6 dagen
Vernieuwd!
Meerdaagse reizen

Lourdes

Prachtige bedevaart met rustige heen- en terugreis en een sprankelende afsluiter.

t/m

Onze Lourdesreis is een vaste waarde in ons reisaanbod en al vele jaren erkend als volwaardige bedevaart. Iedereen wil een of meerdere keren in zijn leven de onvergetelijke ervaring van dit wereldberoemde bedevaartsoord meemaken. Niet alleen Lourdes maakt grote indruk, ook de prachtige bergwereld van de Pyreneeën is adembenemend mooi! Op de heenreis houden we halt in het aangrijpende Oradour-sur-Glane. Op de terugreis stoppen we in Rocamadour. Als afsluiter drinken we een glaasje bij les Caves Monmousseau.

Lourdes

Dag 1

Tielt - Brive-la-Gaillarde.

Vertrek in Tielt om 5u stipt. We rijden via Parijs - Orléans naar Vierzon voor het middagmaal. In de namiddag houden we een uurtje halt in Oradour-sur-Glane, het dorpje waar in juni 1944 642 mensen werden vermoord en het dorp in brand werd gestoken. De ruïnes van het voormalige dorp vormen een aangrijpende getuigenis van deze wrede gebeurtenis. Daarna via Limoges naar Brive voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Brive-la-Gaillarde - Lourdes.

In de voormiddag rijden we via Toulouse verder naar onze bestemming: Lourdes. Middagmaal in verblijfshotel La Padoue. In de namiddag geleid bezoek aan Lourdes en de heiligdommen. We verkennen o.l.v. onze reisleider de grot der verschijningen, de basiliek van de onbevlekte ontvangenis, de ondergrondse basiliek van Sint-Pius X met bijzondere bouwstijl… ’s Avonds kunnen liefhebbers deelnemen aan de sfeervolle fakkelprocessie. Het is een moment van samenzijn en emotie dat samen gedeeld wordt, tussen bedevaartgangers en gewone bezoekers. Bereid u voor op een uniek moment! 

Dag 3

Lourdes - Gavarnie.

Vrije voormiddag voor verder bezoek aan Lourdes. Na het middagmaal facultatieve uitstap naar een hoogtepunt van de Pyreneeën: Gavarnie. Een prachtexcursie! De Franse dichter Victor Hugo omschreef het Cirque de Gavarnie als een ‘natuurlijk Colosseum’. Dit vanwege haar enorme omvang en omdat de vorm van het dal doet denken aan de vorm van een oud Romeins Colosseum. In 1997 werd het Cirque de Gavarnie overigens door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Je kunt genieten van een wandeling (te voet of per ezel) tot aan de beroemde Cirque de Gavarnie met zijn eeuwige sneeuw of rustig kuieren midden een geweldig natuurkader tussen de vele winkeltjes met streekproducten. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Lourdes - Col du Tourmalet.

Na het ontbijt een vrije voormiddag voor verder bezoek aan Lourdes. Na het middagmaal maken we een tweede schitterende excursie (facultatief) naar de bekende Col du Tourmalet, gelegen in de Hautes-Pyrénées. De 2.114 m hoge passage is vooral bekend geworden dankzij de Ronde van Frankrijk. Geen enkele andere berg is sindsdien zo vaak beklommen als de Tourmalet. In de buurt van de top van de beklimming bevindt zich een monument ter nagedachtenis van oud-Tourdirecteur Jacques Goddet. (Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, zal De Meibloem voorzien in een vervangend programma).

Dag 5

Lourdes - Rocamadour - Limoges.

Omstreeks 8u vertrek uit Lourdes naar Rocamadour voor het middagmaal. Rocamadour is mooi gelegen op een 150 meter hoge rots en is een van de meest bezochte middeleeuwse bedevaartsoorden van Frankrijk. Na het middagmaal nemen we de lift naar de benedenstad. Hier vinden we het mooiste religieuze gebouw: de Chapelle Notre-Dame, waar het beroemde houten beeld van de Vierge Noire (Zwarte Madonna) door menig pelgrim wordt vereerd. Verder naar Limoges voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Limoges - Les Caves Monmousseau - Tielt.

Na het ontbijt zetten we koers naar Montrichard en genieten er van een ‘sprankelende’ voormiddag bij Les Caves Monmousseau. Hier bezoeken we de prachtige kelders en degusteren enkele lokale wijnen. We bieden je nog een lekker middagmaal aan in de omgeving. Daarna rijden we via Orléans - Parijs terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 894
in een 2p. kamer
€ 186
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Gebruik lift Rocamadour + bezoek aan les Caves Monmousseau.

Niet inbegrepen

Tafeldranken / de facultatieve excursies Gavarnie + Col du Tourmalet: € 22 p.p. per excursie.

Hotels***(*)

Viersterrenhotel Padoue heeft een uitstekende ligging in Lourdes, op slechts 100 m wandelafstand van de heiligdommen. Alle kamers beschikken over alle modern comfort. Dankzij een attente service en een uitstekende keuken is dit hotel een topper in Lourdes. Op de heen- en de terugreis logeren we telkens in een degelijk 3-sterrenhotel.

Wandelniveau 1

Een reis die weinig fysieke inspanningen vraagt.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.