13 dagen
Vliegreizen

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor een schitterend landschap, een heerlijk klimaat en een rijke wildpopulatie.

t/m

Dag 1

Tielt - Brussel - Kaapstad.

Vertrek vanuit Tielt. We rijden met onze autocar naar de luchthaven van Zaventem. Met een tussenstop vliegen we naar Zuid-Afrika. 

Dag 2

Stellenbosch (A).

Eenmaal aangekomen in Kaapstad worden we verwelkomd door onze lokale gids. Transfer naar Stellenbosch, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika. Stellenbosch is omringd door spectaculaire bergketens en wereldberoemde wijngaarden. Deze stad staat bekend om zijn met eiken omzoomde lanen, Kaaps-Hollandse architectuur, geschiedenis en cultuur én natuurlijk zijn wijnroutes. We vinden er veel nationale monumenten zoals in de bekende Dorpstraat. Na een citytour avondmaal en overnachting.

Dag 3

Kaapse wijnlanden (O - M - A).

Na het ontbijt gaan we naar de zeer mooie Kaapse wijnregio. We vinden er golvende wijnlandschappen, mooie huizen in Kaap-Hollandse stijl en uiteraard lekkere wijn. Goede wijn met eten is in Zuid-Afrika net zo natuurlijk als de lucht die we inademen. Het is dan ook geen verrassing dat wijnproeven een van de favoriete bezigheden van de inwoners van Kaapstad is. Een wijnproeverij mag dus ook niet ontbreken. Op een van de prachtige wijndomeinen in de valleien rond Stellenbosch, Paarl en Franschhoek genieten we van een uitgebreide proeverij van de voortreffelijke witte en rode wijnen. We plannen ook een leuke picknicklunch en keren in de namiddag terug naar ons hotel in Stellenbosch.

Dag 4

Oudtshoorn (O - A).

Oudtshoorn, een stad in de Klein Karoo ligt genesteld tussen de Swartberg en Outeniquabergen. Het is beroemd om de struisvogelteelt en wordt daarom ook wel de struisvogelhoofdstad van de wereld genoemd. Deze grote vogels kunnen bijzonder goed tegen het droge klimaat. Aan het einde van de 19de eeuw waren struisvogelveren bijzonder populair als accessoire bij de rijken en schoonheden in Europa en zo werd de struisvogelverenindustrie een exporthit, die op de vierde plaats kwam na goud! Verder naar Oudtshoon via Route 62. 

Route 62 mag dan wel de langste wijnroute ter wereld zijn, maar dat is zeker niet alles. Weelderig groen en vruchtbare valleien vormen een schril contrast met de halfwoestijn van de Klein Karoo, terwijl torenhoge bergen en hun rivieren een ontzagwekkende achtergrond vormen. Enkele van de beroemde attracties de we zien als we de route volgen zijn de wijngebieden van de Breede River Valley, de majestueuze Swartberg bergen, de Cango Grotten en struisvogelboerderijen van Oudtshoorn, en de fruitboomgaarden van de Langkloof Valley. Vandaag de dag telt de struisvogelpopulatie ongeveer 200.000 exemplaren. Uiteraard bezoeken we een struisvogelboerderij.

Dag 5

Addo (O - A).

Vandaag reizen we verder naar het nationaal park van Addo. De regio Greater Addo in de Oostkaap wordt voornamelijk gedomineerd door het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika, het Addo Elephant Park. In dit gebied vind je de beroemde Big 5 (leeuw, buffalo, luipaard, olifant en neushoorn). Hopelijk hebben we geluk en kunnen we enkele exemplaren spotten. De regio Greater Addo heeft een enorme rijke biodiversiteit. In het gebied vind je een ongelooflijke verscheidenheid aan fauna en flora - van het droge karoebekken tot de subtropische bossen en graslanden.

Dag 6

Addo Nationaal Park (O - A).

In open landcruisers ervaren we de diversiteit van Addo Elephant National Park. Dit park biedt een breed scala aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora. De zeer ervaren en gekwalificeerde rangers kennen de beste plekken om wild te bekijken, hebben een grondige kennis van het Addo-gebied en leggen veel nadruk op individuele interesses en comfort. Tijdens de rit worden verschillende uitkijkpunten bij waterpoelen bezocht, waar normaal gesproken veel wild zit. 

Dag 7

Cape St. Francis (O - A).

We doen vandaag een city tour in Port Elizabeth . Het staat liefkozend bekend als de Vriendelijke Stad en in de volksmond gewoon als "PE". Het pittoreske stadje Cape St Francis waar we overnachten is ongetwijfeld een van de mooiste bestemmingen van het land met zijn mooie witte zandstranden, natuurlijke lagunes en talloze rotspoelen.

Dag 8

Knysna (O - A).

Vandaag gaan we verder richting Knysna, een stad in de provincie West-Kaap en is een van de topvakantiebestemmingen langs de Tuinroute. Genesteld aan de oevers van een adembenemende lagune, gaat er niets boven de natuurlijke schoonheid - met inheemse bossen, rustige meren en gouden stranden. Eerst brengen we nog een bezoek aan het Tsitsikamma National Park.

