4 dagen
Nieuw!
Vliegreizen

Verrassend Valencia

Deze enorm veelzijdige stad is zowat het best bewaarde citytrip-geheim van Spanje.

t/m

Valencia, de derde grootste stad van Spanje, is voor velen een nog onbekende citytripbestemming, maar daar brengen we volgende herfstvakantie verandering in. De geboortestad van de paella, tevens bekend als sinaasappelstad, is er eentje op mensenmaat. Historische pleinen worden afgewisseld met hypermoderne architectuur. Vier dagen zijn ideaal om Valencia te verkennen en te beleven. Bovendien kozen we voor jullie zowat het meest centraal gelegen verblijfshotel van de stad uit.

Valencia
Valencia
Valencia
Valencia
Valencia

Dag 1

Tielt - Brussel - Valencia - Lonja de la Seda - Plaza de la Virgen - Plaza Ayuntamiento.

Een comfortabele autocar van De Meibloem brengt ons naar Brussels Airport. Vlucht in de late voormiddag, zodat we kort na de middag al landen op de luchthaven van Valencia (vluchttijden waren bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend). Een lokale bus brengt ons in minder dan een halfuurtje naar het hotel hartje Valencia, waar we met een beetje geluk nog kunnen genieten van temperaturen rond de 20 graden. Na de check-in trekken we onmiddellijk naar de Mercado Central. De levendige, drukke markt is een schitterende jugendstilhal en een groot feest van geuren en kleuren. Indien er nog geluncht dient te worden, is dit de place to be. Een andere topattractie op deze eerste dag is de Lonja de la Seda, de historische zijdebeurs en Unesco-werelderfgoed. Van daar wandelen we tot aan El Miguelete (klokkentoren) en passeren we de kathedraal. Het kloppende hart is echter de Plaza de la Virgen met het presidentieel paleis van de regionale regering. Verder wandelen we door de Barrio del Carmen, een doolhof van smalle straatjes, pleintjes en hoekjes en veel streetart. Na een agua de Valencia of een verfrissende horchata gaat het richting statige Plaza Ayuntamiento, de start van een architectuurwandeling tussen stadhuis en station. En uiteraard kunnen we vandaag niet naast de Plaza de Toros kijken.

Dag 2

Jardines del Turia - Museo Fallero - Ciudad de las Artes y las Ciencias (Calatrava).

Na het ontbijt starten we dag 2 van onze Valencia-verkenning met een fikse wandeling. Beginnen doen we aan de Torres de Serranos. Hier gaan we de Jardines del Turia binnen, waar een rivier een park werd. Het park bestaat uit verschillende gedeelten die zich van elkaar onderscheiden door landschapsaanleg en speciale beplanting. Onderweg bezoeken we het Museo Fallero, volledig gewijd aan Las Fallas. Dit moet het meest spectaculaire straatfeest van Europa zijn, met in het oog springende sculpturen van hout en papier-maché die in de straten en pleinen van de stad worden geplaatst en vervolgens verbrand worden. Uiteindelijk komen we aan in een stad binnen de stad: Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het ontwerp is van de bekende Spaanse architect Santiago Calatrava, die trouwens afkomstig is van Valencia. We bekijken de site al wandelend en pikken er twee gebouwen uit om te bezoeken: het Museo de las Ciencias en de Hemisferic. 

Dag 3

Eixamplewijk - Ruzafawijk - vrije tijd.

Vandaag starten we onze verkenning bij de Mercado de Colon. Van hieruit stappen we zo naar de Gran Via. Het wordt een verkenning van de Eixamplewijk, een 19de-eeuwse uitbreidingswijk van de stad. Prachtige boetieks en jugendstilarchitectuur staan nu synoniem voor Eixample. Compleet anders wordt onze wandeling doorheen de multiculturele Ruzafawijk, de smeltkroes van de stad. In de namiddag kies je je programma zelf: ofwel shoppen op de Gran Via, een fietstochtje, een bezoek aan het Oceanografico, de arena of El Miguelete… Ook flaneren langs de Middellandse Zee is mogelijk, want er bestaat een vlotte busverbinding naar Playa de la Malvarrosa. (Eventueel betalende namiddagexcursies zijn niet inbegrepen in onze prijs).

Dag 4

Valencia (Palacio del Marques) - Brussel - Tielt.

Indien de vluchturen ons wat goed gezind zijn, bezoeken we ’s ochtends nog het Palacio del Marques, een prachtig historisch paleis met een van de mooiste aardewerkverzamelingen van heel Spanje, en lunchen we ook nog in de stad. Vervolgens terugvlucht naar Brussels Airport, waar De Meibloem-autocar ons opwacht. (Afhankelijk van de vluchturen en sluitingsdagen van musea kan het excursieaanbod en de volgorde van de geplande bezoeken worden gewijzigd).

Prijs per persoon
€ 880
in een 2p. kamer
€ 208
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijt.

Inbegrepen

  • Bustransfers Tielt - Brussels Airport - Tielt
  • vluchten Brussel - Valencia - Brussel (incl. 1 ruimbagage van max. 23 kg p.p.)
  • bustransfers luchthaven Valencia - hotel - luchthaven Valencia
  • 3 overnachtingen kamer & ontbijt
  • bezoek Lonja de la Seda, Museo Fallero, Palacio del Marques, Museo de las Sciencias en Hemisferic
  • beperkt aantal metrotransfers
  • Nederlandstalige begeleiding vanuit België.

Niet inbegrepen

  • Middag- en avondmalen
  • eventuele fuel- en luchthaventoeslagen (+ eventuele fueltoeslag lokaal transport).

Hotel***

Veel centraler kan je in Valencia niet logeren dan in het SH Inglés Boutique hotel. Het is gesitueerd in een voormalig 18de-eeuws stadspaleis dat ooit eigendom was van de Hertog van Cardona. De overdekte centrale markt en de kathedraal liggen op nauwelijks 200 meter. Het hotel biedt gratis wifi aan en de comfortabele kamers beschikken onder meer over een tv en een badkamer met bad of douche. Dagelijks wacht je hier een verzorgd ontbijtbuffet. Je kunt ook genieten van een drankje op het terras van het hotelcafé en het à-la-carterestaurant serveert regionale specialiteiten.