8 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Karinthië

Welkom aan de zonnige kant van Oostenrijk. Heenreis via de majestueuze Grossglockner en op de terugreis bezoeken we het waterslot Hellbrunn.

t/m

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk en dat merk je meteen! De stemming die er heerst, zou men haast ‘zuiders’ kunnen noemen. De vele meren, de majestueuze bergen, de schilderachtige dorpjes en daarenboven het aangename, zonnige klimaat maken van Karinthië een droom van een vakantiebestemming. Vanuit onze verblijfplaats aan de Pressegersee maken we enkele heerlijke uitstappen met o.a. het imponerende Maltadal met de Kölnbreinsperre, de Weissensee, de Wörthersee met het beroemde Maria Wörth en zuidwaarts lonkt het Sloveense Bled!

Karinthië
Karinthië
Karinthië
Karinthië
Karinthië
Karinthië

Dag 1

Tielt - Rohrdorf.

Vertrek om 5u stipt. Via Namen - Luik naar Aken voor een koffiestop. Verder langs Keulen - Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Nadien over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Grossglockner.

Na het ontbijtbuffet via de A8 richting Salzburg en in Siegdorf verlaten we de autoweg en rijden zuidwaarts via Saalfelden en Zell-am-Zee naar de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze ‘droomweg in de Alpen’ is een ongelooflijk staaltje van wegenbouw en brengt ons in de omgeving van de hoogste berg van Oostenrijk (3.789 m). Imponerende berglandschappen en eeuwige sneeuw en gletsjers vormen een uniek decor. Middagmaal op de Franz-Josefs-Höhe (2.418 m) met uitzicht op de Pasterzegletsjer. Daarna via het mooie dorpje Heiligenblut naar onze verblijfplaats in Hermagor voor 5 overnachtingen. 

Dag 3

Radenthein - Millstättersee - Weissensee.

Na het ontbijt rijden we naar Radenthein, waar we een bezoek brengen aan ‘Kaslabn’. Deze kaasmakerij bewerkt biomelk van lokale boeren tot lekkere kaas. We krijgen er uitleg over de bedrijfsvisie en het productieproces. Daarna rijden we via de Millstätter See naar de Weissensee waar we een boottocht maken. Dit juweel van een meer is het hoogst gelegen Alpenmeer (900 m) te midden een van de mooiste landschappen van Karinthië.

Dag 4

Maltadal.

Vandaag een daguitstap doorheen de schitterende bergwereld van het Maltadal. Dit prachtig dal strekt zich uit van het dorpje Gmünd tot de grens van het nationale park Hohe Tauern. Via een tolweg van bijna 19 km en langs vele watervallen komen we bij de 1.920 m hoge stuwdam, de Kölnbreinsperre. Op de 8 m brede en 200 m hoge stuwdam maken we een wandeling. Het landschap is schitterend en heel gevarieerd. Hier bezoeken we ook het binnenwerk van de dam. Na het middagmaal in het bergrestaurant vrije tijd om te wandelen aan het stuwmeer. Op de terugweg houden we nog halt in het historische Gmünd, een gezellig vestingstadje. Tijd voor een terrasje op de charmante Hauptplatz met zijn mooie barokhuizen of voor de liefhebbers een facultatief bezoek aan het Porsche-museum (richtprijs: ca. € 11 per persoon). Dit uniek museum is gewijd aan ingenieur Ferdinand Porsche. Het is hier dat hij zijn eerste naoorlogse Volkswagenmodellen bouwde! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Bled - Kranjska Gora.

Vandaag gaan we zuidwaarts naar Bled, gelegen aan het gelijknamige meer in Slovenië. In dit schilderachtige plaatsje maken we een wandeling en een boottochtje met een typische pletna-boot op het meer met bezoek aan het eiland met zijn mooie kerkje. Na het middagmaal verder naar Kranjska Gora, met bezichtiging van de springschans Planica. Tussen 1985 en 2011 werden alle wereldrecords in het schansspringen hier gebroken. Planica is nu vooral bekend om het skivliegen, een extreme vorm van schansspringen. Terugreis via de Karawankentunnel langs Villach naar Hermagor.

Dag 6

de Karintische meren.

Na het ontbijt naar de mondaine Wörthersee, het grootste en meest bekende meer van Karinthië. Eerst gaat het naar Maria Wörth, het bekende bedevaartsoord, waar we een paar prachtige kerkjes bezoeken en een wandeling maken op de promenade. Vervolgens rijden we naar de uitzichttoren ‘Pyramidenkogel’. Met een lift komen we op een uitzichtplatform, waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten vanop 900 m hoogte. Na het middagmaal naar de noordelijke oever van de Wörthersee voor ietwat vrije tijd op de bebloemde zeepromenade in Velden. Tot slot rijden we naar de Ossiacher See. We volgen eerst de zuidelijke oever tot Ossiach, waar we een kort bezoek inlassen aan de prachtige barokkerk met het mooiste orgel van Oostenrijk.

Dag 7

Hermagor - Schloss Hellbrunn - Adelsried.

Na een lekker ontbijt verlaten we ons hotel, maar het wordt nog een mooie toeristische dag. Via de Tauerntunnel, naar de omgeving van Salzburg, waar we het lustslot Hellbrunn bezoeken. Hier zal je letterlijk verrast worden door de originele Wasserspiele in een uitgestrekt park. Middagmaal en daarna rijden we verder naar Adelsried voor avondmaal in overnachting.

Dag 8

Adelsried - Tielt.

Na het ontbijt via Würzburg - Frankfurt - middagmaal onderweg - naar Keulen - Luik (korte halte) en Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.468
in een 2p. kamer
€ 158
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8. ’s Middags voorzien we lichtere lunches.

Inbegrepen

Alle uitstappen en vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken en facultatief bezoek Porsche-museum (ca. € 11 per persoon).

Hotel****

Hotel Alpen Adria in Hermagor aan de Pressegersee is een prachtig familiehotel met alle mogelijke comfort. De mooi ingerichte kamers beschikken over bad/douche, tv, radio, telefoon, safe en haardroger. Verder is er een zwembad, sauna, solarium, fitnessruimte, bar en lift. Het restaurant heeft een zeer goede reputatie. ’s Morgens worden we verwend met een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.

Wandelniveau 1

Een reis die weinig fysieke inspanningen vraagt (uitgezonderd in de stuwdam (uitstap Maltadal) zijn er wel wat trappen te doen!).