen

Herfst in Japan

Japan, een land vol contrasten.

t/m

In samenwerking met Amazing Tours organiseren we een reis naar een bijzonder boeiend land dat haar bezoekers op vriendelijke wijze ontvangt. Onze reis start in de wereldstad Tokyo. Na een bezoek aan de belangrijkste buurten, ruilen we de stad om een zen-ervaring op het eiland Awaji. In Takamatsu bezoeken we een van de mooiste landschapstuinen van het land. We zien oude hangbruggen, de mooie natuur van de Iya vallei en ook de Oboke Kloof. Via de Shinami Kaido genieten we van zichten op de Japanse Binnenzee. We bezoeken Hiroshima en in Miyajima zien we de bekende grote rode torii-poort, die wel op het water lijkt te drijven. In Kyoto, een stad met meer dan 1.600 tempels en schrijnen, bezoeken we o.a. de gouden tempel, de geisha-buurt & het bamboebos. In Nara zien we honderden herten die vrij rond lopen in het park; ze worden nog altijd beschouwd worden als boodschappers van de goden. We logeren in goede, centraal gelegen hotels en 1 keer ook een traditionele ryokan; in typische restaurantjes proeven we van de heerlijke Japanse keuken en proberen tempura & yakitori, groene thee & sake.

Japan

Dag 1

Tielt - Brussel - Japan.

Met de autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Met de directe vlucht van de Japanse maatschappij ANA om 20u50 naar Tokyo – een stad met vele gezichten. Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 2

aankomst Japan.

De volgende dag aankomst in Tokyo rond 18u30. Transfer naar het hotel gelegen in Tsukiji, waar we 3 nachten verblijven. Diegene die willen, kunnen er in de buurt nog een hapje gaan eten. Tijdens onze reis gaan we trouwens veel typische gerechten leren kennen, waardoor iedereen altijd enorm aangenaam verrast is. Nadien tijd voor een welverdiende rust. Overnachting: Keihan Tsukiji Keihan Grande of gelijkwaardig.

Dag 3

Tokyo (O - A).

We gaan vandaag op verkenning in deze grootse stad en gebruiken hiervoor het openbaar vervoer. Tokyo is een stad van veel contrasten: traditioneel en modern gaan er hand in hand. Zo bezoeken we het traditionele Meiji Jingu schrijn, een heiligdom waar de goden van het shintoïsme (soort Japanse religie) worden geëerd. Met wat geluk zien we in deze periode kinderen die traditioneel gekleed zijn voor een belangrijk feest. Vlakbij ligt Harajuku, een buurt waar je jongeren in de hipste outfits vindt en in de straat Omote Sando hebben de grote merken hun flagship stores die ontworpen zijn door beroemde architecten. In Shibuya steken we het beroemde diagonale kruispunt over, wellicht het drukste kruispunt ter wereld. Al deze buurten vormen en interessant contrast. ’s Avonds eten we een heerlijk avondmaal met wagyu beef. Overnachting: Keihan Tsukiji Keihan Grande of gelijkwaardig

 

Dag 4

Tokyo (O - A).

Vandaag verdere verkenning van deze futuristische metropool. Tokyo krijgt als bijnaam ‘the Big Sushi’. In een stad met zo’n naam moet er dan ook een grote vismarkt zijn, de grootste ter wereld zelfs! We bezoeken de oude vismarkt waar er nog talrijke kraampjes zijn en veel sushi-restaurants. Vanavond staat er trouwens sushi op het menu. Vandaag gaan we ook naar het digital art museum (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen) van Team Lab voor een bijzondere ervaring. Diegenen die willen kunnen ’s avonds met de reisleider na het avondeten optioneel nog een bezoek brengen aan Shinjuku. Dit is een levendige stadsbuurt in het centrum van de stad die ook vaak in films wordt gebruikt. Deze buurt staat bekend om haar spectaculaire wolkenkrabbers en felle lichtreclames. Hier zien we vele winkels met de hipste gadgets en ook de restaurantjes waar gerechtjes op een band voorbij komen en men zelf kiest wat men wil uitproberen. Overnachting: Keihan Tsukiji Keihan Grande of gelijkwaardig.

Dag 5

Awaji (O - A).

Vandaag reizen we met de shinkansen, de supersnelle kogeltrein van Tokyo naar Akashi, vandaar gaat het met een korte ferrytocht naar het eiland Awaji in de Japanse Binnenzee. Daar wacht ons een heuse zen-ervaring … We logeren er in het prachtige Seinei Zenbo, ontwerpen door de architect Shigeru Ban. Het gebouw is schitterend in het groen gelegen. Het aantal kamers zijn er beperkt, dus mogelijk slaap je voor 1 nacht in een singelkamer, en badkamers zijn er gedeeld. We krijgen er ook een bijzonder Boeddhistisch avondmaal en je kan er genieten van een heerlijke onsen, een Japanse warmwaterbad.  Overnachting in Seinei Zenbo.

Dag 6

Takamatsu (O - M - A).

