6 dagen
Meerdaagse reizen

Berlijn & Potsdam

Vieruurtje in het dakrestaurant van de Rijksdag vormt bijzonder hoogtepunt.

t/m

Berlijn is één boeiend schouwspel: een wereldstad vol schitterende oude en moderne monumenten, rijke musea, prachtige parken en tuinen, gezellige pleinen en unieke winkelparadijzen. Ook voel je nergens beter de adem van de geschiedenis: zo bezoeken we de plaatsen waar nog een stuk van de Berlijnse muur staat en waar de Naziterreur heerste, en waar het nieuwe Rijksdaggebouw getuigt van de toekomst van het nieuwe Duitsland. Bij een Berlijntrip hoort ook een dag naar het nabijgelegen Potsdam, waar we o.m. het schitterende Schloss Sanssouci bezoeken. Lees het programma en je zult bemerken dat onze Berlijnreis de vele hoogtepunten van deze boeiende stad aan bod laat komen.

berlijn

Dag 1

Tielt - Rinteln - Berlijn.

Vertrek om 5u30. Via Antwerpen naar Sevenum voor een koffiestop. Daarna naar Porta Westfalica voor het middagmaal. Verder via de Duitse autowegen, halte bij de interessante Gedenkstätte aan de vroegere grensovergang Helmstedt - Marienborn en via Magdeburg naar Berlijn.

Dag 2

Historische Berlijn - Pergamonmuseum.

Vandaag staat het vroegere Oost-Berlijn op het programma. We starten onze verkenningstocht bij de Brandenburger Tor, de enige stadspoort die intact gebleven is. Vanaf hier passeren de vele historische gebouwen langs de wereldberoemde boulevard ‘Unter den Linden’ de revue. We worden zeker even stil bij het impressionante Holocaust-monument en daarna volgt er langs ‘Unter den Linden’ een mooie rij bezienswaardigheden: de Pariserplatz met het beroemde Hotel Adlon, de Staatsoper, Bebelplatz, Neue Wache, Zeughaus, Stadtschloss, de Berliner Dom, de fraaie Gendarmenmarkt en tot slot het nieuw aangelegde Museumeiland. Na het vrij middagmaal bezoek aan het Pergamonmuseum : paleizen, tempels en stadspoorten die opgegraven werden door de archeologen werden naar hier overgebracht en gereconstrueerd. Vooral indrukwekkend zijn de marktpoort van Milete, de Ishtarpoort uit Babylon en de kleitabletten van Uruk. Het grootse Pergamon-altaar zelf is door renovatiewerken helaas nog niet te bezichtigen. Daarna nog even naar de Hackescher Markt, waar we de gezellige sfeer kunnen opsnuiven. Met onze autocar terug naar het hotel. 

Dag 3

Stasigevangenis - Treptower Park - Berlijnse muur.

We starten deze dag met een bezoek aan de Stasigevangenis, waar je kunt ervaren hoe onmenselijk het DDR-regime met zijn tegenstanders omging. Een beklijvend bezoek! Vervolgens rijden we naar Treptower Park waar soldaten van het Rode Leger herdacht worden. Vrij middagmaal in de buurt van de Boxhagener Platz in een hippe wijk met tal van restaurants en bars. Daarna maken we een stop aan de East Side Gallery, een overgebleven stuk muur dat door vele kunstenaars tot een openluchttentoonstelling omgetoverd werd. Verder via de beruchte grensovergang Checkpoint Charlie naar het boeiend foto-openluchtmuseum Topographie des Terrors. Dan richting Bernauerstrasse voor een bezoek aan het Dokumentationszentrum Berliner Mauer.

Dag 4

Potsdam & Schloss Sanssouci.

Onderweg naar Potsdam korte halte bij het ‘Haus am Wannsee’ waar destijds de Wannseeconferentie plaatsvond. Over de Glienickerbrug, ook wel de ‘spionnenbrug’ genoemd, naar het centrum van Potsdam. Om 10u30 bezoek aan het Schloss Sanssouci, het prachtige rococoslot van de Pruisische koning Frederik de Grote. Het slot ligt in een park met nog andere bezienswaardigheden, zoals het ‘Chinese Theehuis’, de Neue Kammern en het Neues Palais. Vrij middagmaal en vrije tijd in het pittoreske ‘Holländisches Viertel’. Daarna brengt onze autocar ons naar Cecilienhof, waar we een korte wandeling maken. We rijden verder naar het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn. Wat vrije tijd aan Potsdamer Platz, waar Mercedes en Sony futuristische wolkenkrabbers gebouwd hebben, sluit deze dag af.

Dag 5

Olympiastadium - Kurfürstendamm - Rijksdag.

Vandaag starten we aan het Olympiastadion, destijds symbool van de nazi-cultuur. Tijdens het Hitler-regime werden hier de Olympische Spelen georganiseerd. Nu is het een moderne sport- en concerttempel. Per autocar rijden we via Slot Charlottenburg met zijn prachtige tuinen naar de Kurfürstendamm: hier springt de ruïne van de Kaiser Wilhelmgedächtniskirche in het oog als waarschuwing tegen de gruwel van de oorlog. Vrij middagmaal. In de buurt kan je ook KaDeWe bezoeken, het Kaufhaus des Westens, met o.a. een overdonderende levensmiddelenafdeling. Daarna wacht ons nog een bijzonder hoogtepunt: we worden verwacht voor koffie en taart op het dakrestaurant van de Reichstag, de Duitse Bondsdag en aansluitend genieten we onder de enorme glazen koepel van een 360° - uitzicht op Berlijn.

Dag 6

Berlijn - Porta Westfalica - Tielt.

Vertrek na het ontbijtbuffet. Via Hannover terug naar Porta Westfalica voor het middagmaal. Daarna via Venlo (halte) terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 20u30.

Prijs per persoon
€ 928
in een 2p. kamer
€ 154
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.w.z. avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet + middagmaal op dag 1 en 6.

Inbegrepen

Middagmaal dag 1 en 6 / bezoek aan het Pergamonmuseum, Stasigevangenis, Schloss Sanssouci, koffie en taart in het Rijksdagrestaurant + aansluitend bezoek aan de koepel

Niet inbegrepen

Middagmaal op dag 2, 3, 4 en 5 + tafeldranken.

Hotel****

Het Seminaris Campushotel ligt op de campus van de vrije universiteit in het stadsdeel Dahlem, een van de rustigste wijken van Berlijn. Het hotel biedt heldere en frisse kamers met alle comfort zoals tv, bad/douche, toilet, gratis wifi en airco. Er is ook een wellness-oase met fitness, sauna en een hotelbar.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.