Tsitsikamma National Park, wat in de Khoisan-taal 'plaats met veel water' betekent, is het absolute hoogtepunt van een rondreis over de Tuinroute. We vinden er dramatische kustlandschappen, riffen, rivieren en weelderige bossen. Het park is verdeeld in twee delen: De belangrijkste attractie is de monding van de Stormsrivier met een 77 meter lange hangbrug over de bulderende rivier. We plannen vandaag ook een boottocht om van de gouden kleuren van de zonsondergang boven Knysna te genieten. We ontdekken de natuurlijke schoonheid van Knysna, de adembenemende kustlijn en de diverse flora en fauna tijdens een ontspannende vaarervaring.

**Opmerking: Deze excursie is afhankelijk van het weer en de omstandigheden op zee. De omstandigheden worden beïnvloed door het getij, de windrichting en -snelheid en de deining, daarom is een tocht door de Knysna Heads nooit gegarandeerd.

Dag 9

DE Hoop (O - A).

Vandaag reizen we verder naar het zuidelijk stuk van de Kaap. Hier ontmoet het fynbos de Kaap de koude zeeën van het zuidelijkste puntje van Afrika. Hier vind je de plek waar heel Afrika achter je ligt, Aghulas. Overnachting in De Hoop Collection Suites.

Dag 10

Cape Agulhas (O - A).

We gaan verder op verkenning in deze mooie regio. Het rotsachtige Cape Agulhas ligt op de plek waar twee grote oceanen - de Indische en de Atlantische Oceaan - samenkomen. Bovendien is dit het zuidelijkste geografische punt van Afrika. Een houten promenade biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. We brengen ook ene bezoek aan de vuurtoren van Cape Agulhas.

Dag 11

Kaapstad (O - A).

Na een bezoek aan de grote pinguïnkolonie in Betty’s Bay reizen we verder naar Kaapstad. Deze boeiende stad wordt terecht bij de mooiste stad ter wereld gerekend. Met haar fantastische ligging aan de Atlantische Oceaan, omringd door de Tafelberg, Lion's Head en Signal Hill, weet de stad iedereen te boeien. We worden er ondergedompeld in een fascinerende geschiedenis, en tijdens een city tour zien we de historische gebouwen uit de koloniale tijd, van de zogenaamde 'Moederstad'.

We bezoeken o.a. de Bo-Kaap. Pastelkleurige huizen kenmerken het beeld van deze woonwijk, die eind 18de eeuw werd gebouwd. We wandelen ook door de Company's Gardens en gaan naar de markt op het kleurrijke Greenmarket Square. Als het weer goed is, gaan we vervolgens met de Table Mountain Railway, een soort kabelbaan de Tafelberg op, het herkenningspunt van Kaapstad. Hier brengen we wat tijd door en genieten van de panorama's vanaf verschillende uitkijkpunten. Vanaf het hoogste plateau van de 1.087 meter hoge berg lijkt het uitzicht eindeloos en krijgen we een beter idee van de contouren van het Kaapse schiereiland, omringd door de Indische en Atlantische Oceaan.

Dag 12

Kaaps Schiereiland (O - M - A).

Kaap de Goede Hoop op het Kaapse schiereiland ten zuiden van Kaapstad is een van de meest magische plekken ter wereld en is een absoluut hoogtepunt van deze reis. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van deze door stormen geteisterde kaap op het zuidelijke puntje van Afrika, waar talloze schepen zijn gezonken. Toeristen worden het grootste deel van het jaar echter begroet door kalme zeeën die onvergetelijke uitzichten van kilometers ver mogelijk maken. In Simons Town houden we halte voor lunch; we rijden ook over de prachtige Chapman's Peak Drive, de beroemde kustweg. Afscheidsdiner in Kaapstad.

Dag 13

Kaapstad - Brussel - Tielt (O).

Vertrek vanuit Kaapstad om 9u30. Met een tussenstop landen we in München om 19u45. Aankomst in Brussel om 22u40. Per autocar terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 00u30.

Prijs per persoon
€ 3.880
in een 2p. kamer
€ 450
toeslag 1p. kamer

deze reis wordt beperkt tot maximum 24 deelnemers

Inbegrepen

 • Vluchten heen en terug Brussel – Kaapstad met Lufthansa
 • overnachtingen zoals vermeld in het programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (zie aanduiding - O = ontbijt - M = middagmaal - A = avondmaal)
 • Excursies volgens programma
 • De verblijfstaksen
 • De diensten van 1 lokale gids tijdens de hele reis 1 Nederlandstalige reisleider
 • De diensten van ervaren en betrouwbare chauffeurs voor de transfers en excursies
 • Lokaal vervoer Internationale vluchten

Niet inbegrepen

 • Drank en overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven (telefoon, minibar, …. )
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Fooi voor gidsen en chauffeurs (ca. € 40 p.p.)