Voor het ontbijt doen we nog een zen-oefening en vervolgens reizen we met onze eigen bus verder naar Takamatsu op het eiland Shikoku. Onderweg observeren we een interessant natuurfenomeen: de Naruto draaikolken. We stoppen hiervoor bij Uzu no Michi, een afgesloten loopbrug die onder de Onaruto Brug doorloopt en uitkijkt over de draaikolken. De observatieruimte van de loopbrug bevindt zich 45 meter boven de draaikolken, die je kunt zien door glazen ramen in de vloer. In België zijn we trots op onze frietjes, in Japan zijn ze trots op hun noedels. Vandaag steken we de handen uit de mouwen en gaan we zelf udon-noedels maken om ze nadien natuurlijk zelf op te eten. In Takamatsu bezoeken we de Ritsurin-tuin, een van de mooiste landschapstuinen van Japan. De tuin werd aangelegd door de plaatselijke feodale heren tijdens de vroege Edo-periode. Je vindt er vijvers, heuvels, bomen en prachtige paviljoens. De tuinen liggen tegenover de beboste Mt. Shiun die dient als een prachtige achtergrond. Overnachting in JR Hotel Clement Takamatsu.

Dag 7

Saijo (O - A).

Na het ontbijt reizen we met onze bus naar het Ariake-strand in Kanonji waar je een enorm zandschilderij (sunae) met een omtrek van ongeveer 345 meter vindt. Als je vanop het observatiepunt van de top van de berg Kotohiki naar beneden kijkt, zie je het uitgestrekte dennenbos, de muntvormige zandschildering op het zandstrand en het prachtige uitzicht op Ibuki Island dat in de kalme Setouchi Zee drijft. Vervolgens gaan we naar de Oboke Kloof waar we een boottocht doen van 45 minuten om van de mooie natuur en de herfst te genieten. In de Iya vallei vinden we kazurabashi, oude hangbruggen gemaakt van wijnranken, die nu nog om de drie jaar opnieuw worden gebouwd. Ze waren in het verleden de belangrijkste manier voor mensen om de rivier van de Iya Vallei over te steken, en van de 13 bruggen zijn er nu nog maar 3 over. Legendes zeggen dat ze voor het eerst werden werden gemaakt door vluchtelingen die zich in het gebied verborgen na hun nederlaag in de Gempei-oorlog in de 12de eeuw als een manier om snel de toegang tot de vallei af te snijden. De Iya Kazurabashi is de grootste en populairste van de overgebleven bruggen, strekt zich 45 meter uit over de rivier de Iya in het midden van de vallei en biedt bezoekers een fotogeniek uitzicht op het water 14 meter onder de open latten van de overspanning. We overnachten vanavond ook in een traditionele ryokan. Voor Japanners is het het toppunt van ontspanning om naar een ryokan te gaan en daar te genieten van een onsen of warmwaterbad. Een ryokan is een hotel dat volledig is ingericht in Japanse stijl – kamers met tatamimatten en futons om op te slapen. We krijgen er ook een yukata, een soort lichte katoenen kimono die we er tijdens ons verblijf mogen dragen. Het belooft een zeer Japanse ervaring te worden. Overnachting in ryokan Kokumin kyukamura Setouchi

Dag 8

Onomichi (O - A).

Vandaag betreden we met onze bus de Shimanami Kaido. Dat is een 60 kilometer lange weg die het hoofdeiland Honshu van Japan met moderne bruggen verbindt met het eiland Shikoku. Onderweg genieten we van het prachtige landschap en de zichten op o.a. de kleine eilandjes van de Japanse Binnenzee. Uiteraard voorzien we onderweg een paar interessante stops. Zo bezoeken we de Kosanji Tempel op het eiland Ikuchijima. Als bezoekers van de tempel word je verrast door een sterk gevoel van déjà vu, dit komt dat omdat veel van de gebouwen zijn gemodelleerd naar enkele van de beroemdste tempelgebouwen van Japan. We gaan ook naar de Hill of Hope. Deze witmarmeren tuin is ongeveer 5.000 vierkante meter groot. Hij werd ontworpen door de in Hiroshima geboren beeldhouwer Kuetani Ittou. Al het marmer dat in het ontwerp werd gebruikt, werd gedolven in Italië en over zee naar Japan vervoerd. Het plein en de monumenten van verschillende grootte en vorm zijn zo gemaakt dat de heuvel een prachtige harmonie vormt met de omringende natuur, inclusief het landschap, het klimaat en het licht. Met de ferry reizen we vervolgens naar Ononimichi waar we overnachten in het Cycle U2 hotel.

Dag 9

onderweg naar Hiroshima (O - A).

Met de trein reizen we naar Hiroshima. Deze stad werd helaas wereldberoemd door de atoombom die er op het einde van de Tweede Wereldoorlog werd gedropt. We worden hier herinnerd aan een zwarte pagina uit de Japanse en wereldgeschiedenis – en een bezoek aan deze stad zal zeker een onvergetelijke indruk nalaten. Oude huizen of gebouwen vinden we hier niet meer terug, alleen nog de A-bomb Dome. Iets verderop vinden we het Peace Memorial Park & Museum. Zeer pakkend is het Children’s Peace Memorial en ook het museum waar we meer te weten komen over de impact van de atoombom. Vanavond proberen we het streekgerecht Okonomiyaki uit. Dit zijn een soort gevulde Japanse pannenkoeken bereid op metalen plaat, de trots van Hiroshima. We overnachten in het hotel Sotetsu Fresa of gelijkwaardig.

Dag 10

Miyajima (O - A).

Na het ontbijt nemen we de trein naar het haventje van Hiroshima, waar we een overzetboot nemen naar eiland Miyajima. Het is bekend voor de oesters die hier gekweekt worden, en uiteraard het mooie Itsukushima-schrijn. De rode torii-poort lijkt op het water te drijven. Deze plaats is door de Japanners verkozen tot één van de drie mooiste panorama’s van het land en is met gevolg waarschijnlijk de meest gefotografeerde plaats van het land. Met de kabelbaan gaan we naar een mooi uitkijkpunt. We keren in de namiddag terug naar Hiroshima waar we overnachten. Overnachting in het hotel Sotetsu Fresa of gelijkwaardig.

Dag 11

Kyoto (O - A).

Na het ontbijt reizen we met de trein verder naar Kyoto. Deze metropool met zijn moderne stationsgebouw en drukke centrum doet niet vermoeden dat je hier prachtige tuinen en meer dan 1.600 tempels en shinto-schrijnen vindt. Het is dan ook de culturele trekpleister van Japan bij uitstek – en zeker een hoogtepunt van deze reis. We bezoeken deze stad met het openbaar vervoer. Vandaag gaan we naar de prachtige Kinkaku-ji, of Gouden Tempel. Wellicht is dit één van de mooiste tempels van het land, met een goed voorbeeld van een ‘geleende’ tuin. Overnachting in hotel El Cient of gelijkwaardig.

Dag 12

uitstap naar Nara (O - A).

Na het ontbijt maken we een daguitstap met de trein naar het nabijgelegen Nara, de eerste hoofdstad van Japan gesticht in 710 en gebouwd volgens Chinees model. Je vindt hier enkele zeer belangrijke gebouwen. In het park van Nara met zijn talrijke tempels en schrijnen bezoeken we o.a. de Todaiji-tempel het grootste houten gebouw ter wereld met een indrukwekkend Boeddhabeeld. Vandaar wandelen we verder door het park waar er meer dan 1.000 herten vrij rondlopen; zij zouden boodschappers van de goden zijn. Het Kasuga-schrijn werd niet zo lang geleden helemaal gerenoveerd volgens de tradities en is omringd door duizenden lantaarns en stenen. Er heerst een zeer bijzondere sfeer. Overnachting in hotel El Cient of gelijkwaardig.

 

Dag 13

Kyoto (O - A).

Vandaag gaan we naar de buurt Arashiyama. Een korte wandeling brengt ons naar de Togetsukyo brug van waar je een mooi zicht op de omgeving hebt. Niet zo ver van hier vind je ook het beroemde bamboebos, met zijn duizenden kaarsrechte bamboestammen. We voorzien hier vrije tijd want deze omgeving nodigt uit om te wandelen. In Gion, de geishabuurt met zijn oude theehuizen zien we met wat geluk een echte geisha. Overnachting in hotel El Cient of gelijkwaardig.

Dag 14

Kyoto (O).

We bezoeken Fushimi Inari. Dit schrijn, met zijn kilometerlange galerijen die bedekt zijn scharlaken rode poorten, maakt zeker een onvergetelijke indruk op z’n bezoekers. We beginnen onze dag met een bezoek aan Nishiki-markt, die als bijnaam ‘de keuken van Kyoto’ heeft gekregen. Je vindt er alles van verse zeevruchten tot gedroogd zeewier, gepekelde groenten en speciale messen of Japanse zoetigheden. Nadien is er een transfer naar de luchthaven van Osaka voor een binnenlandse vlucht naar Tokyo waar we overnachten. Overnachting in hotel Nikko Narita of gelijkwaardig.

Dag 15

Tokyo - Brussel - Tielt.

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tokyo voor een directe vlucht met ANA naar Brussel. De autocar van De Meibloem wacht ons op en brengt ons opnieuw naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 5.140
in een 2p. kamer
€ 625
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel – Tokyo en Osaka – Tokyo en Tokyo - Brussel met ANA.
 • Sommige etappes met eigen bus (van Tokyo tot Hiroshima en transfers van en naar de luchthavens in Japan).
 • Sommige etappes met openbaar vervoer (binnen Tokyo en vanaf Hiroshima).
 • Alle geplande bezoeken en inkomgelden.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de hele reis.
 • Alle hotelovernachtingen in goede hotels met ontbijt.
 • Alle maaltijden volgens programma

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering
 • Bagagetransfers (het opsturen van de koffers van hotel naar hotel)
 • Maaltijden niet in het programma & drank
 • Persoonlijke uitgaven

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Munt

Japanse yen